Fary Lochan klar med ny event: Dobbelt op på fed musik og musikalske røverhistorier

Danmarks hyggeligste whiskydestilleri Fary Lochan kan så meget mere end at producere fremragende whisky, likør, snaps og gin. Familievirksomheden i Farre er også knivskarpe på at lave fine og hyggelige events, og sådan en løber af stablen den 23. september, hvor man slår dørene op til en fantastisk aften i selskab med to fremragende dansker duoer.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FARRE: Banen er i den grad kridtet op til en fremragende aften i musikkens og de gode fortællingers tegn, når Fary Lochan lørdag den 23. september inviterer indenfor i den hyggelige koncertsal på Ågade 41 i Farre.

Her får man nemlig besøg af hele to duoer, som underholder gæsterne med en bred musikalsk vifte af både intens og topprofessionel bluesmusik og hjertefølt sing-a-songwriter musik.

Dansk musiklegende indtager Fary Lochan

Hos den ene af duoerne, Lasse Helner duo, bliver det til et møde med en af dansk musiks legender i skikkelse af 76-årige Lasse Helner. Han går på scenen sammen med sammen med den danske guitarist og sanger Thomas Bundgaard.

Denne stærke og rutinerede duo præsenterer en perlerække af Lasses sange. Her er der tale om både gamle hits som “Alle mine Venner”, over New Orleans albummet “Time and Again” til helt nye sange fra hans seneste anmelderroste album fra 2021 “Over The Hill – Still Got The Thrill”.

- Med Lasse Helner på scenen er der lagt op til en humoristisk, rørende og dyb musikalsk oplevelse. Lasse har en masse fantastiske historier fra et langt liv i musikkens maskinrum, som han krydrer sine stærkt bluesorienterede sange med, fortæller Thomas Smidt-Kærby fra Fary Lochan.

Lasse Helner. Privatfoto

Intens musikalsk oplevelse med stærk singer-songwriter

Inden Lasse Helner Duo går på scenen er det en kompetent anden duo, Morten Christensen og den eminente guitarist Kevin Monie, der indtager de skrå brædder.

Morten Christensen ligger rent musikalsk i singer-songwriter afdelingen, hvor tekster og melodier leveres masser af nerve og et nærvær. Her får tilhørerne fængende melodier og tekster med dybt personlige tråde.

- Musikmagasinet Gaffa såvel som værter på P4 har stået i kø for at rose det upolerede udtryk, som kan høres på de tre udgivelser, Morten har udsendt siden solodebuten i 2019 – senest på ‘Farvel Til Romantikken’, som er produceret af selveste Nikolaj Nørlund, fortæller Thomas Smidt-Kærby.

Morten Christensen duo. Foto: YouTube

Jo, jo – Fyn er skam fin  - også i Farre

Jamen Lasse Helner, er det ikke ham fra Lasse og Mathilde, vil den opmærksomme læser så nok udbryde – måske lidt på mentalt efterkrav. Og jo da, det er helt spot on, for Lasse Helner blev i 1980 sammen med sin hustru Mathilde (som ret beset hedder Mette) folkeeje, da han for åben mikrofon erklærede at ”Fyn er fin”. Den sang hele Danmark med på – og gør det stadigvæk.

I det hele taget har Lasse Helner en flot musikalske arv, med langt over 50 år i branchen, som han kan trække på. Vi nævner i flæng grupper som The Baronets og Moondust, samt naturligvis som den ene halvdel af den føromtalte folk-duo ’Lasse og Mathilde’.

Duoerne glæder sig til Fary Lochan-festen

 - Vi glæder os til at præsentere vores gæster for et rigtig fedt line-up denne aften i musikkens tegn på Fary Lochan. Og så skal vi hilse fra begge duoer og sige, at de glæder sig til at optræde på Fary Lochan foran et veloplagt publikum, lyder det med begejstring i stemmen fra Thomas Smidt-Kærby.

Han kan ydermere oplyse, at dørene åbnes klokken 19.00 Fra 19.30-20.15 spiller Morten Christensen duo, så er der er en pause til 20.45, hvor Lasse Helner duo indtager scenen og spiller frem til 22.30.

- Der vil naturligvis være mulighed for at købe øl, vand, vin, kaffe/te og udvalgte Fary Lochan produkter i baren i forbindelse med eventen, oplyser Thomas Smidt-Kjærby, der også kan fortælle, at billetter til denne fine musikalske event kan købes på Fary Lochans hjemmeside   

Det er i disse hyggelige omgivelser, at Fary Lochan inviterer til koncert med de to duoer lørdag den 23. september. Foto: Jim Hoff