Grønne Give: Så er byen klar med delebilskonceptet 

1. juli trillede en Suzuki Swift hybrid ind på p-pladsen ved Brugsen med Arne Vestergaard fra ByensBil.dk bag rattet. Dermed er byens nye delebil ankommet, og den får plads på en fast plads ved Brugsen. Første medlem af ByensBil.dk i Give er allerede tikket ind, og bilen er allerede lejet ud til sin første tur. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Det er Give Udviklingsråd der har lanceret delebilsordningen i Give i samarbejde med firmaet ByensBil.dk. Med på sidelinjen er Brugsen i Give og danbolig i Give, der begge har købt reklameplads på bilens døre - og så er Vejle Kommune også med ind over med et beløb.   

Lars Secher og Claus Villumsen fra henholdsvis danbolig og Brugsen støtter projektet ud fra en tanke om, at de gerne vil bakke om energirigtige tiltag, der ved at tilbyde borgerne mulighederne for at gøre brug af en delebil kan være med til at gøre Give attraktiv som bosætningsby og handelsby. 

 

Gives nye delebil komemr til at holde fast på en fast p-plads ved Brugsen - og her er det uddeler Claus Villumsen, som også har købt en reklameplads på en dør, der viser bilen frem sammen med formanden for Give Udviklingsråd, Jette Nielsen. Foto: Jim Hoff

Bæredygtigt alternativ til at have egen bil 

Det er som sagt Give Udviklingsråd med formand Jette Nielsen i spidsen, der har skaffet delebilen til Give, og hun ser frem til, at Swiften for alvor kommer ud at køre. 

En delebil er et rigtigt godt og bæredygtigt alternativ til at have egen bil, og det er derfor ideelt for husstande uden bil - eller som en ekstra bil nummer to, når der er behov for det. Vi er stolte over med dette initiativ at kunne bidrage til en grønnere by og samtidig styrke transportmulighederne i vores by, konstaterer Jette. 

Bilen kommer til at holde på p-pladsen ved Brugsen lige bag en af de små træhuse, der rummer indkøbsvogne. Nøglerne til vognen får fast plads på en af bærestolperne ved skuret, er indeholder plantesække osv. 

Blev medlem eller lej bilen  

Helt grundlæggende går konceptet ud på at gøre det nemmere at bo i de danske ydre områder. Konceptet tilbyder et alternativ til at have egen bil, man gør transport og mobilitet tilgængelig for alle, og så er der naturligvis også en grøn bagtanke, idet man reducerer antallet af personbiler til gavn for miljøet.   

Man kan tilgå delebilen på 2 måder: Man kan blive medlem af ByensBil.dk. Det koster et fast årligt beløb på 399 kroner, eller man kan leje bilen, hvilket gør det cirka 20 procent dyrere, og så skal man have med i ligningen, at medlemmer har fortrinsret på bilen.  

 

Ejendomsmægler Lars Secher fra danbolg har også købt en reklameplads på en dør og støtter dermed også det nye delebilskoncept i Give. Foto: Jim Hoff

Booking online  

Bilen bookes online via et personligt login, og man betaler kun for sit forbrug. Man kan booke bilen fra en halv time og opefter ad gangen, og her skal man ikke bekymre sig om service, værkstedsregninger, banklån osv. Alt dette sørger Arne Vestergaard og hans folk for, ligesom han også sørger for en fast månedlig hovedrengøring af bilen.   

-Når man booker bilen på nettet, får man tilsendt en kode til nøgleboksen ved bilen, og hvis man er medlem, og bilen er booket, så stiller ByensBil.dk en bil nr. 2 til rådighed, hvis man er ude i god tid (2 dage før, red.)  med sin booking, oplyser Arne Vestergaard.   

Du kan læse meget mere om ByensBil.dk, priser og betingelser med mere her på konceptets hjemmeside.