30 minutter i undertal: Give henter 2-2 efter blodfattig præstation

Efter den excellente 4-1 sejr i KIF skulle Gives jyllandsseriehold tirsdag aften krydse klinger med Egen på kunstgræsset på “South Park Arena” ved Søndermarkshallen i Give. Det blev set med grønne briller en tam affære, hvor hjemmeholdet aldrig ramte hverken motivations- eller spillemæssigt niveau.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Starten var eminent og lige efter lærebogen, da målmaskinen Jakob Kristensen allerede efter 3 minutter bragte Give på 1-0 efter et hjørnespark, men jubelrusen fes lynhurtigt ud af dén fodboldfest, for i det 5. minut røg Gives keeper, Anders Hauge, ud med et gult kort, som objektivt set skulle have været rødt, efter en flot ishockeytackling 17 centimeter udenfor feltet på en helt fri Egenangriber.

Gives angriber Kristoffer Larsen overtog målmandshandskerne, og det gjorde han til ug og spillede til nul i den hektiske 10-minutters fase, hvor Give var uden udlært vagtpost mellem stængerne.

Angriber Kristoffer Larsen overtog målmandsposten, da Anders Hauge i det 9. minut røg ud med et meget mørkegult (tæt på rødt) kort. Foto: Jim Hoff

Fin målmandsdebut til Kris

Men efter denne episode kom hjemmeholdet aldrig ud den mentale forsvarszone, man ryger ind i, når man er en mand i undertal og må spille med en markspiller på mål. Det var Egen, der var klart mest på bolden, og de spillede – og fik lov til det – ret komfortabelt bolden rundt på Gives banehalvdel, dog uden at blive farlige.

Det blev Give dog i det 33. minut, hvor Kristoffer Larsen, nu uden målmandshandsker, fik en stor chance, da han kom fri foran målet - men hans skud passerede få cm. forbi opstanderen. Men på trods af en blodfattig indsats kunne Give gå til pausen foran 1-0. De grønne måtte allerede i det 9. minut skifte den skadede kantspiller Malthe Pedersen ud, og ind kom i stedet Thomas Moise, der løste opgaven fint.

Egen fik frit spil

2. halvleg blev en rodet affære at se på, lidt dets amme billede som i 1. halvleg, hvor Egen fik alt for meget spillerum, og hvor Give optrådte med et både spillemæssigt og mentalt defensiv mindset. Det så ud som om, man mere eller mindre bevidst ville forsvare 1-0 føringen hjem. Og den slags har det med at gå galt.

Det gjorde det så i det 63. minut, hvor Egen fik udlignet på et stramt, fladt langskud ved Jonas Buch Dahl. 5 minutter efter fik Thomas Moise gult kort, og i det 77. Minut var målscoreren til 1-1 på færde igen, da han pumpede et straffespark i målet bag Anders Hauge, der dog var tæt på at redde forsøget.

Energibundterne reddede det ene point

Selve straffesparket var genstand for en “heftig debat”, idet Givespillerne tydeligt lod forstå, at de mente, at der absolut ikke var straffespark. Men 2-2, og så skete det endelig: Givegutterne vågnede op og fik sat et heftigt, ja nærmest indædt pres ind på de bravt fightende sønderjyder.

Presset gav bonus i det 90. minut, hvor energibundtet Kristoffer “Lille Schmeichel” Larsen fik bøflet sig igennem tre Egen-forsvarere tæt på baglinjen og serverede en fin bold til holdets andet energibundt, Magnus Bitsch, der med et stramt vristspark fik nettet til at blafre bage Egen-keeperen.

Angriber Jakob Kristensen bragte Give på 1-0 i det 3. minut efter hjørnespark. Foto:Jim Hoff

Chefkrigeren slap billigt med gult

Fed afslutning, og der skulle skam komme mere drama, for i det 93. Minut gik Gives anfører Kasper Larsen så meget forrest i forhold til energi, attitude og sejrsvilje i en nærkamp, at han røg ud med billigt sluppet gult kort efter en tackling, der ville få selv Vinnie Jones og Roy Keane til at lette på hatten i respekt.

Men selv uden chefkrigeren i centerforsvaret i den tumultariske slutfase fik Give forsvaret det uafgjorte resultat hjem efter en kamp. Hvor de hjemmebane-grønne tog alt for lang tid om at “komme ud af hulen”.

Giveanfører Kasper Larsen (liggende i græsset) fik gult kort i det 93. minut efter en rustik herretackling. Foto: Jim Hoff

- Det første gule kort ryster os for meget

Sådan så Givetræner Kasper Bach-Jensen det også.

- Vi får jo en perfekt start med et hurtigt mål af Jakob, men vi bliver rystet af det gule kort til Anders og kommer herefter aldrig op i omdrejninger. Det bliver en rodet kamp fra vores side, og vi bliver ramt af 3 dumme udvisninger. Alt i alt er det noget rod, vi laver nogle dumme fejl i opspillet, og Egen er bedst på bolden i dag. Vi smider selv kampen på gulvet i dag, og så vil jeg også mene, at vi her i aften er ramt af en dårlig dommerpræstation.

- Alt i alt kan vi derfor leve med 2-2. Vi holder Egen bag os i tabellen og har en kamp i hånden, så vi har det helt klart i egne hænder at holde fast i 2. pladsen, lød vurderingen fra Kasper Bach-Jensen umiddelbart efter sidste fløjt.

"Matchwinner” Magnus Bitsch blev kåret til Man of The Match skarpt forfulgt af Simon Vilstrup Sandalgaard.

Give spiller igen på lørdag, igen på hjemmebane, og denne gang er det de nye ærkerivaler fra VB, der kigger forbi græstæppet på Waldstadion.

Bemærk at kampen allerede spilles klokken 10.30 - så ikke noget med at sove alt for længe på lørdag, hvis du vil til bold på stadion.