Nostalgi når det er bedst: Torve Caféen vender tilbage til Give

At Torve Caféen i Give nu genopstår med Annette Gylling og Brian Emborg som bagmænd er både en fin tilføjelse til bylivet i Give og en stærk symbolladet begivenhed. For 17 år siden mødte parret nemlig hinanden for første gang på netop Torve Caféen i Give, og nu genåbner de altså den legendariske café med Lissi Madsen som daglig ansvarlig.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BYLIV: Så er det en kendsgerning. Give får tilført en ny café, noget som borgerne har efterspurgt i flere år, og det er ikke en hvilket som helst café. Nej, det her syder og bobler af nostalgi på bedste vis, for det er simpelthen legendariske Torve Caféen, der får comeback til forretnings- og bylivet i Give.

Det bliver med Annette Gylling og Brian Emborg ved roret, ganske naturligt idet Torve Cafeen jo ligger i samme bygning som værtshuset ’Dragonen,’ som parret bestyrer på Torvet.

- Vi har i et stykke tid gået og puslet med tanken om at genåbne Torve Caféen, men vi skulle først og fremmest have afklarede forhold i forhold til Vejle Kommunes planer med bygningen. Kommunen ejer bygningen og der har været snak om, at Domea skulle lave lejligheder her, men nu er de planer vist droppet, og vi har fået lavet en aftale med kommunen som begge parter kan leve med. Det betyder, at vi kan være her til minimum december 2024, og at vi har et års opsigelse uanset hvad. Det giver da en vis tryghed og dermed også lyst til at åbne Torve Caféen, sige Annette Gylling.

Klassisk caféhygge med god dansk mad

Det bliver Lissi Madsen, der tidligere blandt andet har været bestyrer af caféen i Give Golfklub og senest ansat i delikatessen i Brugsen i Give, der bliver den daglige ansvarlige i Torve Caféen. Såvel Annette som Brian har jobs ved siden af tjansen som bestyrere af ’Dragonen’, så de har brug for forstærkninger i forhold til at åbne et nyt spise- og hyggested i Give midtby. Og her passer Lissi Madsen perfekt ind i billedet.

- Torve Caféen bliver et sted, hvor man kan få sig noget godt at spise med en masse klassiske caféretter som stjerneskud, burgere, fyldte pandekager, smørrebrød osv. Man kan også købe is og softice, ligesom det naturligvis også vil være muligt at købe en kop kaffe og noget lækker kage. Vi arbejder også meget seriøst med at indføre dagens middag, da vi kan mærke, at der ganske stor efterspørgsel efter dette, fortæller Lissi, der jo en slags uofficiel danmarksmester i at lave dagens middag i forhold til sine tidligere jobs.

Stilen på version 2.0 af Torve Caféen bliver vintage med en hjertelig og lys og venlig aura - sådan lidt en hyggelig mormor-stil. I skrivende stund passer Lissi både sit job i delikatessen i Brugsen og tjansen på Dragonen om aftenen, men når Torve Caféen først officiel åbner, vil hun være på fuld tid her.

Hyggeligt udendørs cafémiljø på Torvet

- Vi glæder os helt vildt til at åbne og til at lave noget rigtig god dansk mad til gæsterne. Som lokale folk ved vi jo nok, hvad det er folk godt kan lide, og samtidig ved vi også, at rigtig mange af Dragonens kunder er klar til at tage turen rundt om huset og gå ind i Torve Caféen for at få deres mad. Ja, de glæder sig mindst lige så meget som os, lyder det forventningsfuldt fra Annette og Lissi.

Torve Caféen og Dragonen kommer til at ligge adskilt fra hinanden, hvilket betyder, at Torve Caféen naturligvis får indgang fra Torvesiden, mens Dragonens gæster som altid skal ind på værtshuset via Nytorv. Torve Caféen bliver røgfri, men man kan naturligvis godt få sig en god kold fadøl til de lækre mormor-retter.

Cafeen vil få i omegnen af 20 siddepladser inde og 10-12 stykker udenfor. Med denne geniale placering er det jo helt oplagt at skabe et hyggeligt og indbydende torvecafé-miljø, hvor folk i det forhåbentlig fine sommervejr kan sidde og nyde lidt god mad og få en god snak.

I forbindelse med åbningen af Torve Caféen er Dragonen og Torve Caféen bliver shinet gevaldigt op med en god gang udendørs maling. Det har pyntet gevaldigt på det samlede udtryk, og Annette og Lissi har da også modtaget en masse positive tilkendegivelser – både i forhold til de nymalede bygninger og til, at de nu snart genåbner Torve Caféen.

Åbner sandsynligvis midt i juni

- Folk har bare været så positive og glade over, at Torve Caféen genåbner. Det giver jo os en masse gejst og glæde. At folk er med os, og det er da vores store drøm og håb, at vi på sigt finder en investor, der kan se fremtidsperspektiver i vores projekt her, så vi kan blive ved med at drive både Dragonen og Torve Cafeen, siger Annette.

Nu vil du, kære læser, sikkert gerne vide, hvornår Torve Caféen åbner. Om alt går vel, så kan Annette, Lissi og Brian åbne midt i juni, og bliver det sidst i juni, kan de jo passende slå åbningen sammen med Dragonens 10-års jubilæum den 27. juni.

- Uanset hvad så er vi igen klar med gratis kaffe og rundstykker den 17. juni om formiddagen som en god og hyggelig start på Give Open Air. Her stiller vi igen det store telt op ude i baggården – og her har vi hyret Thomas Jones til at komme og spille og skabe en god stemning. Og alle er velkomne her, understreger Annette og Lissi med to store glade smil.