5,4 millioner fra fjernvarmepuljen: Så gik der hul på fjernvarmebylden i Vonge-Kollemorten 

I august 2022 mødte 230 vonge-kollemortenborgere frem for til et borgermøde for at høre nærmere om mulighederne i forhold til etablering af fjernvarme i lokalområdet med & Green Project som faglig tovholder. Marts 2024 er der nu givet tilskud fra fjernvarmepuljen på 5,4 millioner – og det kunne ligne et startskud på projektet. 

ENERGI: Der er gode nyheder fra den gruppe, der arbejder med fjernvarmeprojektet i Vonge-Kollemorten. Kenneth Elkjær Larsen, der er formand for bestyrelsen i Vonge-Kollemorten Fjernvarme, kan oplyse, at der nu er startkapital at gøre med.  

Der er nemlig blevet tildelt et tilskud på 5.4 millioner kroner fra Fjernvarmepuljen til Vonge-Kollemorten Fjernvarme 

 Venter nu på kommunens endelige godkendelse

 -Det er med stor glæde at kunne meddele at Vonge-Kollemorten Fjernvarme har accepteret det tilkendte tilskud fra Fjernvarmepuljen på 5.4 millioner kr. Det er betinget af Vejle Kommunes endelige godkendelse af projektet, som vi nu afventer. I forhåbning af at vi får Vejle Kommunes endelige godkendelse, skal vi nu mødes i bestyrelsen sammen med vores rådgiver for at forberede de næste skridt i etableringen af fjernvarmen, lyder det fra formanden i en skrivelse, der er sendt rundt til borgerne i lokalområdet.  

Hvis man tilslutter sig fra starten af processen, kan man få lavet skiftet fra gas til fjernvarme ganske gratis. 

Den gode nyhed for borgerne i Vonge-Kollemorten kommer på bagkant af nyheden om, at Folketinget har bevilget 700 millioner til fjernvarmepuljen, hvoraf de 265 millioner kommer i spil allerede i år. 

 Godt for områdets generelle udvikling

Jørgen Mikkelsen, der sidder i byrådet for Venstre, og som også er købmand i Kollemorten, er naturligvis glad for, at de to bysamfund nu kan slippe af med gassen.  

-Fjernvarmen er trygt og sikkert og fremtidssikret, og jeg forventer at vi bliver koblet på i løbet af et par år. Det her kan sammen med de nye byggegrunde, der er planeret med i Vonge og Kollemorten, være med til at tiltrække flere børnefamilier til vores to små bysamfund og på den måde være med til at holde gang i skolen og vores institutioner, siger Jørgen Mikkelsen, der selv har fyret med gas siden 2012. 

 80 procent af borgerne i Vonge og Kollemorten har sagt ja til at blive koblet på fjernvarmen.