Skål og velbekomme: Uden mad og drikke duer Open Air-helten ikke

Uanset om det er Status Quo, Bruce Springsteen eller Taylor Swift, der er på scenen, så kan musikken ikke stå alene til en større musikfestival. Der findes vel ligefrem de, der vil mene, at en del opsøger musikfestivaler landet over lige så meget for det sociale samværss skyld. Og hertil hører jo en god øl og en lækker bøfsandwich.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Give Open Air er naturligvis leveringsdygtig igen i år i både flydende og fast føde, når man for 20. gang slår portene op til Danmarks Hyggeligste Havefest.

Lad os starte i afdelingen for ’flydende livskvalitet’, hvor man tilbyder udskænkning fra Sportsbaren, hvor også DJ Noise slår sine folder. Så er der 80’er-teltet, der også er leveringsdygtig i midler, der kan holde væskebalancen i kontrol, og her kan man også møde DJ Ris/Ras, der har taget musikanlægget med.

Æblekageshots – jo tak

Der er også genvalg til ’Værtshuset’, hvor den musikalske schweizerkniv Henrik Bolding sørger for den gode stemning, mens man kan få tanket op ved baren.

- Som noget nyt i år kan man købe de såkaldte ’Æblekage-shots’ i Værtshuset, hvor flødeskum spiller en stor rolle. Derudover kan vi også breake en nyhed om, at ’Skovbaren’ i år udover vin også sælger champagne – og det er naturligvis fordi, vi har 20-års jubilæum, at der er bobler i baren, fortæller Lars Hougaard fra bestyrelsen i Open Air.

Friske kolde øl er en del af 'kostplanen' til Give Open Air - og netop denne ædle drik kan man få fat i mange steder i de respektive barer. Foto: Jim Hoff

Champagnehygge bag ved skovbaren

Han kan også oplyse, at der i år inde bagved Skovbaren vil blive oprettet et lille hyggeområde med borde og bænke, hvor man kan gå ind i fred og ro, tage en flaske champagne med og hygge sig i godt selskab.

Udover de nævnte udskænkningssteder er der også scenebaren, der i år udvider med salg af shots, og så er der også cocktailbaren Aporel Spritz, hvor man kan muntre sig med en farvestrålende orange drink – Open Air’s ’klubfarve’.

Thomas styrer madteltet

Madteltet har i år ansat en kompetent mesterkok i skikkelse af Thomas Pedersen, der er uddannet kok med mangeårig erfaring på bagen. Her kan man blandt andet købe festivalburgere, sandwich med kylling, pommes frites, pita med kebab, slik, kager - og slush-ice.

- Madteltet holder åbent hele tiden, mens festivalen kører, så ingen behøver på noget tidspunkt at gå rundt og være sultne. Derudover er der også fundet lidt ’legeredskaber’ frem til de voksne. Vi får således en boksebold på pladsen, og så kan man igen hygge sig ved beer-pong-bordene. I år topper vi den så med en ølbong med plads til 2 liter øl, fortæller Lars.

Sponsorer og de frivillige – de uundværlige

Det er jo som sagt jubilæumsår, idet det er 20. gang, at folket kan komme afsted til Give Open Air. Og den kendsgerning har også festivalens gode sponsorer noteret sig.

- Flere af vores sponsorer har været så søde at smide lidt ekstra penge oveni deres sponsorater i anledning af jubilæumsåret, og det er vi da rigtig glade for og taknemmelige over, siger Lise Andreasen, der er formand for bestyrelsen i Give Open Air.

Hun sender også her en stor anerkendelse til de mange frivillige, der år efter år har været med til at holde gang i Open Air. Nogle af dem har endda været med samtlige 20 gange bag kulisserne i Danmarks Hyggeligste Havefest.

Bonusinfo: Lise og Lars har lavet noget fin research på den norske vejrmeldingstjeneste YR, og de kan se, at der netop den 21. juni er lovet godt vejr over Give med 20 graders varme.

 

Dagen derpå står den i oprydningens tegn, og her er det en flok friske gutter fra Give HK, der giver et nap med.Foto:Jim Hoff