Thyregodborgerne bakkede flot op om den store årlige byfest - og massevis af børn i byen

Thyregod festede i uge 33 over 5 dage med en lang række forskellige tilbud og aktiviteter til borgerne med delelementer som fællessang, fiskekonkurrence, raflekonkurrence, aktivitetsdag i midtbyen og indvielse af padelcenter.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

THYREGOD: Thyregod midtby omkring kropladsen summede af liv og glade dage lørdag formiddag og eftermiddag. Her kulminerede den fem dage lange byfest, bedre kendt som Thyregod-Dagene, med en masse aktiviteter og hyggelige indslag tilsat kræmmerboder, massevis af børneaktiviteter og hygge i og omkring den flot besøgte udendørs bar.

Det hele startede onsdag med åbent hus hos modeljernbaneklubben om eftermiddagen og om aftenen var der fællessang med Kristian Thulesen Dahl i kirken, hvor den tidligere toppolitiker havde udvalgt 8 salmer/sange ud fra 8 bundne opgaver, som sognepræst Morten Krabbe havde givet ham.

- Det blev en rigtig fin aften med flot opbakning. Kristian gjorde det rigtig godt og han havde udvalgt nogle fine sange/salmer. Dog fik han ikke mulighed for at få sunget sin yndlingssang ”You’ll never walk alone”, men det tog han nu i stiv arm, fortæller borgerforeningens formand, Jens Erik Svane.

Eivind Andersen blev byens største løgnhals

Torsdag stod den på den traditionelle fiskekonkurrence ved Rørbæks Sø, en glimrende udnyttelse af lokalområdets mange naturlige skattekamre. Her kunne borgerne både fange sig en fisk i fiskesøen eller gå sig en tur i det naturskønne område ved Rørbæk Sø.

- Fiskekonkurrencen var i år rigtig godt besøgt. Så det blev en rigtig hyggelig og fornøjelig aften i godt selskab i smukke rammer, fortæller Jens Erik Svane.

Han kan også oplyse, at der var tilmeldt hele 44 deltagere til den store raflekonkurrence ”Løgn” på Thyregod Kro fredag aften – og at det blev Ejvind Andersen, der løb med titlen som Thyregods største løgnhals i år. Om eftermiddagen havde Plejecenter Sandbjerg holdt åben hus med en lang række aktiviteter for både børn og voksne.

Masser af børn til byfest

Lørdag formiddag var ifølge borgerforeningsformanden fyldt godt op ved den traditionelle morgensang i kirkehuset og den efterfølgende morgenhygge med gratis kaffe og rundstykker på kropladsen.

Herefter gik det så  løs med de mange lørdagsaktiviteter i bymidten med kropladsen som centrum for aktiviteterne.

- Også her kan vi melde om rigtig flot opbakning. Der var gang i sagerne, og dejligt med de mange aktiviteter for både børn og voksne, siger Jens Erik Svane.

Der var stillet et stort og spændende hoppeland op til børnene med guldgraveri, en kæmpestor rutschebane, hoppeborg, klatrevæg og en vanvittig space-simulator fra Farmers Festudlejning – og det var noget, der i den grad trak en masse børn af huse. Gymnastikforeningen var på plads med en række legeaktiviteter, og der blev også sat gang i en festlig dance-seance eminent og topmotiveret styret af Nanna Løwendahl, hvor der virkelig blev fyret op under kedlerne i Borgergade, hvor danselystne piger fra Thyregod fik vist talenterne.

 

Vandgang udløste latterbrøl

Skæg og ballade – det var temaet ved den herlige skyd-en-kendt-i-vandet-maskine, hvor man kunne købe tre håndbolde og så ellers forsøge at ramme jernskiven, der ville få en frivillig til at falde ned i det dejligt iskolde vandbassin. Her røg mangen en lokal herre i vandet, heriblandt svømmeklubbens formand, Christian Friedrich, der dermed tog et vådt forskud på svømmeklubbens reception senere på dagen med en munter vandgang. Herligt indslag, der fik de store latterbrøl og de brede smil frem hos tilskuerne, alt imens der var gang i fadølshanerne og grillpølserne i baren lige ved siden af det våde gerningssted.

Om eftermiddagen var der reception i anledning af svømmeklubbens 50-årsjubilum, og dette behandles i en særskilt artikel. Søndag formiddag var de rindvielse af den nye padeltennisbane i Thyregod, og denne event får også sin egen eksklusive artikel.

Summa summarum: Igen en velbesøgt byfest i Thyregod, hvor borgerne bakkede flot op om arrangementerne, og hvor det stærke fællesskab i byen foldede sig flot ud.

Du kan se massevis af fotos fra lørdagens byfestaktiviteter og fra søndagens reception og indvielse af padeltennis HER