Den 24. november bliver det helt sort i Give

Det er lige meget om det hedder corona eller Putin: Black Friday overlever de værste samfundskriser, og sådan er det også i Give, hvor aftenen, der for alvor skyder julehandlen i gang igen, bliver sendt ud over rampen. Og som altid er det Give Handel & Erhverv, der står som arrangør af denne farverige helt sorte aften. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

Fredag den 24. november kan du roligt sætte kryds i kalenderen, for her afholder butikkerne under Give Handel & Erhverv nemlig Black Friday.  Den store handelsaften, hvor juleindkøbene for alvor kommer ud at køre på skinner og den store by-aften, hvor butikkerne både leverer små sjove events, massevis af konkurrencer og frem for altid stribevis af tilbud, der trækker selv skotter til byen. 

Det er et aktivitetsudvalg under Give Handel & Erhverv, der står som tovholdere for eventen, og her er der kommet nyt, kvindeligt frisk blod til. Uddeler Claus Villumsen, der har været en fast den af Black Friday-udvalget siden det hele startede, har haft 3 forskellige mandlige makkere i skikkelse af Allan K. Nielsen, Christian Thisgaard og senest Henrik Henriksen, men nu er der sket en mindre revolution, idet Maiken Nørtoft, indehaver af RealMæglerne i Give, har erstattet Henrik Henriksen. 

Black Friday-udvalget består i år af ejendomsmægler Maiken Nørtoft, der har erstattet kromand Henrik Henriksen, og uddeler Claus Villumsen, der har været med i udvalget samtlige år. Foto: Jim Hoff

Igen 40 gavekort a 500 kroner på spil

Maiken og Claus kan oplyse, at Black Friday anno 2023 vil komme til at ligne eventen fra de sidste par år. Det nøjagtige indhold vil de informere om løbende op mod eventen, men det står helt fast, at Black Friday-eventen i bymidten starter klokken 20.00 og kører frem til 22.00.  

Her vil der være de klassiske konkurrencer, hvor borgerne kan vinde 40 gavekort á 500 kroner. Derudover vil der være endnu ikke fastlagte konkurrencer i butikkerne. I forbindelse med Black Friday vil Vores LokalAvis komme i en trykt udgave, og heri kan man læse om butikkernes tilbud og andre sjove ting, ligesom der også vil blive her, at man finder de kuponer, man skal aflevere i forhold til gavekort-konkurrencen. 

 

Butikker er gode til at finde på sjove aktiviteter til Black Friday. Her spilles der bordfodbold hos Fancy. Foto: GHE

Håber på at foreningerne stiller op

For ikke ret lang tid siden brillerede det lokale foreningsliv big time i bymidten i Give til Foreningernes Dag, hvor Give Handel & Erhverv stod bag arrangementet. Og netop foreningerne vil Black Friday-udvalget meget gerne have med på banen den 24. november.  Gennem årene har det lokale foreningsliv da også budt ind med diverse indslag, men kurven af aktiviteter har været for nedadgående, og det er en skam, for foreningernes tilstedeværelse og farverige indslag er med til at gøre denne aften til mere end en handelsaften.  

Det skaber liv og hygge i byen, det er med til at skabe sammenhold mellem butiks- og foreningsliv, og så kan de aktiviteter, som foreningerne dukker op med jo også skabe god stemning i byen. 

- Vi håber rigtig meget, at foreningerne vil spille med i år. Akkurat som de gjorde til Foreningernes Dag. Det var en fantastisk dag/aften, og det vil vi meget gerne overføre dele af til Black Friday. Den hygge og gode atmosfære, som foreningernes aktiviteter kan bibringe sådan en aften, er vigtig for os og med til at gøre Black Friday til en rigtig fin aften, siger Maiken og Claus og tilføjer:  

Udvalget sender igen i år invitationer ud til områdets mange foreninger i håbet om, at de vil vende tilbage med en masse bud på aktiviteter i gaderne.  

- Derudover kan man bare henvende sig til mig, hvis man som forening eller anden aktivitetsforanstalter er interesseret i at deltage med et indslag eller en aktivitet, og vi håber da i udvalget, at foreningslivet tager handsken op og melder ind med en masse aktiviteter, siger Claus Villumsen, der også kan kontaktes på mail claus.villumsen@superbrugsen.dk.

Foreninger, fest og farver, ja tak

Fra avisens side er vi helt på linje med Maiken og Claus i forhold til at få skabt et farverigt byliv denne aften. Tidligere har lokale foreninger trakteret med sumobrydning, håndboldkampe, politiske boder, tryllerier, sang/musik, børneunderholdning, boksning og meget mere i forbindelse med Black Friday.

Og disse indslag er med til at give Black Friday-festen et festligt præg og er med til at skabe en rigtig fin byfeststemning i gaderne. 
 
Motivationen for at stille op denne aften som forening kan kun være stor. Dels kan man promovere sin forening, og dels har man her en anledning til at støtte tilbage til det butiksliv, der år efter år bakker op som sponsorer for foreninger og klubber og på denne vis er med til at holde liv i foreningerne. 

Hvis man stiller op som forening, er man velkommen til at kontakte Jim hos Vores LokalAvis på mail jimhoff@voreslokalavis.dk med henblik på en artikel i avisens Black Friday-tillæg omkring aktiviteten.  

Der er gang i den i butikkerne til Black Friday - der jo er den store aften, der for alvor sparker julehandlen i gang, Foto: GHE