Så blev det for alvor forår: Givskud Zoo - Zootopia åbner den 23. marts

Det bliver med nye dyrearter, spændende events og underholdende børnekoncerter i støbeskeen, når Givskud Zoo - Zootopia den 23. marts slår portene op til parkens 55. sæson. 

GIVSKUD: Lørdag den 23. marts 2024 står direktør i Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe, klar til at åbne parken sammen med sit personale;  

- Vi glæder os. Vi har haft rigtig travlt over vinteren, blandt andet med oprydning efter de enorme snemasser og med forberedelser til den nye sæson, så der har været masser af aktivitet i parken. Men det bliver nu godt, når der igen kommer mere liv i parken, og vi kan byde vores gæster velkommen, siger direktøren.  

Flere nye dyrearter 

Udover at opleve parkens nuværende arter og blandt andet se de legesyge brillebjørnetvillinger Machu og Picchu samt de små odderunger, som blev født ved årsskiftet, kan Givskud Zoo - Zootopias gæster glæde sig til, at flere nye dyrearter rykker ind i parken i løbet af sæsonen. 

I det anlæg, hvor der tidligere gik asiatiske vandbøfler, vil gæster fremover kunne møde arten banteng, en sydøstasiatisk okseart.  

Og på safariruten, hvor gæster kan køre rundt i egen bil eller i parkens safaribusser, vil en ny antilopeart rykke ind, nemlig nilletje, som stammer fra sumpe og græsarealer i Sydsudan og Etiopien.  

- De to nye arter er ikke ankommet til parken endnu, men de kommer, så snart det er muligt, og så vil gæsterne kunne opleve og lære mere om dem, siger direktøren. 

Events og børnekoncerter 

På eventsiden sker der også noget nyt, der er nemlig lagt op til Lortedage. Det er en event, som finder sted i september, hvor gæster kan lære mere om emnet lort og finde ud af, hvorfor det faktisk er utrolig vigtigt i en dyrepark.  

Derudover er der en række andre spændende events på programmet, blandt andet Sådan redder vi verden om FN's Verdensmål, Høstmarked, Vilde vandhuller og Hunde i zoo.  

Børnefamilier kan glæde sig til at møde en række kendte kunstnere, som optræder gennem sæsonen. Her er blandt andre Motor Mille, Sebastian Klein og Onkel Reje på plakaten.  

- Vi ser frem mod en begivenhedsrig sæson, og vi håber, at en masse gæster vil lægge vejen forbi og få nogle gode oplevelser sammen i parken, siger Richard Østerballe.