Thilde og Hjaltes mor er klar med saksen: Nu åbner Salon Sofie

Efter 10 måneders barsel er Sofie tilbage i sin frisørsalon i Torvegade 1. Hun glæder sig vildt meget til at være sammen med sine kunder igen, og nu handler det om, at få en ny work-life balance til at fungere med to små børn på 9 måneder og 3 år. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: Hun åbnede for tidsbestilling over telefonen den 27. oktober, altså en uge før hun genåbnede sin frisørsalon. Og de første kunder er allerede tikket ind hos Sofie Bjerre Henriksen, der 2. november genåbnede sin frisørsalon Salon Sofie i Torvegade 1 i Give efter 10 måneders barsel.  

Sammen med sin mand Søren har Sofie nu 2 herlige guldklumper derhjemme, Hjalte på 3 år og Thilde på 10 måneder. Sofie gik på barselsorlov 2. januar i år, så nu er hun mere end klar til at vende tilbage til kunderne i salonen.  

Satser på en harmonisk opstart 

-Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen. Det bliver dejligt at komme ud og få noget mere voksensnak, og jeg er jo som frisør et meget socialt menneske, som elsker gode snakke med mine kunder. Det har jeg virkelig savnet, siger Sofie, mens hendes flittige far i baggrunden er i gang med at støvsuge gulvet i salonen. Han hjælper Sofie med at gøre salonen klar til den store åbningsdag den 2. november – og salonen står knivskarp og er klar til at de første kunder sætter sig i frisørstolen. 

Sofie har, med to små børn på bagsmækken, tænkt sig en stille og harmonisk opstart, hvor det handler om at komme godt i gang, hvor hun skal passe både på sig selv og sin familie, og den vej rundt få det helt rigtige tilløb til sit comeback i salonen.  

Fysisk mere klar denne gang 

-Efter min sidste barsel var jeg nok lige frisk nok med at komme i gang for fulde gardiner. Man skal lige huske på, at det rent fysisk er noget helt andet at stå i salonen 7-8 timer hver dag end at være hjemme på barsel med et spædbarn. Det kan være hårdt nok, javist, men rent fysisk skal man altså lige i gang igen.

Derfor har jeg da også gået til mor-barn-gymnastik de sidste par måneder, så jeg denne gang er fysisk mere klar, fortæller Sofie.  

Hun er også blevet hjælpetræner på Hjaltes gymnastikhold, så denne gang er hun mere klar til de lange dage ved frisørstolen med saksen i hånden. Derudover har Sofie valgt, at det er hende, der 100 procent styrer antallet af jobs her i opstarten.  

-Jeg har valgt kun at tage kunder ind efter aftale. Jeg kører ikke med faste åbningstider, og booking foregår pr. telefon, mail eller sms. På den måde kan jeg meget bedre styre min tid og tilpasse mit arbejde til mit “job” som mor til to små børn - og det er vigtigt for mig, pointerer Sofie.

 

Kunderne er også klar til Sofie 

Hun har løbende talt med flere af sine kunder, og de venter med længsel på, at hun er tilbage. 

- Kunderne er bare så klar til mig. Jeg møder nogle af dem på mine gåture, og de er både glade på min vegne over mine to dejlige børn, og over at jeg nu starter op igen. Og det er da bare fedt med alle de positive tilkendegivelser. Det giver ekstra gejst og energi i forhold til at starte op, siger Sofie med et stort forventningsfuldt smil.  

Konceptet og serviceydelserne i salonen er de samme, som da Sofie gik på barsel. Et bred palette af tilbud, hvor Sofie klipper alle lige fra småbørn til ældre gråhårede herrer som avisens udsendte.  

-Jeg kan godt lide forskelligheden i opgaverne. Det er hyggeligt, at opgaverne aldrig er ens. Man lærer jo også hele tiden nyt, når folk kommer ind og siger, at de gerne vil klippes som den eller den person, kendt fra Tv eller film osv. Det er vildt spændende og udfordrende. Nu glæder jeg mig som sagt over, at dagen er kommet, hvor jeg igen kan slå dørene op og tage imod mine dejlige kunder, siger Sofie. 

Du kan følge Salon Sofie på Facebook HER