Udklædning til party og fest – her er Teatergarderoben bedst

Ude i Kollemorten på den gamle skole, nede i kælderen på Hærvejscentret, ligger der en sand guldgrube, hvis man er til farverige og sjove kostumer. Her har Teatergarderoben plads, og det har den haft siden 1997. Her kan man blive alt fra gorilla over prinsesse til politimand.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

TEATER: Du er lige blevet inviteret til kusine Anettes 40-års fødselsdag. En temafest, en udklædningsfest, hvor det handler om Hollywood-film. Du står lige for at skulle spille revy i den lokale borgerforening, men du mangler en politimandsjakke, en Pippi Langstrømpe-paryk og nogle fede cowboy-ingredienser og et par fjollede parykker fra dengang Mozart var hot. Hvad gør man så lige?  

Hvor finder man kostumer til den slags?  

Bare rolig, folkens, den fikser de søde damer hos Teatergarderoben i Kollemorten. De har kælderen fuld af kostumer til musicals, teater, revy og private fester – og det har de haft siden 1997, hvor Teatergarderoben første gang slog dørene op for publikum.  

Åben hver tirsdag aften 

Det gør de fast hver tirsdag aften fra 19.00 til 20.30, hvor man både som forening, skole, institution og privatperson kan komme ned og leje kostumer, parykker osv. til stort set enhver lejlighed.  

Indtægterne fra udlejningerne går til vedligehold, nyindkøb osv., og vi skal hilse fra de friske damer i den 9 kvinder høje bestyrelsen at sige, at der som regel altid er kunder i butikken hver tirsdag aften.  

De klarer selv lavpraktiske opgaver som vask og strygning, og de står altid klar til at modtage sjove kostumer og effekter. Jo mere desto bedre. 
Avisens udsendte er på besøg en tirsdag aften, hvor også revyholdet fra Thyregod er på besøg, og dette herlige hold har en fest i de velassorterede kælderrum, hvor de finder kostumer, kjoler, parykker, sjove hatte osv., så de for alvor kan sætte drøn på revyens visuelle udtryk. 

På vej op igen efter coronaen 

Samme aften afholder bestyrelsen hos Teatergarderoben bestyrelsesmøde, så der er trængsel i de små kælderrum - men der går alt sammen, for hver der er hjerterum, er der også plads – og hjerterum, det er der i den grad hos Teatergarderoben.  

Efter et par kedelige år med corona er der for alvor ved at komme gang i gesjæften igen, men damerne vil jo rigtig gerne have, at kendskabet til deres fine lille farverige og spændende biks bliver udbredt.  

Normalt er der altid to “på arbejde” tirsdag aften, så kinderne kan få en fin betjening. Man mærker tydeligt, at de friske damer har det sjovt sammen, de er et godt hold med en fælles interesse for at få samlet så mange sjove, spændende og interessante kostumer som overhovedet muligt.  

Også til børn 

Og så skal jeg hilde fra damerne og sige, at man endelig bare skal kigge ind, når der er åbent om tirsdagen. Det kunne jo være man blev inspireret til en sjov fest – eller at man som forening kunne få nogle sjove ideer, når man ser de mange forskellige kostumer – hvor man netop har udvidet sortimentet, så der også er en masse kostumer til børn.  

Man kan kun leje kostumer osv., hvis man er medlem af Teatergarderoben. Det koster 50 pr. år for privatpersoner og 100 kroner pr. år for institutioner.  

Priser på de forskellige kostumer, parykker osv. Kan man se på Teatergarderobens hjemmeside HER 

Står man med et større projekt kan man altid ringe på 22 77 17 98 og få en snak.