Levende kultur når det er bedst: Hotte rytmer og farverig dans i Givskud Zoo

Der er dømt fest og farver, dans og heftige trommerytmer i weekenden den 12.-13. august i Givskud Zoo, når man får besøg af Utamaduni Dance Troupe, der over de to dage leverer et forrygende show med musik og dans.

Tekst Jim Hoff - foto Nanna Markmann jimhoff@voreslokalavis

GIVSKUD: De har været der før med succes – og nu vender de tilbage igen. Det er nemlig blevet en tilbagevendende tradition, at Givskud præsenterer parkens gæster for Utamaduni Dance Troupe, som hen over de sidste sæsoner har leveret nogle flotte og farverige danseshows for en masse af parkens gæster.  

Utamaduni Dance troupe er en gruppe dansere og musikere, som arbejder med traditionel afrikansk kultur, dans og musik. Gruppen har eksisteret siden 1977, hvor den startede med at formidle afrikansk dans og indtryk fra den afrikanske hverdagskultur, især fra Sukumaland i Tanzania. Navnet Utamaduni kommer fra swahili og betyder "levende kultur".

 

Danser med gorillaer

Truppen leverer et farverigt show med energisk trommespil, forrygende dans og kraftfuld sang. De optrædende vil være klædt i farverige traditionelle dragter - og alt, både tøj, instrumenter og rekvisitter, er hjemmelavet eller hjembragt fra Afrika.

- Sidste år var der virkelig mange mennesker og rigtig god stemning ved truppens shows i gorillaanlægget, så vi tør godt love en rytmisk og medrivende oplevelse for vores gæster igen i år, siger formidler i Givskud Zoo - Zootopia, Katrine Elkjær. 

 I år besøger truppen parken lørdag den 12. og søndag den 13. august 2023 og vil optræde flere gange i løbet af weekenden. Begge dage foregår alle shows ved hytten i parkens gorillaanlæg ved området P2. Programmet er med forbehold for ændringer. Se programmet herunder:


Lørdag den 12. august 2023
Kl. 13.00
Kl. 14.00
Kl. 15.00

Søndag den 13. august 2023
Kl. 12.00
Kl. 13.00
Kl. 14.00