Alice fandt selv vejen tilbage til sit stærke jeg: Nu hjælper hun andre godt på vej

For tre år siden blev Alice Duus hårdt ramt af stress, da hun arbejdede som pædagogmedhjælper i en børnehave. Hun måtte fra den ene dag til den anden kaste håndklædet i ringen, og kæmpede de første tre måneder uden plan og uden løn. Hun var på alle måder på skælvende grund. Men så poppede der en uddannelsesmulighed op på pc-skærmen, der gav Alice den helt rigtige mavefornemmelse. Og det blev lige nøjagtigt det vendepunkt, hun havde kæmpet så hårdt for at finde.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

FILSKOV: Hun tager imod med et friskt ”hej og velkommen” og et stort smil, der kommer både fra munden og øjnene. Vi befinder os på Amtsvejen 52 i Filskov, hvor 33-årige Alice Duus bor sammen med sin mand Allan og deres to børn Johannes og Emma

At hun møder avisens udsendte på denne udadvendte og glade måde som selvstændig kropsterapeut med egen klinik på hjemadressen er ikke nogen selvfølge; slet ikke hvis vi bladrer tre år tilbage i kalenderen. Her blev Alice ramt af stress og angst i en grad, så hun fra den ene dag til den anden måtte opgive sit job som pædagogmedhjælper gennem fem år.

Uddannet frisør, senere pædagogmedhjælper - og så ramte stressen

Oprindeligt er Alice uddannet frisør hos Frisør Lyhne i Billund, hvor da også arbejdere nogle år, ligesom hun også var i en salon i Grindsted. Men en slem allergi satte en stopper for den karriere, og så startede Alice som pædagogmedhjælper i Vorbasse i Børnehuset Andedammen.

- Det var her jeg begyndte at kæmpe med stress. Der kom også noget angst ind over, så til sidst var det helt umuligt for mig at være der, også fordi der jo er en del støj i en børneinstitution. Jeg kunne simpelthen ikke være i det,og så meldte jeg mig syg. Der var ingen plan for mig, så jeg gik tre måneder uden løn. Jeg var på skælvende grund og havde det virkelig dårligt. Jeg følte ikke, at jeg fik hjælp, og jeg fik det da endnu dårlige ved møderne med Jobcentret, fortæller Alice Duus, der i dag lykkeligvis er kommet flot ud i den anden ende, hvor hun har egen Klinik, KerneElementet, hvor hun arbejder som holistisk mentor og energiterapeut, eller holistisk kropsterapi, som det også hedder.

 Pludselig var den der - vejen tilbage til det gode liv

Mens Alice var allerhårdest ramt af sin stress og angst, faldt hun over en speciel uddannelse på nettet, en uddannelse som holistisk menter og energiterapeut. Og så sagde det faktisk bang lige med det samme.

- Jeg fik lige med det samme den helt rigtige mavefornemmelse, da jeg begyndte at læse mere om uddannelsen. Jeg kunne mærke, at det her, det kunne hjælpe mig med minde personlige udfordringer, samtidig med at jeg kunne få mig en god og relevant uddannelse. Derfor tilmeldte jeg mig uddannelsen, og det var på et hængende hår, for det var sidste dag for tidsfristen, men jeg kom heldigvis med, siger Alice.

Uddannelsen tog halvandet år og blev kørt både med fysisk tilstedeværelse hos Katrine Brik i Kongens Lyngby i København, ligesom store dele af uddannelsen også kunne tages online.

- Ret hurtigt under uddannelsesforløbet kunne jeg mærke, at det begyndte at gå den rigtige vej for mig. Bare det at have en bevidsthed om, at jeg kan hjælpe andre og det at opnå de her nye færdigheder som kropsterapeut, var en helingsproces for mig. Jeg følte næsten fra dag ét en lethed i kroppen, og at jeg kom af med de dårlige ting i kroppen. Hovedpine og gråd kan ikke kun kureres med piller, der skal en kropslig udrensning til. Og det virkede så fint på mig, og derfor vil jeg også rigtig gerne være med til at hjælpe andre. Havde jeg bare kendt til de her ting fra starten af min stressperiode, så kunne jeg have fået det meget bedre noget tidligere, konstaterer Alice.

 Energien og livslysten vendte hurtigt tilbage

Hun startede på uddannelsen i februar 2022, og i april 2023 blev hun færdig og sprang altså ud som selvstændig medegen klinik. Her har Alice fået lov til at råde over husets tidligere pc-rum med egen indgang til klinikken.

I forbindelse med uddannelsen har Alice haft 30 prøveklienter gennem sine fingre og hænder inden eksamen.

