Efter vellykket koncert med Lasse Helner er Fary Lochan nu klar med forrygende fynsk country trio

Det lokale men tæt på verdenskendte whiskydestilleri i Farre, Fary Lochan, har fået godt gang i event-kalenderen, senest med et brag af en koncert med blandt andet legenden Lasse Helner. Nu følger man så op med en ny koncert, denne gang med en spektakulær gang fynsk country. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FARRE: De gør det igen! Fay Lochan inviterer endnu engang til koncert i de hyggelige omgivelser i festsalen, hvor der efterhånden er blevet afholdt mange fine events, foredrag og koncerter. Senest var det den danske musiklegende Lasse Helner og andre gode musikere, der leverede en superfin aften, hvor der både blev leveret musik fra den øverste hylde og røverhistorier, der fik smilebåndene til at svinge i takt mede musikken.  

Nu står den så på vaskeægte fynsk countrymusik stærkt inspireret af den i USA fremherskende countryflavour. Det er selveste Henrik Johannesen & The Roots, der vender tilbage til “gerningsstedet” hos Fary Lochan. Det sker lørdag aften den 28. oktober. 

Countrymusikken er ved at indtage DK 

- Den fynske trio spillede, i forbindelse med deres releaseturné 2022, en udsolgt koncert på Fary Lochan, og bandet glæder sig til at vende retur til Gives whiskydestilleri d. 28. oktober 2023. Og denne gang kommer de med lidt ekstra stjernestøv, idet de er blevet nomineret ved Danish Music Awards, fortæller Thomas Smidt-Kjærby, der er presseansvarlig hos Fary Lochan.  

Når vi nu skriver “countrymusik”, så kan der godt være nogle, der sidder nogle og får associationer til Hank Williams, cowboystøvler og rhinsten. Men sådan er det altså ikke mere.  
Og selvom det har taget noget tid, så er vi her i landet nu ved at komme godt i gang med at importere denne store musikalske vare fra det vilde vesten. Det betyder, at vi her til lands ser flere og flere spændende og dygtige countrymusikere- og bands poppe up på den danske musikscene.  

Det svinger bare 

Og så er det, vi igen lander hos Henrik Johannessen & The Roots, der siden sammenslutningen i 2022, har spillet over 50 danske koncerter, været nomineret v. Danish Music Awards Blues og vundet Acoustical Performance Of The Year ved Texas Sounds, USA. 

- Her har vi med en virkelig spændende countrytrio at gøre, som i den grad er værd at holde øje med. Sidste år udgav HJ & Roots EP’en ‘Dreamer’, og de arbejder nu på deres første fælles album. Publikum kan se frem til en stærk akustisk trio, der med velskrevne sange og traditionelle roots-instrumenter svinger fænomenalt og sender publikum direkte til Nashville, fortæller Thomas. 

Og mon ikke publikum denne aften får nummeret “Tennessee Whiskey” - det ville da være ret oplagt, selv om Fary Lochan godt nok ikke ligger i Tennessse.  

 

Over halvdelen af billetterne er revet væk, og ønsker man at bestille en billet, sker det på her på Fary Lochans hjemmeside.