Danmarks gladeste vinmand: Brugsens vinfestival overgik alle forventninger

Hvis du møder Brugsens vinmand Michael Sørensen nede i Brugsen med armene oppe over hovedet i disse dage, er det ikke så sært. Han har sammen med sine gode kolleger og leverandører lige leveret en vinfestival, der blev den allerstørste i Brugsens historie. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV:  Det blev en vinfestival i Superligaklassen, da Brugsen i sidste uge inviterede godtfolk fra nær og fjern til halvanden uge i vinens tegn med både smagninger og et udbud langt ud over det sædvanlige.  
Det er Brugsens leder af vinafdelingen, Michael Sørensen, der lægger gameplanen og taktikken, læs: finder gode både eksklusive og prisbillige vine og laver fine deals med butikkens leverandører. Og han er det, vi på jysk kalder “en ganske tilfreds ung mand” i disse dage.  

- Jeg var virkelig spændt på, hvordan det gik med denne vinfestival. I år har jeg lagt det største program nogensinde, og det er den største vinfestival, vi har lanceret, i den tid vi har kørt med de her vin-events. Der er brugt rigtig mange timer og ressourcer på at få det her op at køre, og lad mig bare sige det som det er: Jeg er en rigtig, rigtig glad vinmand. Det er gået over al forventning både med hensyn til salg og tilfredse kunder i butikken, lyder det fra en bredt smilende Michael Sørensen.  

Skål i skuret, venner. Fredagsbar i forhallen ved Brugsen med vinsmagning, det er noget der dutter. Foto: Jim Hoff

700 unikke flasker konkurs-vin revet væk på 45 minutter 

Han kan således fortælle, at da vinfestivalen startede torsdag formiddag klokken 8.00 var der stort rykind allerede fra da dørene gik op.  

- Denne torsdag havde vi jo den helt unikke “konkurs-vin” på programmet. En rigtig fin og eksklusiv vin som vi solgt til en uhørt lav pris. Jeg havde købt 700 flasker hjem og havde nok en forventning om, at den ville være væk når vi lukkede klokken 20.00 samme dag. Men hallo. Efter 45 minutter var samtlige 700 flasker revet væk, og generelt var handlen denne torsdag dobbelt så stor som den tilsvarende handel sidste år, fortæller Michael. 

Nåede 12-dages målsætningen på blot 3 dage 

Fredag stod der vinsmagning på menuen, og den åbnede klokken 10.00. Allerede pænt før klokken 8.00 kom de tre leverandører og stillede op. Og mens de havde travlt med deres praktiske gøremål, begyndte der at forme sig “lange rækker af køer” ude foran indgangen til “vinportalen”.  

- Igen en megaflot dag, hvor vi fordoblede salget i forhold til sidste års vinsmagningsdag. Vores leverandører var helt blæst væk og udtalte i forpustet treenighed, “at de aldrig havde oplevet noget lignende”. Faktisk blev det sådan, at vi torsdag, fredag og lørdag opnåede vores målsætning for de samtlige 12 dage med vinfestival, fortæller Michael.

 

Har solgt 16.000 flasker vin til vinfestivalen 

Her går vi lige ind i nogle mere faktuelle tal på den succesfulde vinfestival. Der blev solgt 16.000 flasker vin, det svarer til 20 europaller med vin.  

- Det er en enorm volumen af vin, der her er røget over disken, og det kørte bare derudaf. Ja, vi havde travlt og måtte indkalde kolleger fra “gulvet” i Brugsen til at hjælpe med at ekspedere, men det var virkelig fedt. Og ikke mindst en stor lettelse at se, at det gik så godt, når man nu satser ret meget og køber rigtig meget vin hjem, siger Michael og tilføjer:  

- Jeg føler mig overbevist om, at fordi det er lykkedes både at hente nogle unikke produkter hjem samtidig med, at der var vin for enhver smag i alle prisklasser, så vi med denne mangfoldige sammensætning af vinene har kunnet give en bred kreds af kunder gode oplevelser - også en del aha-oplevelser.  

En seriøs spiller på vinmarkedet 

Et kig på kundekredsen fortæller om vinglade folk i butikken fra både lokalområdet men også fra større byer som Aarhus, Silkeborg og Vejle. Dertil kommer de kunder, der også har bestilt via mail og telefon.  

- Jeg synes, at Brugsen i Give med denne her vinfestival virkelig har fået manifesteret sig som en seriøs spiller på vinmarkedet. Vi er simpelthen gået et niveau op, og jeg føler virkelig, at vi stiller i stærkeste opstilling, når vi inviterer ind til vinfestival. Og så er det her også godt for selve Brugsen. Vi får sat butikken flot på landkortet, og alle her i butikken er bare glade, når de her større satsninger lykkes. Det giver god energi, simpelthen, siger den glade vinmand. 

Frihed fra chefen styrker arbejdsglæden 

Han erkender, at han selv var udmattet efter det lange seje træk og den intense finale, men man skal ikke have ondt af den unge mand, for nok var han mør i stængerne, men succesen gav også et regulært energiboost.  

- Jeg tror, hvis jeg skal være helt ærlig, at både fruen derhjemme og kollegerne her i Brugsen er glad for, at denne her vinfestival er vel overstået . Og apropos gode kolleger, så vil jeg gerne her lige kreditere min chef, uddeler Claus Villumsen, for at give mig frihed til at kaste mig ud i denne her vinfestival med fuld skrue. Det styrker kun arbejdsglæden, at chefen tror på én og giver grønt lys til de nogle gange vanvittige projekter – og så er det også fedt, når der lige lander et smil og et skulderklap fra chefen med “et godt gået, Michael”.  

Vender stærkt tilbage i 2024 

Naturligvis ruller vinfestivalen igen ud over stepperne i 2024, og her er Michael allerede gået i tænkeboksen.  

- Hvordan overgår vi 2023? Kan jeg igen finde de helt rigtige guldkorn, som vækker kundernes begejstring? Nu har vi gjort os nogle fine erfaringer her i år i forhold til konceptet, som vi videreudvikler på. I år var jeg heldig med at finde den meget unikke “konkurs-vin”, og nu må vi se, om jeg kan trylle noget lignende frem i 2024, lyder det med forventning i stemmen fra Danmarks gladeste vinmand.