Fra loppemarked til avisomdeling: FDF Give delte 19.175 aviser ud for Vores LokalAvis 

I forbindelse med postomdelingen af Vores LokalAvis store temavis op til uge 22 havde vi valgt at samarbejde med en lokal distributionspartner for på den måde at holde pengene i lokalområdet. Her sprang FDF Give og løftede opgaven med at dele godt 19.000 aviser ud med bravour. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Det var en noget anderledes arbejdsopgave end det velkendte loppemarked, som FDF Give kastede sig over, da de med foreningens bestyrelsesformand Claus Brandt Thomsen som primus motor takkede ja til at samarbejde med Vores LokalAvis i forbindelse med distributionen af de knap 20.000 aviser, der skulle deles ud i uge 22. 

Som vi tidligere har beskrevet her i avisen, så lukker FDF’erne i Give ned for det store årlige loppemarked, fordi det er svært at finde frivillige nok til den 3-4 uger lange arbejdsbyrde samt de faste ture ud på genbrugspladsen i weekenderne for at hente genbrugseffekter til loppemarkedet.  

Derfor har FDF’erne set sig om efter andre indtjeningsmuligheder, og her var det så, at Vores LokalAvis kom ind i billedet. Vi ledte efter en lokal distributionspartner til vores 2 store årlige temaviser, der udkommer i knap 20.000 postkasser, fordi det for os som lokalt medie at holde pengene her i lokalområdet, så de kan gøre godt her og ikke i en stor koncerns i forvejen bugnende pengetank. 

 

Så er vi klar til at dele aviser ud, og her er det jo smart med en god dukkevogn. Privatfoto

 

35 bude delte 19.175 aviser ud 

Efter en god snak med Claus Brandt Thomsen var aftalen på plads. FDF’erne skulle uddele de her små 20.000 aviser og de fik 1:1 det samme beløb for udbringningen, som vi skulle have betalt den landsdækkende distributør.  

 - Efter at vi havde lavet aftalen med Vores LokalAvis, gik vi i gang med at få et overblik over ruterne, og så gik vi i gang med at finde bude til ruterne. Det krævede en del benarbejde, og der skulle en del opslag på vores Facebookside til og sendes en del mails, før vi kom i mål. Men det lykkedes, og vi endte med en trup på 35 bude, der i alt bragte 19.175 aviser ud i et ret stort geografisk område, fortæller Claus. 

54 ruter på stort geografisk område 

De delte aviserne ud over fem dage fra lørdag til om med onsdag, og budene bestod af bestyrelsesmedlemmer, FDF’ere og forældre til FDF-børnene. Det yngste bud var Klara på 5 år, mens det ældste bud var midt i 60’erne.  

-VI havde lavet 54 ruter, og de gik lige fra Vandel til Ejstrupholm og ud til Filskov Billund samt naturligvis alle de lokale byer herpå Give-egnen. Et stort geografisk område at dække, men også spændende at komme ud nogle steder, man normalt ikke lige kommer ud til. Det var jo især landruterne, der trak tænder ud rent tidsmæssigt. Men i snit brugte buddene 4 timer pr. Rute, og det er da til at overkomme i forhold til at skulle levere mange, mange flere timer i forbindelse med loppemarkedet, pointerer Claus. 

 

Det er da megasjovt at dele aviser ud sammen med drengene. Privatfoto

Nu er grundstenen lagt 

Rekorden for flest ruter til et enkelt bud (de var to) var 5 ruter, og det var folk fra bestyrelsen, der lige tog denne ekstra tørn for holdet. 

- Vi kom rigtig godt i mål med opgaven, som både var hård, sjov og spændende. Vi er helt sikker klar igen til november, når den næste store temaavis skal ud. Det er gode penge, vi kan tjene på denne opgave her, og det er til at overskue for forældre/frivillige at skulle levere 2 x 4 timer om året som avisbude. 

 - Nu er vi gennem første omgang og har dannet os nogle erfaringer, grundstenen til opgaven er lagt, og nu ved vi, og budene, hvad det er vi går ind til, og derfor vurderer jeg, at det bliver en lettere opgave at rekruttere folk til novemberomdelingen. Og når alle kan se, at vi har tjent 47.000 kroner på denne her opgave, gode penge der gør godt i vores klubkasse, så er jeg sikker på, at flere er kar til at give et nap med, siger Claus. 

 

Forsidefoto: Søren Grunnet fra Vores LokalAvis overrækker her en check på godt 47.000 kroner til bestyrelsesmedlemmerne Claus Brandt Thomsen, Pernille Østergaard Jacobsen og Therkel Havtorn. Foto: Jim Hoff