Jonas har fået en rigtig fin start som Kollemortens nye automekaniker: Superglad for jeg tog den her beslutning

Der er sket et generationsskifte på Kollemorten Autoværksted pr. 1. januar 2023. Jonas Overby og hans kæreste Katrine er det nye par på autoværkstedet, hvor de afløser Hanne og Erik Thomsen, der på fineste vis har drevet virksomheden i 40 år. Og det er gået rigtig godt for den unge mekaniker.

 Af Jim Hoff –jimhoff@voreslokalavis.dk
 

KOLLEMORTEN: Den 1. januar 2023 overtog Jonas Overby Kollemorten Auto efter Hanne og Erik Thomsen, der havde drevet virksomheden i 40 år. Medio april havde Jonas og hans kæreste Karine inviteret til reception sammen med Hanne og Erik, og det blev en velbesøgt en af slagsen. Helt i tråd med det momentum som Jonas har haft fra dag et som byens nye automekaniker.  

Der var pyntet flot og festlig top med massevis af flag, en velassorteret pølsevogn samt masser af godt til ganen inde på de nymalede værkstedsgulve, da Jonas Overby og hans kæreste Katrine Lykke Nielsen fredag den 14. april havde inviteret til reception i anledning af, at Jonas 1. januar 2023 havde overtaget Kollemorten Auto efter Erik og Hanne Thomsen.

Gået over al forventning

Ægteparret har drevet Kollemorten Auto i 40 år og den vej rundt oparbejdet en stærk status og stor goodwill på egnen – og dermed også en god forretning. Det er den fine portefølje, som 25-årige Jonas Overby har overtaget, og da han i starten af året på den lokale Facebookgruppe proklamerede, at han var den nye ejer af Kollemorten Auto blev han overøst af positive og meget anerkendende tilkendegivelser fra egnens borgere.

- Og det har vist sig, at den anerkendelse og glæde over at jeg overtog værkstedet efter Hanne og Erik, også viser sig nu her på værkstedet i det daglige. Det er simpelthen gået over al forventning her i starten. Eriks faste kunder har holdt ved, og der er også kommet nye kunder til. Alt i alt mange flere kunder i biksen, end jeg havde turdet drømme om, så jeg er rigtig glad – og har på fineste vis fået bekræftet, at det var den rigtige beslutning at overtage efter Erik og Hanne, lyder det fra Jonas med et stort smil, mens de megastore grillpølser syder og sprutter på grillen i baggrunden.

 

Jonas, Katrine og Erik og Hanne blev i forbindelse med den velbesøgte reception begavet på fineste vis. Foto: Jim Hoff

Vildt tilfredsstillende at være selvstændig

 Jonas kan konstatere, at der er stor forskel på at være ansat – og at være indehaver, og det er på den gode måde.

- Jeg er rigtig glad for at jeg tog den her beslutning. At have sit eget værksted handler om hjerteblod, her sætter jeg selv dagsordenen, og stedet kan køre i min ånd og efter mine standarder, og det er helt vildt tilfredsstillende. Det der har overrasket mig meste er dog, at jeg har skullet bruge op mod 50 procent af min tid på kontoret. Men det er ok, selv om jeg jo også er vild med at have godt gang i svensknøglen ude på værkstedet, konstaterer Jonas.

Han har god hjælp i det daglige af autotekniker Jan Mortensen, der også var Erik Thomsens trofaste wingman på værkstedet. Det er håbet, at man på sigt kan finde og ansætte en lærling, så der bliver tre mand til at løfte opgaverne på værkstedet.
Efter overtagelsen har Jonas stille og roligt sat gang i en længere køreplan, hvor det handler om at få sat gang i virksomhedens salgsafdeling med brugte biler.

- Indtil nu har jeg da solgt tre biler, og når jeg nu er faldet helt på lads med det hele, så vil jeg da forsøge at sætte mere fut i salget af brugte biler. Men det kræver jo en del kapital i starten, så lige her og nu spiser jeg brød til. Man skal jo ikke klatte alle pengene væk, lyder det snusfornuftigt og velovervejet fra den unge sympatiske virksomhedsejer.

Katrine helt uundværlig 

Katrine er ikke direkte tilknyttet virksomheden, men hun lægger mange interessetimer i projektet.
- Siden vi overtog værkstedet, har vi blot haft to-tre friweekender. Ellers er tiden gået her i Kollemorten. I påsken malede Katrine og jeg gulvene i værkstedet, og generelt er Katrine bare helt fantastisk og god til at bakke mig op. Hun er simpelthen bare helt uundværlig, konstaterer Jonas med et stort smil hen mod den unge dame.
Jonas har, naturligvis fristes man til at sige, nogle ideer på tegnebrættet i forhold til at udvikle virksomheden, og til at udvikle serviceniveauet på stedet.

- Jo, jeg har nogle planer, men det vil jeg ikke løfte sløret for officielt endnu, lyder det med et hemmelighedsfuldt smil fra den unge mand. Samtidig kommer en receptionsgæst forbi med både en gave og et spørgsmål til Jonas.

- Hvordan er det nu. Du fikser da vel også airconditionanlæg til bilen? Det kan Jonas selvfølgelig svare bekræftende til, og så kan den flinke gæst med et stort smil og en anelse mundvand på vej og frekventere den velassorterede pølsevogn og de særdeles velsmagende frankfurtere, der ligger og kalder lokkende på de forbipasserende mandfolk.

 

Katrine har været og er en stor støtte for Jonas i forbindelse med at han har overtaget Kollemorten Auto. Jonas tøver ikke med at kalde hende for "helt uundværlig". Foto: Jim Hoff

Nyt hus i Give til Hanne og Erik 

Inde på værkstedet møder avisens udsendte Erik og Hanne Thomsen, der som dagens medværter selvfølgelig også er på plads ved receptionen på denne for de tidligere indehavere, Jonas og Kollemorten så festlige dag. Og Erik har spændende nyheder at berette.

- Vi har købt hus i Give og flytter den 1. juli ind i et kun tre år gammelt hus på Torvegade. Det glæder vi os rigtig meget til. Et fint, nyt hus med en lille have, som ikke kræver ret meget af vores tid, så det passer perfekt til os – så kan vi få tid til at komme ud og opleve en hel masse, konstaterer den 70-årige nu tidligere værkstedsindehaver med et smil. Og smilet fortsætter, når talen falder på Jonas, og den start han har fået i Kollemorten.

- Det er bare så dejligt at se, at byen og egnen bakker op om Jonas. Det er vi rigtig glade for. Det her værksted er jo vores livsværk, og at se at det efter 40 år fortsætter i gode og kompetente hænder er bare så dejligt, lyder det fra Erik, mens receptionsgæsterne stille og roligt myldrer ind af døren med gaver og lykønskninger til både det nu tidligere og det nye unge autoværkstedspar.

Og på denne fine facon kører livets forunderlige cirkel på fineste vis i ring. Erik og Hanne kan nu nyde pensionisttilværelsen i nyt hus, Jonas har fået sin livsdrøm om eget autoværksted opfyldt – og Kollemorten kan glæde sig over, at byen stadig har et veldrevet værksted, der kan servicere egnens mange biler.