Hærvejspasset er landet: Oplev Hærvejen med det nye stempelpas

Nu kan man få adgang til en unik oplevelse langs Hærvejens vandre- og cykelrute. Den ikoniske rute med tusinde års Danmarkshistorie er nu blevet endnu mere spændende med det nye Hærvejspas.

HÆRVEJEN: Hærvejspasset er den første udgave af et pas, som fremadrettet vil gennemgå yderligere udvikling, da arbejdet med den visuelle identitet for Hærvejen på sigt skal integreres.

Med Hærvejspasset kan der udforskes og stemples i passet ved i alt 45 forskellige steder langs Hærvejen, hvor eventyrlystne vandrere og cyklister kan stemple og indsamle minder undervejs. Størstedelen af stemplerne er placeret ved kirker, der pryder vejen og tilføjer en pilgrimsfærds-lignende stemning til Hærvejsrejsen kilometer for kilometer.

Det første stempel er sat

Formanden for Udvikling Hærvejen, borgmester fra Vesthimmerlands kommune Per Bach Laursen, har allerede taget det første skridt ved at sætte sit eget stempel ved Aars kirke.

- Hærvejspasset kan bidrage til at gøre det endnu sjovere at gennemføre en Hærvejsetape og måske besøge nye steder langs Hærvejen fra gang til gang, indtil man til sidst har et helt udfyldt pas. Dette markerer begyndelsen på en spændende rejse, hvor flere eventyrlystne rejsende forhåbentlig vil følge efter.

Hver side i passet rummer en kort lokal historie om området og en forklaring på, hvorfor netop motivet til det pågældende stempel er valgt. Det giver en ekstra dimension til rejsen langs Hærvejen og giver mulighed for at dykke ned i områdets kultur og historie. Uanset om man er til vandring eller cykling, vil dette pas være en guide og erindringsbog på vejen.

Hvor kan man få passet?

Fra i dag kan Hærvejspasset købes både fysisk og online, og det åbner op for spændende eventyr langs den historiske vej. Hærvejspasset er tilgængeligt på Hærvejens vandre- og cykelrute ved Hærvejsherbergerne samt online hos Eventyrsport til 50 kr.

Uanset hvilken måde du anskaffer dig passet på, vil du snart have nøglen til et utroligt eventyr i dine hænder. Hvert stempel i Hærvejspasset er unikt og fortæller en lokal historie om området, det repræsenterer. Det er ikke blot et symbol på et gennemført stop, men også en forbindelse til stedets kultur og historie.

Stemplerne er tilgængelige i bokse eller på borde, hvor der ved størstedelen er adgang hele døgnet, men for ikke at gå forgæves, kan den præcise placering af stemplerne og adgangen findes i den digitale version af Hærvejspasset på Hærvejens hjemmeside: www.haervej.dk/haervejspas.

Det fysiske pas er i en praktisk A5-størrelse, der let kan bæres i lommen eller i tasken. Desuden er både forsiden og bagsiden af passet til dels vandafvisende, så det omskiftelige danske vejr ikke påvirker muligheden for at få udfyldt dit pas.

Lad Hærvejsrejsen begynde

Kirker, lokalråd, kommuner og mange andre interessenter har bidraget til at få udfærdiget de 45 forskellige stempelmotiver og med at få stemplerne op at hænge, så de tilsammen giver Hærvejens vandrere og cyklister rig mulighed for at fordybe sig i de mangfoldige fortællinger, der omgiver Hærvejen. Lad Hærvejspasset være en guide til at udforske den smukke varierende natur, historiske kirker og berigende kulturelle oplevelser

- Åbn døren til en fantastisk rejse langs en af Danmarks mest ikoniske veje med dit Hærvejspas i hånden.