Fra hængeflæsk over forstadsfruentimmeri til brutal prostatacheck: Komik på Kroen gjorde det igen!

Torsdag aften genlød den gamle krosal på Diagonalkroen igen af latterbrøl ad libitum, da Henrik og ‘Hoffe’ inviterede på en ny omgang Komik på Kroen. Et flot og varieret line-up af komikere leverede i den grad varen, og publikum ligeså. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

UNDERHOLDNING: 5 komikere og en særdeles veloplagt vært med stærke stand-up tendenser var gået i komikerbaren på kroen i Give for at servere rungende latterbrøl og klukkende fnis tilsat brede smil fra den ene øreflip til den anden.  

Og det var en menu, der gled rent ind hos det veloplagte fremmødte publikum, der blev godt underholdt i 2 halvlege af komikerne Mia Westergaard, Daniel Hoff, Lis Rytter, Brian Mørk og Jakob Thrane.   

Sprudlende værtinde 

Løjerne havde denne gang en kvindelig værtinde, i skikkelse af den veloplagte komiker Henriette Thuesen, der også leverede en række sjove og topenergiske indslag med sit liv som forstads lægefrue i Risskov ved Aarhus som affyringsrampe.  

Det er i alt 5. gang, at kroen lægger scene og sal til konceptet ‘Komik på Kroen’, og det er da også de to arrangører Henrik Henriksen og Daniel Hoffs hensigt, at det skal blive en fast tradition og en blivende del af kroens i forvejen ganske farverige underholdningskalender. 

Det er lykkedes hver gang at præsentere publikum for både meget velkendte stand-uppere og nye og upcoming talenter med masser af krudt i karrierekanonen, og i torsdag aftens udgave, havde Daniel Hoff, der booker komikerne via sit netværk, formået at sammensætte et virkelig interessant program.  

Henriette Thuesen leverede en en veloplaget præstation som aftenens værtinde. Foto: Jim Hoff

Politisk meget korrekt line-up 

Sagt med glimt i øjet, så var det et særdeles politisk korrekt line-up, idet der var 3 kvinder og 3 mænd på scenen. Rent aldersmæssigt fik vi også et flot repræsentativt udsnit op på de skrå brædder, idet 20-årige Mia Westergaard repræsenterede de unge fremadstormende talenter, mens 79-årige Lis Rytter tog sig af den anden ende af aldersskalaen.  

Derudover var der både jyder og københavnere på scenen, så alt i alt et flot hattrick i politisk korrekthed.  

Vi kom vidt omkring rent tematisk lige fra problematisk hængeflæsk, prostata- og vægtproblemer, komplicerede kærlighedsforhold (læs: sex er noget bøvl), en jyde i Københavns mange genvordigheder med behandlingssystemet, desperate housewife issues i Beverly Risskov, og traumatiske oplevelser med hårde hvidevarer. Plus meget andet godt fra den komiske skattekiste.  

Syd for navlen? Ja da! 

Uanset alder og geografisk herkomst kan man godt sige, at vi rent tematisk ret ofte kom syd for navlen – uanset om det var Mia eller Lis, der stod med mikrofonen. Og det var en kurs, der passede aftenens veloplagte publikum rigtig godt. Men ok, vi er jo også i Give, smiley! 

Fint at opleve så varieret et udbud af komikere, og naturligvis var mange spændte på at se, hvad 79-årige Lis Rytter havde på lager. Et (kærkomment) særsyn med en standupper i den alderskategori, og den friske kvinde leverede i den grad varen og fik masser af fortjente klapsalver og gode grin ud af publikum med sit meget selvironiske og lige-ud-af-posen take på en 79-års mange genvordigheder både i og udenfor sengen.  

Den problematik kunne en del af det granvoksne publikum både grine med på - og nikke genkendende til.  

79-årige Lis Rytter kom vidt omkring i sit indslag - også syd for navlen, og publikum elskede det. Foto:Jim Hoff

Hjemmebanedebut til “Hoffe” 

Naturligvis var mange også kommet for at se mr. Stand-Up himself, Brian Mørk, der er en af branchens mest garvede og kompetente komikere – flot at lande så stærkt et navn til Komik på Kroen, og den 50-årige komikere leverede da også i den grad varen.  

Det var også første gang, at medarrangør og Giveknægt, Daniel “Hoffe” Hoff kastede sig ud fra komikkens 3-metervippe her på hjemmebane i Give med et længere stand-up indslag. Hans performance kan/bør jeg ikke kommentere på, da vi både deler efternavn og DNA, men i hvert fald fint, at der også er lokale knægte, der vover komikerpelsen, og publikum tog da også godt imod den 39-årige jyde. 

Brian Mørk (50) og Daniel Hoff (39) har begge en masse rutine fra branchen og de to herrer elskede at stå på scenen på kroen. Foto:Jim Hoff

Oplagt til en god firma- og foreningsaften 

Apropos publikum, så kan et show af denne kaliber godt bære endnu flere folk på stolerækkerne. Det fortjener det simpelthen. Der var i omegnen af 80-90 publikummer i salen, og de leverede akkurat som folkene på scenen varen, hvilket komikerne da også kvitterede for både på scenen og efterfølgende i den opfølgende lynevaluering af aftenens oplevelser.  

Forrige gang med Komik på Kroen så vi for eksempel Vestjysk Bank invitere en flok af deres kunder med til eventen med det resultat, at der var fuldt hus. Og det er jo helt oplagt at tage sine medarbejdere/kunder med ud på sådan en aften i latterens tegn - en på alle måder sjov måde at styrke det sociale og sammenholdet på.  

Det kan da også sagtens være en idrætsforening, et fodbold- eller håndboldhold, en flok gymnastikinstruktører, strikkedamerne, bogklubben osv., der vil ud at have en god ‘ryste-sammen-aften'. Der er bare ikke noget til at samle folk som gode grin, det kan altså noget.

Det var aftenens fine oplevelse et levende bevis på!  

Mia Westergaard og Jakob Thrane stod for "den unge del" af showet, og de leverede begge to et flot program. Foto: Jim Hoff

Glad og tilfreds arrangør 

Medarrangør Daniel Hoff ser med stor glæde tilbage på aftenens event.  

-Det gik rigtig, rigtig godt. Både komikerne og publikum hyggede sig, og komikerne gav igen udtryk for, at de rigtig godt kan ide at være her. Som jer set det, er det meget folk fra plus 30 år, vi har fat i, så jeg tænker da lige: Hvor er dem på 20 år og fremefter. Dem vil jeg rigtig gerne også have fat i, konstaterer den lokale komiker.  

Han er rigtig glad for, at man i Give kan præsentere et flot line-up som det i aftes. 

-Jeg synes jo, det er sejt, at ret store kanoner som Brian Mørk og Jakob Thrane er klar på Give, ligeledes Mia, Lis og Henriette. Det er altså alle sammen komikere, der virkelig kan noget, om som har vist deres værd. Der er min drøm, at vi når derhen, at vi kan præsentere Komik på Kroen for folk hver anden måned. Jeg synes jo, at dette “lokale sammenskudsgilde” med Henrik som krofatter, Christian Daugaard, der leverer lækker lyssætning og så mig selv som lokal knægt og booker/komiker - det kan altså noget 

Næste gang Henriksen og Hoff kalder til Komik på Kroen er torsdag den 4. april, hvor man præsenterer Daniel Lill, Jakob Svendsen & Carsten Bang.  

 

Det veloplagte publikum bidrog til, at det blev en rigtig fin aften med komik på kroen. Foto: Jim Hoff