1.maj 2024 brøler en ny førerløve i Zoo: Mr. Løvepark går på pension efter 21 år som direktør

En levende legende takker af 1. maj 2024, når 64-årige Richard Østerballe smider uniformen fra Givskud Zoo og trækker i pensionisttøjet. Han har været en vellidt og fast skikkelse i parken siden 1991, men nu er det snart slut, og stillingsopslaget er ude i æteren.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVSKUD: Nøjagtigt 1 år før Danmark blev europamestre i fodbold trådte den dengang 31-årige foldboldspillende biolog fra Viborg, Richard Østerballe, ind af portene hos Givskud Zoo. Den 1. maj 2024 har han officielt sidste arbejdsdag, for her skal en ny direktør tiltræde efter at Richard har varetaget posten som direktør siden 2002.  

Østerballe har været en gennemgående figur i Givskud Zoos historik gennem nu 32 år, og han er blevet landskendt, og har gjort dyreparken i Givskud velkendt gennem en række dokumentarudsendelser på Tv. Ikke mindst udsendelserne med næsehornet “Brutalis” havde høje seertal. 

Markant personlighed takker af 

En altid sympatisk og imødekommende leder og frontfigur har altså besluttet sig for at takke af hen over de næste måneder, og han efterlader sig en dyrepark i fin form med et besøgstal i 2022, hvor 450.000 gæster rundede parken, hvilket gør Givskud Zoo til en af Danmarks mest elskede og familievenlige turistattraktioner og til stedet, hvor dyr, natur og mennesker, mødes. 

Ifølge stillingsopslaget fra Mercuri Urval hedder det at “Vores nuværende direktør har gennem mere end 20 år stået i spidsen for en markant udvikling af parken, men ønsker nu at gå på pension”. 

Det er langt fra overraskende, at Østerballe nu ønsker at træde tilbage. Det har været en velbevaret hemmelighed internt i Zoo i nogle måneder efterhånden, men tiden for at melde budskabet ud passer så først nu.  

Ifølge stillingsopslaget beskæftiger Givskud Zoo i dag ca. 50 medarbejdere hele året og ca. 250 flere i højsæsonen. 

1. maj 2024 hedder direktøren for Givskud Zoo ikke mere Richars Østerballe. Den 64-årige zoo-direktør har meldt ud, at han går på pension. Foto: Givskud Zoo

Fra Brutalis til Black Sabbath 

Det er klart, at Mercuri Urval har været i gang med at støbe en profil i jagten på den nye direktør for Givskud Zoo. Med glimt i øjet kunne man sige, at man skal finde en udadvendt person, der er til Black Sabbath, Ghita Nørby, Shania Twain og filminstruktør Luc Bresson – og på den mere seriøse bundlinje skal man så tilføje, at denne person ifølge stillingsopslaget også skal være en visionær leder, som trives i en travl og varieret hverdag, hvor man dagligt møder parkens dyr, gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere i øjenhøjde.  

Og det er om noget Østerballe-dna, vi her kigger på.  

Når den gode direktør er klar til det, vil vi naturligvis her i Vores LokalAvis bringe et større interview med den afgående zoo-legende, der om nogen ud over Brutalis og de mange løver, har personificeret den fantastiske erhvervshistorie fra Givskud.  

I marts 2022 kunne Richard Østerballe og Givskud Zoo indvi det nye pingvinanlæg - og det er blevet en attraktion, som i høj grad er med til at hive folk ind i dyreparken. Foto: Givskud Zoo