Skattejagt, værksteder, leg og aktiviteter: Museet er igen klar med fine sommeraktiviteter

Det lokale museum i Give er traditionen tro klar med en lang række sjove, spændende og legebetonede aktiviteter her i børnene sommerferie. Her er der lagt op til en masse fine dag med sjov, leg og læring. Læs her hvad det handler om.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

SOMMER I GIVE: Museum Give er igen klar til at byde såvel børn som voksne velkommen til en spændende sommer med en masse fine aktiviteter. For kun 45 kroner kan børn få adgang til at deltage i dagens aktiviteter, hvor der kan tankes både sjove oplevelrser og en masse læring, hen over sommerferieperioden, der strækker sig fra uge 27–31.

Programmet for perioden kan du se herunder, men museet gør lige opmærksom på, at aktiviteterne på museet kan variere fra dag til dag.

- Vi bestræber os på at tilbyde et varieret program, men afhængigt af faktorer som tidspunkt, tilgængelighed af frivillige og særlige begivenheder, kan aktiviteterne ændre sig, forklarer museumsleder Hanne Thomsen.

Museets program for perioden uge 27-31 ser således ud:

Åbningstider for sommersæsonen uge 27-31: Tirsdag til søndag kl. 10.00-16.00

Værkstedsdage:Tirsdag og torsdag kl. 10-14.

Kom og leg i uge 29.: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-14.

Værkstedsdage fuld af kreativitet!

Hver tirsdag og torsdag i løbet af sommeren fra klokken 10.00 til 14.00 inviterer vi dig til en inspirerende dag fuld af kreativitet og læring.

Om tirsdagen kan du deltage i vores træværksted, hvor fokus er på at skabe fascinerende insekthoteller. Vores erfarne håndværker vil guide dig gennem processen med at bygge og dekorere dit eget insekthotel. Du vil lære forskellige teknikker til at arbejde med træ og bruge naturlige materialer som kogler, blade, mos, bambusrør, grene, græs og sten til at skabe et hyggeligt hjem til insekterne. Det bliver en sjov og lærerig dag, hvor du kan udforske naturen og udfolde din kreativitet.

 Om torsdagen inviterer vi dig til vores malerdage. Vi stiller smukke træplader til rådighed, som du kan male på og skabe kunstværker du kan tage med hjem. Lad din kreativitet blomstre, og lad penslen danse på træpladen. Uanset om du foretrækker at skabe abstrakte mønstre, farverige motiver eller lade dig inspirere af vores udstillinger, vil vores erfarne personale være til stede for at give dig tips og vejledning undervejs.

Slå kreativiteten løs med vores aktivitetsposer

Vores Aktivitetsposer er fyldt med sjove og inspirerende materialer og opgaver, der vil stimulere din kreativitet. Aktivitetsposerne er velegnede til både børn og voksne, der ønsker at få mest muligt ud af deres museumsbesøg. Du kan tage posen med hjem og fortsætte med at udforske og nyde aktiviteterne i dit eget tempo.

Gå på opdagelse inde og ude!

Oplev vores spændende skattejagter på museet hele sommeren! Vi har både indendørs og udendørs skattejagter, der udfordrer din opdagelseslyst.

Kom og leg med i uge 29!

Som et alternativ til resten af sommerens aktiviteter har vi noget helt særligt planlagt i uge 29! Her vil en af vores dedikerede frivillige vil præsentere dig for en verden af leg. Se hvordan man laver træpropeller, og hør og lær om gamle lege og traditioner.

Det er fra kl. 10 til 14. tirsdag, onsdag og torsdag i uge 29.

Tirsdag d. 18. juli. er der mulighed for at arbejde med sav, kniv, file m.m. hvor der skal fremstilles forskellige stykker legetøj. Det kan være kryds og bolde, Troldeprop eller bordskåner, I hjertens gerne medbringe alle de vinpropper I kan til de kreative aktiviteter!

Onsdag d. 19. og torsdag d. 20. juli. Der skal vi lege nogle af de lege, man legede dengang vore bedsteforældrene var børn. Det kan være: to mand frem for en enke, to mand høj, sækkevæddeløb, hoppe i paradis, blindebuk, lege med hula-hopringe, spille med marmorkugler eller hønse med hønseringe.