Lokal lagkagerevy på meget højt niveau: Give Revyen ramte plet igen!

I 2023 fik Give revyen comeback efter nogle år i dvale, og her beviste revyholdet, at revyen har sin absolutte berettigelse i Give. Derfor var der store forventninger til den svære 2’er, men bare rolig folkens. De leverede igen en helstøbt revy og brede smil og latterbrøl i vanlig sikker, musikalsk og charmerende stil.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

REVY: En del lokale byer her på egnen har, eller har haft, en fin tradition for en årlig revy, hvor der deles satirisk kærlighed ad libitum ud til høj og lav, samt både lokale og landskendte personer og fænomener.  

Denne fine tradition har fået en renæssance i Give, hvor det garvede revyhold i 2023 med succes genoplivede Give Revyen med den gamle hæderkronede kro i midtbyen som skueplads for løjerne. Allerede kort efter første show i 2023 offentliggjorde revyholdet til stor glæde for mange, at de var klar til en ny tørn i 2024.  

Udskiftning i revytruppen 

Revyholdet anno 2024 stillede op med nogle nye folk, mens andre havde forladt revyskibet - måske for at søge lykken på Broadway, smiley.  En af syngepigerne fra Odense var ude, Viggo Nørtoft og Lulu Graver er stoppet, og så er Knud Buhl kun med i ét nummer, idet han er engageret i revyen i Jelling.  

Til gengæld havde revyen så fået de to tidligere skolelærere, Bodil Albrechtsen, Kirsten Knutsen ind i folden sammen med Vibeke Grann og hendes svigersøn Kim og de to døtre, Ida og Winnie, plus revyfænomenet Brian Andersen, som vi også kender fra andre lokale revyer samt som veloplagt speaker ved Give HK’s hjemmekampe i Ikærhallen.  

Et hurtigt gennemløb på lommeregneren viste, at revyholdet anno 2024 er lidt yngre – og det er jo en positiv udvikling, især med henblik på revyens videre fremfærd de næste år. 

 

De 170 publikummer følte sig godt underholdt under den 2 timer lange revy. Foto:Jim Hoff

Velsmagende lagkage 

Igen blev vi præsenteret for en klassisk lagkagerevy, hvor syngepigerne, der fik genvalg fra 2023, udgjorde det musikalske flødeskum, mens de to alternativt charmerende sladderkællinger plus den ubehjælpelige hundelufter med Fru Christof-looket leverede den faste, lækre bund der sørgede for at holde sammen på de cirka 30 sprælske indslag, der slog ned på såvel politiske som mellemmenneskelige fænomener lige fra kommunalt opsatte graviditetsproblemer til tilbud på inkontinensbleer i Brugsen.  

At ‘lagkagen’ duftede og smagte godt, hænger ud over flødeskummet, bunden og mange fine indslag i lagkagecremen, i høj grad også sammen med det finurlige og topmusikalske revyband. De tre herlige gutter er i sig selv hele indgangsbilletten værd.  

Det var Birgitte Schrøder, der havde rollen som instruktør med velvillig assistance fra Karin Kjesma, mens Finn Knutzen havde vundet i lotteriet som den, der rent logistisk og praktisk skulle holde styr på alle revydivaerne på scenen, musikerne og syngepigerne – et stort job med mange facetter, men som var havnet hos den helt rigtige mand.  

 

Mimik og kropssprog når det er allerbedst: En psykolog med personlige issues var naturligvis også en del af det brogede persongalleri. Foto: Jim Hoff

Teamwork bag mange tekster 

Kigger vi lidt længere ind i maskinrummet, så var de fine numre, sketches og indslag et resultat af decideret teamwork. Holdet havde ganske vist nogle faste forfattere, men mange af teksterne er blevet “slebet af og til” i fællesskab - og det er forståeligt nok, for der er vitterligt mange kvikke hjerner med skæve vinkler i dette skattekammer af hittepåsomme og morsomme personer. 

Og hvad var det så de havde fundet på disse Gives svar på Linje 3, Ørkenens Sønner og Folketinget. Jo, som sagt var det byens to knivskarpe sladderkællinger, den snotforvirrede hundelufter og den velsyngende syngepigetrio, der fik æren af at binde revyen sammen, og her blev der langet ud til højre og venstre (også politisk), ligesom flere personager fra det lokale folkelag også lige fik en tur under revybussen. 

Ild i øjnene 

Samtlige numre blev leveret med engagement og ild i øjnene - man kunne se, at spillerne på de skrå brædder nød setuppet, og det er den allerførste forudsætninger for at bage en god revylagkage, som glider ned hos det 170 m/k store publikum.  

Og det gjorde den. Stemningen i den gamle krosal var høj og munter allerede fra 19.30. Altså en halv time før kickoff, og sådan en kulisse er kun med til pumpe revyholdets adrenalinniveau yderligere op, sammen med de sædvanlige sommerfugle i maven.  

Tekstforfatterne havde igen været kreative med den frække, sjove og satiriske pen og ramte spot on med deres brede vifte af temaer, hvor der set med lokale briller var kærlige hug til campingplads-gate og SFO-gate. Og revyskuespillerne formåede superflotat omsætte de skriftlige guldkorn til verbale perler, og var der brug for lidt overdrevent kropssprog, var de skam også leveringsdygtige i den afdeling. 

 

Er det en grim sygdom, jeg har, hr. doktor? Nej, bare rolig - det er en kønssygdom. Foto: Jim Hoff

Kan vi bestille en ny lagkage til 2025? 

Der var også hentet forstærkninger ind udefra, idet scenen blev indtaget af VIPs som Putin, Danmarks mest hypede pensionist, Margrethe fra det indre København, ypperlige repræsentanter fra SMV-regeringen, den excentriske kvantefysiker Holger Bech Nielsen, Hellerupsnobberne Poul og Fritz og så var lovens lange, men ikke alt for snu, arm også på scenen flere gange.  

Virkelig en alsidig og bredt funderet revy, som både de på scenen, dem bag ved samt lys/lys og musikfolket kan være stolte af. Dejligt med noget både intelligent og plat humor sådan en fredag aften midt i marts.  

Vi håber bestemt, at de “gør det igen” i 2025.  

NB NB NB: Grundet det store pres ved ankomst og indgangen, åbner man døren klokken 19.00 lørdag aften!!!

Du kan se en masse fotos fra den glimrende revyaften HER