Familiehygge i dyreparken: Mytisk efterårsferie i Givskud Zoo - Zootopia

Fra lørdag den 14. til og med søndag den 22. oktober 2023 forvandles Givskud Zoo - Zootopia til et uhyggeligt hyggeligt univers med ægte Halloween-stemning med græskar, lyng, edderkopper og meget mere.  

Af Givskud Zoo - kommunikationsafdelingen 

GIVSKUD: I år er det særlige tema Mytisk Efterårsferie, og hele familien kan prøve sjove aktiviteter og lære om de uhyggelige skabninger fra gamle myter for eksempel Kraken, Yetien og varulve.   

Fortællinger om gådefulde væsener er opstået gennem hele vores historie: 
- Hvorfor gik skibet ned - det kunne nok skyldes kæmpeblæksprutten Kraken.  
- Hvorfor døde gederne - det måtte være Chupacabra, der drak deres blod.  
- Fodspor i sneen - helt klart en Yeti, også kaldet den afskyelige snemand.  

Altid godt med nogle myter 

- Myter opstår oftest, når mennesker har brug for en forklaring på det ukendte og uforståelige. Hændelser og fænomener, som vi ikke kan forklare, kan være skræmmende. Men det er lettere at forholde sig til, hvis det har en form eller en skikkelse, som vi kan snakke om, fortæller formidler og biolog i Givskud Zoo - Zootopia, Susanne Toft Henriksen og tilføjer: 
 
- Men oftest er der en naturlig forklaring på myterne. For eksempel ved vi i dag, at der i verdenshavene er en kæmpeblæksprutte, dog ikke så stor som Kraken blev beskrevet. Og sporene efter Yetien er højst sandsynligt spor efter bjørne. 
 
Alt dette kan børn og voksne lære mere om ved særudstillingen i efterårsferien i Givskud Zoo - Zootopia hvordan er myterne opstået, og hvorfor mange af myterne består endnu. 
Man kan selv lave sit eget mytiske dyr, farvelægge tegninger af fabeldyr og deltage i quiz   

 

Græskar og hygge for hele familien 

Derudover er der som altid pyntet op i bedste halloween-stil i parken med græskar, edderkopper med mere, så stemningen er sat til en uhyggelig hyggelig dag. Som noget nyt vil der i års være orange candyfloss. Og man kan skære sin egen græskarlygte til at tage med hjem, så den kan lyse i mørket - måske skal den forestille en varulv eller et andet mytisk væsen? 

Derudover kan gæster både med og uden årskort få mulighed for at tage med på ture bag kulisserne, så der er livlig aktivitet i parken gennem hele efterårsferien.   

- Vi glæder os til at slå portene op, for det plejer at være en superhyggelig uge. Det er jo på en gang både fascinerende og skræmmende med disse mytiske væsner, og vi håber, at mange gæster vil lægge vejen forbi, og høre fortællingerne om de gådefulde fabeldyr og måske blive klogere på, om de virkelig eksisterer, smiler Susanne Toft Henriksen. 

Program for Mytisk efterårsferie - alle dage fra 14.- 22. oktober 2023 

I NÆSEHORNSHYTTEN PÅ P2:

10.30-16.00: Lav din egen græskarlygte (25 kr.) 
10.30-16.00: Farvelæg fine og farlige fabeldyr 
10.30-16.00: Køb orange candyfloss (29 kr.) 

I ODDERSALEN PÅ P3: 

11.00-16.00: De mytiske fabeldyr 

Mytiske dyr eller fabeldyr burde slet ikke eksistere, men de har gennem alle tider fortryllet, forvirret og skræmt mennesker. I udstillingen om de mytiske fabeldyr får du viden om, hvordan myterne om fabeldyr kan være opstået, og hvorfor mange af myterne består endnu. 

11.00-16.00: Skab dit eget fabeldyr 

Tegn, sammensæt eller byg dit eget fabeldyr. Du kan hente inspiration i kranier og andre effekter fra kendte dyr. Hvis du tør, kan du også undersøge et fabeldyr i følekasserne og genskabe fabeldyret, ud fra det du mærker med dine fingre. 

11.00-16.00: Kender du fabeldyrenes navne?  

Hvordan ser Kraken og Chupacapra ud? Kan du finde de rigtige navne til fabeldyrene? 

VED GEDERNE (P3): 

10.00-17.00: QUIZ - Hvilke dyr findes ikke i virkeligheden? 

Der findes mange forunderlige dyr. Kan du regne ud, hvilke dyr der faktisk findes i virkeligheden og hvilke, der aldrig har eksisteret? Gå en tur rundt ved gederne og svar på alle spørgsmålene i Mit Givskud Zoo app'en.