40 år med rock i Anlægget: Give Festival ryster posen og flytter festen til sidste lørdag i august

Der er kommet nye folk og ny formand i Give Festivals bestyrelse,og den nykonstruerede bestyrelse har rystet posen og er nu klar med flere nye tiltag i forbindelse med, at byens ældste tilbageværende byfest i år kan fejre 40-års jubilæum. Det betyder blandt andet, at festivalen flytter til den sidste lørdag i august, og det er der flere gode grunde til.

 Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis

 GIVE: I 2024 kan Gives smukke lystanlæg fejre 100-års jubilæum, og det skal nok blive et brag af en (anlægs)fest. Men allerede i år kan jubilæumschampagnepropperne springe, for en af anlæggets rigtig gode venner, Give Festival, kan til august fejre 40-års jubilæum.

40 år med glad amatør rock og pop, tilsat en del god lokal fis og ballade garneret med en kavalkade af legendariske oplevelser. Det skal selvfølgelig fejres på behørig vis. Og det bliver med en nykonstrueret festivalbestyrelse i spidsen, for i forhold til 2022 er der foretaget et formandsskifte, idet festivalveteranen, og her snakker vi naturligvis om bestyrelsesarbejde, smiley, Bruno Jensen har trukket sig tilbage og overladt styrepinden til Henrik Vestergaard. Bruno bliver dog siddende i bestyrelsen som kasserer.

Dermed se den ny bestyrelse således ud: Henrik Vestergaard, formand. Lars Andersen, næstformand. Bruno Jensen, kasserer. Tenna Gotfredsen Vestergaard (ny), Jesper Derdau, Michael Freiberg Nordestgaard og suppleant Jacob Sand. Kristoffer Wojcik står for festivalens lyssætning.

Stor nyhed: Festivalen flytter til sidste lørdag i august

- Vi har rystet posen en del, og den største nyhed er jo helt sikkert, at vi flytter datoen for festivalen, Tidligere var det altid den første lørdag i august, men i år bliver det flyttet til den sidste lørdag i august. For det første har vi gennem flere år måttet konkurrere om ”kunderne” mod Rock i Gryden i Grindsted, Bork Havnefestival og Skanderborg Festival. Der har helt sikkert afholdt en del folk fra at komme til festival i Give.

- Dernæst er det også en fordel at vente til sidst i august i forhold til, at mange først lige er kommet hjem fra ferie, ja nogle er sikkert stadig væk på ferie, her i starten af august. Alt i alt er det vores håb, at vi ved at flytte Give Festival nogle uger, kan få endnu flere gæster ind på pladsen, forklarer Henrik Vestergaard.

 I forbindelse med lanceringen af flytningen af datoen for festivalen til sidste lørdag i august, kan Henrik fortælle, at man har modtaget mange positive tilkendegivelser.

Torben Chris fejrer 20-års jubilæum på Give Festival

Apropos jubilæum så kan den lokale komiker, Torben Chris, fejer 20-års jubilæum her i 2023, og da han i sin tid ”sprang ud” officielt som stand-upper netop ved Give Festivalen for 20 år siden, har han valgt at pakke komiker-rygsækken med ’The Greatest Hits and Jokes of Torben Chris’ og fyre dem af ved sit eget lokale jubilæumsshow i teltet ved Give Festival 2023.

- Torben stiller op helt gratis som en slags hyldest til stedet, hvor han i sin tid startede sin karriere. Og totalt fedt at han stiller op denne dag - det vil helt sikkert blive et stort trækplaster. Han har forresten sagt til os, at vi godt må sætte et skilt op ved teltet, hvor der skal stå, at der kun er adgang for personer over 16 år, så det bliver nok et show, som vi kender det med en del afstikkere syd for navlen, konstaterer Henrik med et stort smil.

 

En familiefestival


Hans bedre halvdel, Tenna Gotfredsen Vestergaard, der som sagt er nyvalgt til bestyrelsen, pointerer, at Give Festival meget gerne skal være en familiefestival.

- Det handler igen om at trække flere folk ind på pladsen. Vi vil gerne appellere til hele familien, også børnefamilier, og det skal jo naturligvis afspejle sig både i musikken om eftermiddagen og de aktiviteter og tiltag, vi lancerer. Vi starter med bankospil klokken 12.00, og så har vi lavet en aftale med de lokale FDF’ere om at de er på plads med nogle børne- og familievenlige aktiviteter. De står også for kaffebordet til bankospillet og kan den vej rundt tjene en skilling til klubkassen. Give Fremad har også meldt sig på banen med en aktivitet, og generelt har vi flere bolde med hensyn til forskellige aktiviteter. Blandt andet trakterer vi igen med tarteletter, som naturligvis skal serveres på borde med rød/hvide ternede duge. Vi vil også lave deciderede ”talevenlige” områder i teltet, så folk kan sidde i fred og ro og hyggesnakke.

Musikerne afregnes i naturalier


Setuppet med bands og artister er det samme velkendte, der har kørt gennem mange år. Har man lyst til at spille på Give Festival, skal man henvende sig til Henrik Vestergaard eller Lars Andersen.

- Vi koordinerer alt omkring musikken og laver setuppet og et program, når den side af sagen er på plads. Konceptet er det samme som altid. Bandsene spiller gratis – til gengæld får de så mad og drikke. Vi har igen Brugsen med som sponsor, ligesom Koncept Montage sponsorerer hoppeborgen og vores t-shirts. KT Erhvervsbyg er også med som sponsor, og generelt skal man bare sige til, hvis man har lyst til at blive sponsor hos os. Vi går og arbejder målrettet på at få et stort, fedt band, der i anledning af 40-års jubilæet skal afslutte det hele med et brag – og den slags kan godt koste lidt håndører. Men vi mener jo, at den skal have en spand kul her i anledning af 40-års jubilæet, pointerer Henrik, der apropos økonomiske venner kan oplyse, at man ligesom i 2022 har fået 28.000 kroner fra Vejle Kommunes kulturpulje.

Hellere frivilligt festivalarbejde end Netflix


Festivalen er grundlæggende søsat som en platform, hvor glade amatører, unge som gamle, kan teste sig selv og deres musikalske formåen, og der er da et par eksempler på, at nogle af bandsene senere hen er ”blevet til noget ved musikken”.

 - Setuppet rummer både rendyrkede amatører og rigtig dygtige amatører. Det er en god blanding, og i alt påregner vi at stille med 12-15 bands, der spiller på scenen og i teltet. Vi skal nok være opmærksomme på at lave et godt (og familievenligt) mix af musikgenrer, så det ikke kun er heavy rock, der bliver fyret af fra scenen, siger Henrik og Tenna, der ydermere kan oplyse, at der er tilknyttet 45 frivillige, der via 4-5 timers vagter sørger for at løse en lang række lavpraktiske opgaver.

- Vi er gået ind i det her med hjerte og sjæl. Vi vil meget hellere bruge vores tid på den slags frivilligt arbejde, end at sidde flere timer foran fjerneren og stene Netflix-serier. På den måde her kombinerer vi både hobby og hygge, og derfor er vi også klar til at give den fuld bundgas, så vi kan få en rigtig god jubilæumsfestival, lyder det samstemmende fra Tenna og Henrik.

 I 2024 kan Give Lysanlæg som tidligere nævnt fejre 100-års jubilæum, og her planlægger Give Festival og Give Lystanlæg at lave en stor fælles fest.

 Var der nogen der sagde comeback til Anlægsfesten?