40 med musikfestival i Give: Det blev en stærk manifestation af 40 års sammenhold og fest

Det blev lige akkurat den store folkefest med fed musik, tarteletter, fadøl og fremragende musik, som arrangørerne fra jubilæums-udgaven af Give Festival kunne ønske sig. Og mere til. Folk formeligt væltede ind, og der var de sidste timer dømt både fuld skrænt og fuldt telt, mens lokale musiklegender sprøjtede den ene ørehænger efter den anden ud.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Det er megasvært at rydde op efter en stor 16-timers succesfuld musikfestival med begge arme i vejret. Men det var virkeligheden for de gode frivillige folk, der mødte ind søndag formiddag for at rydde op efter 40-års jubilæumsudgaven af Give Festival.

Første mand på pletten var bestyrelsesformand Henrik Vestergaard, der også var sidste mand, der forlod det fantastiske ”gerningssted” klokken 04.00  lørdag nat. Og han var træt, smadret – og helt vild glad.

Der var godt nok tryk på kedlerne

- Det var jo helt vildt i går. Nøj mand, der var godt nok tryk på kedlerne. Helt fantastisk. Alle de folk, er var inde på pladsen, der er godt nok mange år siden, det er sket sidst, lød det fra den begejstrede formand, mens det stille og roligt drysser ind med gode frivillige folk, der er klar til at give den en skalle med oprydningen.

- Vi blev nødt til at ringe 112 hele to gange til Hancock-depotet, da vi var ved at løbe tør for øl flere gange. De kom lynhurtigt med flere fustager. I 2022 røg der 41 fustager ud over disken, i år var det 70, så folk var da godt nok tørstige i år – men ok, der var jo også vildt mange, der skulle have slukket tørsten. Og samtlige 600 tarteletter blev også solgt. Det er 3 gange så mange som sidste år, lyder det fra Henrik med et stort smil.

Der var fuldt hus og fuld skrænt, da Heavy Cargo gik på scenen. Foto: Jim Hoff

Og så stoppede regnen

Han kan ydermere berette, at der var lange række af køer, som vi siger her i Give, ved pølsevognen fra klokken 16.00 og helt frem til midnat. Så mon ikke de gode folk i pølsevognen har lange, trætte arme og summende hoveder i dag.

- Vi var lidt nervøse inden det hele gik i gang. For det første var vi i tvivl om, vi havde købet for meget ind, da det jo regnen fra klokken 12.00 til klokken 16.00. Men så stoppede regnen og så var vi nervøse for, om vi havde købt nok ind. Men sådan er det jo med den slagt her – det er uberegneligt; heldigvis gik det bare så fint, og vi havde også en aftale med souschef Lars Cornelsen fra Brugsen, at de nok skulle stå standby, også efter lukketid, hvis vi kom i bekneb for madvarer osv., fortæller Henrik.

Torben Chris væltede teltet

Som dagen skred frem lokkede det alsidige og publikumsvenlige musikprogram folk ud af hulerne – og her var alle aldersgrupper repræsenteret lige fra de allermindste til folk omkring de 85-90 år, der rockede og svingede med hofterne og viftede med armene, når musikken flød fra scenen og teltet.

Klokken 15.00 var der dømt ”sild i tønde” i teltet, da stand-upperen Torben Chris, der kunne fejre 20-års jubilæum med et fremragende comeback til den scene, der i sin tid udklækkede ham og gjorde ham til en danmarkskendt komiker. ET show så potent, at selv regnen måtte overgive sig, for da Torbens sidste joke var røget ud over scenekanten, stoppede regnen simpelthen – og så var festivalpladsen åben for fri leg i det fine sensommervejr.

En veloplagt Torben Chris fyrede den af i teltet 20 år efter han debuterede som stand-upper samme sted. Foto: Jim Hoff

Burning Love – både fra og til scenen

Det gode, alsidige musikprogram kan man kun rose arrangørerne for – her ramte de plet. Det var med til at tiltrække rigtig mange folk, og aftenens helt store magneter var de tre bands, der kunne opliste lokalt dna.

Revye kickstartede på suveræn vis den nostalgiske trip dowm memory lane, Heavy Cargo fulgte op på fremragende vis og fyldte pladsen og skrænten med ellevilde fans fra både nu og dengang, hvor det var det lange bundesliga-garn, der hittede blandt mænd med ambitioner. Avisens udsendte tabte sit musikalske hjerte allerede efter de to første numre, hvor der stod Status Quo  med ’Rockin’ All Over The World’ og Elvis  med ’Burning Love’ på programmet. Og det var netop Burning Love, der også kom op til scenen nede fra publikum, da de ”gamle” rock-koryfæer” fyrede den maks af.

Så gik Mads Graver og hans kopiband ”Mr. Swing King” på scenen – og selvom det kan være svært at følge efter genopstandne rocklegender som Heavy Cargo, formåede det fantastiske og festlige band at holde momentum.

I anledning af 40-års jubilæet var Heavy Cargo genopstået - og det blev et fantastisk musikalsk gensyn med det velspillende rockband. Foto: Jim Hoff

Alle forventninger indfriet – så godt og vel

Det gjorde publikum også – og det blev en forrygende afslutning på en helt fantastisk god dag og aften, hvor Give Musikfestivalens 40. udgave blev en stærkt manifestation af sammenhold og fællesskab omkring en lang fest- og musiktradition, hvor Give i 40 år har formået at præsentere borgerne for en masse musik og gode oplevelser – helt gratis.

Henrik Vestergaard kan ikke her dagen derpå sige noget konkret om det økonomiske udkomme, da der er mange talt, der ikke er gjort op endnu. Men han vil godt indrømme, at ”det nok ser ret fornuftigt ud”.

- Folk var virkelig både tørstige og sultne, så der var virkelig godt gang i alle boderne. En anden ting er, at vi også er rigtig glade for den gode stemning, der var her hele dagen. Der var ingen trælse episoder, samaritterne var arbejdsløse – og fremfor alt er vi bare topglade for at kunne konstatere, at det blev en jubilæumsfest, der så godt og vel indfriede vores forventninger!

Du kan se en masse fotos fra Give Festival 2023 lige HER

 

 Bandet Revue med de stærke lokale rødder leverede et brag af en koncert med massevis af ørehængere fra pop- og rockgenren. Foto: Jim Hoff

Mr. Swing King lukkede festen med et brag af en koncert - sikke en afslutning. Privatfoto