- Det har været megafedt at arbejde med andre mennesker og at være med til at hjælpe dem. Og det har været fantastisk at opleve, hvordan kropsterapibehandlinger virker på så mange sygdomme som eksempelvis stress. Der er bare så mange ting, der hober sig op i kroppen, når man har stress eller har andre lidelser, så her er det vigtigt, at kroppen bliver renset ud. Jeg har jo selv oplevet hvordan jeg efter nogle få behandlinger pludselig var en glad pige, når jeg stop op om morgenen. Mit mindset var totalt ændret, jeg følte en masse energi vende tilbage til kroppen. Og det er også sådan, jeg har det med mit nye job – her kan jeg virkelig stråle,siger Alice med et stort smil.

 Alice færdiggjorde uddannelsen som holistisk mentor og energiterapeut i april 2023. Uddannelsesrejsen blev også hendes egen vej ud af et hårdt stressforløb, hvor det klassiske system ikke kunne hjælpe hende. Foto: Jim Hoff

Arbejder med sin intuition og hænderne

Lad os se på de redskaber og virkemidler, Alice gør brug af i sit virke som krops- og energiterapeut.

- Når jeg møder mine klienter første gang, handler det for mig om at fornemme personen, jeg sidder overfor. Jeg tilbyder en gratis forsamtale, hvor vi taler om, hvad det er klienten har brug for hjælp til, og hvad jeg har tænkt mig at gøre rent behandlingsmæssigt. Der åbnes op for en dybere samtale, og det tager nogen imod,mens andre er mere tavse og egentlig bare lader mig gå i gang med at mærke på krop og så den vej rundt fornemme, hvor problematikkerne ligger.

Alice arbejder helt grundlæggende med sin intuition og sine hænder. Hun tilbyder behandlingsformer som massage, kranio-sakral terapi, cupping, zoneterapi, akupressur og en behandlingsform, der hedder EFT, emotions-fokuseret terapi, hvor man arbejder med tapping af forskellige punkter på kroppen).

- Vi taler også om, at det er helt ok at være ked af det. Det handler ikke kun om, hvordan man har det, men i høj grad også om, hvordan man tager det. Og her kan de her behandlinger gøre en positiv forskel både mentalt og kropsligt. Vi ved, at der er rigtig mange ting, traumer, stress, svære følelser osv. der gemmes væk i kroppen. Og det er de ting, jeg kan mærke, når jeg behandler folk – mange ting sætter sig virkelig i kroppen, som så trænger til at blive renset ud. Og så er der jo også hele problematikken omkring stress. Det er stadigvæk noget tabubelagt at indrømme, at man har stress, så her skal vi have noget mere åbenhed ind over de ting, siger Alice.

 God til at "læse" folk

Apropos intuition og forudgående samtaler føler Alice, at hun har en ret god evne til at ”læse folk”.
- Jeg kan på en eller anden måde mærke folk, jeg suger nærmest til mig, hvordan de har det. Det er jo enstor fordel her i klinikken, men ude i det civile liv kan det være lidt svært, når man sidder overfor en person, som man kan mærke har det svært – men man kan jo ikke gå ind og blande sig her. Det er jo at overskride folks grænser, så på den måde er det både fedt og hårdt at have den evne. Man vil jo så gerne hjælpe alle, og derfor tilbyder jeg da også gratis behandlinger til folk, der måske ikke lige har de økonomiske muligheder til at søge hjælp, fortæller Alice.

For hende er det vigtigt at møde folk på den rigtige måde. Her handler det som sagt om indlevelse og intuition, og de første indledende blide massagegreb med hænderne. Og så oplever hun, at der meget tit går hul på bylden og klienten løsner op både kropligt og mentalt, så der for alvor kommer gang i snakken.

Intet hokus-pokus eller heksedoktor her

Nu står Alice jo som helt nystartet kropsterapeut, og hun har valgt at tage en stille og rolig opstart. Hvor hun skal have et lille job ved siden af arbejdet på klienten.

- Jeg tror rigtig meget på det her. Rigtig mange opgiver det klassiske system, lidt ligesom jeg selv gjorde. Og mange ved jo ikke, at de her muligheder hos en kropsterapeut findes, så det skal jeg nu ud og gøre opmærksom på. Og her er det vigtigt for mig at understrege, at der altså intet hokus-pokus er ved de her behandlinger. Jeg er ikke nogen ’heksedoktor’. Det er klienten, der i et tæt samarbejde med mig healer sig selv, pointerer den 33-årige kropsterapeut, der altså selv er et godt eksempel på, hvordan man kan få det meget bedre med en god gang kropsterapi.

Og netop de erfaringer kan hun jo øse ud af i sit samspil med sine egner klienter.