19 butikker i Give inviterer til ‘løbende’ vinsmagning på fredag

Det er et helt unikt koncept, som Give Handel & Erhverv lancerer for deres kunder fredag den 8. december. Her stå der vinsmagning i 19 butikker på programmet – og der koster gratis, bortset fra den glad du køber, inden smagningerne går i gang. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

JUL I GIVE: Hvis du har 25 kroner i lommen,et par timer til overs fredag eftermiddag fra klokken 15.00-17.00 og godt kan lide et godt glas vin, så skulle du måske overveje at smutte ned midtbyen i Give.  

Her står 19 af butikkerne under Give Handel & Erhverv nemlig klar med en række smagsprøver på vin. For at komme i gang med Tour de Vin, skal du lige købe et vinglas ti 25 kroner først, og det kan du gøre i alle de 19 deltagende butikker. Hvem de er, vil fremgå af en annonce her i avisen.  

Når du først er bevæbnet med dit glas, kan du besøge alle de vinudskænkende butikker og på den måde “smage dig gennem byen”. 

Brugsen og Kælder-vin har fundet vinene 

-Det er vinspecialist Johnny Mortensen fra Kælder-vin og portvinsspecialist fra Brugsen, uddeler Claus Villumsen, der har udvalgt vinene, og de har til hver smagsprøve lavet en lille note/seddel, som vil ligge ved siden af det den flaske, man drikker vin fra. Her står der en række oplysninger om vinen, og hvad den blandt andet ville passe godt til ad mad, fortæller Hanne Lund, der er formand for GHE. 

Dette setup er en unik mulighed for butikkernes kunder til at finde lige nøjagtig den eller de vine, man måtte ønske at drikke til jul, og samtidig er der jo også en fin mulighed for Brugsen og Kælder-vin til at vise nogle af de kvalitetsvine frem, de har på hylderne – og til at give folk gode råd om, hvad der kunne passe godt til de forskellige elementer i det brede madspektrum hen over julen.  

Skulle man forelske sig i en eller to af vinene, kan man naturligvis købe dem efterfølgende hos Brugsen eller hos Kælder-vin.  

Åbent hus hos Jyske Bank og kreativ leg i Østergade 

Samme dag afholder Jyske Bank åbent hus i anledning af, at de r definitivt koncerteret fra Handelsbanken til Jyske Bank. Her kan man besøge de nyrestaurerede lokaler og der vil også være en pølsevogn på plads ved banken, hvor de penge kunderne handler for, går ubeskåret til det nye idrætscenter.  

FDFerne vil igen være at finde på Torvet, hvor de laver bålhygge, og i butikken i Østergade 4, vil Give Bog og Leg samt kunstneren Estefania Conrad være på plads med en række kreative tiltage, som man kan deltage i. 

- Vi håber på stor tilslutning til vores tiltag denne fredag i bymidten. Vi synes jo nok, at sådan en lidt anderledes vinsmagning kunne være spændende for folk at prøve, og det kan jo også være med til at give et fint flow i vores fine butikker, siger Hanne Lund.