Vild udvikling i ØNIF: I Vonge er pigerne vilde med at gå til fodbold

Lørdag den 24. februar var der fodboldopstart i Øster Nykirke IF, og hvis du tror, at det handler om flotte fyre i korte bukser, så tager du fejl. Det var nemlig klubbens kvindehold, der troppede op for at tage hold på udendørssæsonen under Dennis Gravesen og Kim Kristoffersens pædagogiske fodboldvinger. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD: Det er et lille fodboldmirakel, der udspiller sig i disse dage i Øster Nykirke IFs fodboldafdeling. Og bag ethvert mirakel, ved vi, står som regel en kvinde eller to – og i fodboldklubben i Vonge-Kollemorten er det i omegnen af 22-24 kvinder der er på spil.  

Klubben oplever nemlig en masseindvandring af kvinder/piger/damer, der har fået lydt til sammen at more sig og få en masse fællesskab med den lille runde som centrum for udskejelserne. Sådan en pæn flok kvinder, der er ude på fodboldsjov og fodboldballade, skal naturligvis guides og styres med kærlig, myndig og pædagogisk hånd. 

Og her er det at Dennis Gravesen og Kim Kristoffersen kommer ind i billedet. De to kompetente herrer er nemlig trænere for det nye store kuld kvinder i ØNIF.  

Fra herreholdet til dameholdet 

Kim er ny mand på trænerposten, mens Denis har haft gang i damerne, undskyld formuleringen, siden efteråret 2023, hvor han stoppede som træner i herreseniorafdelingen og gik ind og hjalp til med dameholdet, der faktisk var startet op i foråret 2023 på kvindernes eget initiativ med kvindeligt selvstyre.  

-Da jeg stoppede med at træner serie 5-holdet på herresiden, blev jeg sluset ind på dameholdet som træner i efteråret 203. De gav mig så et godt tilbud og spurgte om ikke, jeg kunne tænke mig at blive deres faste cheftræner her i 2024 – og det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, fortæller Dennis, der også har trænet damerne indendørs hen over vinteren. 

Sjællandsk tilflytter med på trænervognen 

Kim Kristoffersen, i Vonge med kærlig undertone kendt som “Den farlige sjællænder” grundet sin geografiske herkomst og flotte accent, er så blevet koblet på som træner, så man nu er to mand til at løfte opgaven med at coache de mange lærevillige piger/damer. 

-Jeg flyttede til Vonge for 3 år siden og har spillet seniorfodbold i klubben. Her mødte jeg Dennis og vi klikkede bare med det samme. Ok, vi er ikke altid enige om alt, men det fungerer fint, og han har i flere omgange forsøgt at overtale mig til at springe med på trænervognen her med damerne. Og til sidst sprang jeg så til. Også fordi en af mine venners kæreste spiller på holdet, og fordi jeg egentlig altid har haft lyst til at blive træner. Jeg kan godt lide at udvikle folk, at gøre dem bedre – og jeg har da også taget en instruktøruddannelse, fortæller Kim, der har hjulpet klubbens herreseniortræner, Morten Jensen, lidt med at træne herreholdet. 

 

Det er Dennis Gravesen (tv.) og Kim Kristoffersen der guider dameholdet i Øster Nykirke IF både til kamp og træning. 3.halvleg har pigerne vist nok selv ret godt styr på. Foto: Jim Hoff

Dennis faldt i fodboldgryden som lille 

Dennis kunne ikke undgå at blive bidt af en gal fodbold, idet han er søn af ØNIF-klublegenden Jens Gravesen, der har spillet fodbold i klubben fra længe før Alex Ferguson blev manager i Manchester United. Han har også været seniortræner i klubben, og det var netop i 2009, da Jens styrede tropperne på Vonge Ground med ildhu og stor kompetence, at Dennis fik sin debut som assistenttræner. 

-Senere hjalp jeg så Mikael Pedersen med U10-drengeene, og da Thomas Cort blev træner for seniorholdet i 2021, hjalp jeg også ham som assistenttræner. I 2021/22 var jeg inde over seniorholdene som træner og hjælpetræner, og så var det jeg stoppede på seniorholdet op til efteråret 2023, fortæller Dennis.  

Hans egen karriere er blevet ødelagt af en korsbåndsskade, hvor knæet aldrig er blevet rigtig godt igen, og derfor kastede han sig over trænergerningen for at fastholde suset og adrenalinen fra fodboldens maskinrum. 

-Svært at spille videre med et ikke-funktionelt knæ, når man har en spillestil som Roy Keane (midtbanemonster fra Manchester United, red.), så jeg valgte at gå trænervejen, lyder med et stort smil fra den glødende Unitedfan.  

 

Mange lokale plus 6 piger fra Vejle 

De 22-24 spillere, der ligger i aldersgruppen 20-45 år, kommer i vid udstrækning fra Vonge-Kollemortenegnen, men der er da også en 5-6 spillere, der tager turen fra Vejle til Vonge hver onsdag aften, hvor der er fast træning.  

-En af gutterne her fra Vonge, Thomas Schrøder, har en kæreste der er sygeplejerske i Vejle. Hun spiller bold her i ØNIF og hun har taget en 4-5 veninder med fra Vejle her til klubben. Og spillerne kommer her både for at lære at spille “fodbold som seniorspillerne”, for eksempel det med at have en bødekasse, men bestemt også for at hygge sig sammen og finde et godt socialt sammenhold. Det kan godt være, at de ikke er så meget til det taktiske endnu, men 3. halvleg, det ved de allesammen, hvad går ud på - og er de i tvivl, skal vi nok komme med input, lyder det med brede grin fra de to trænere. 

Dameholdet deltager i DGI's 7-mandsturnering, og ser man på den samlede trup. Er det sådan, at nogle gerne bare vil træne, mens andre gerne vil både træne og spille kamp. Der er fast træning klokken 19.00 på Vonge Ground ved hallen i Vonge – og avisens udsendte skal hilse at sige, at pigerne/damerne virkelig hygger sig og giver den gas.