55 pedaltrampere gjorde ‘Tour de FDF Give’ til en succes 

Der var masser af leben i gaden på Tusindfrydvej i Give torsdag den 16. Maj, hvor Blomsterparken var omdannet til en lokal udgave Tour de France-udgave af Champs Elysses. Her var FDF GIve på spil med et festligt cykelrally, hvor både store og små leverede masser af watt. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Høj sommersol, mild sommerbrise og et større opløb af glade børn og vokse, hvoraf de fleste var bevæbnede med nypudsede cykler, skinnende cykelhjelme og cykelstyrbrede smil.  

Åstdet var Tusindfrydvej 9 i Give, hvor FDF Give havde valgt at ligge centeret for dette års cykelrally, hvor det handler om at cykle penge ind til foreningens daglige drift osv. Et klassisk cykelsponsorløb, hvor deltagerne havde skaffet sponsorer pr. kørt kilometer/eller et fast beløb.  

Dertil kom salg af nyristede frankfurtere, øl/vand og kaffe, hvor der også var en indtjeningsmulighed. Salget foregik fra den åbne carport, hvor flittige FDF-frivillige med licens til at grille og sælge pølser sørgede for en lind strøm af udskænkning af den danske nationalspise. 

Der var godt gang i salget af ristede pølser, da FDF Give inviterede til cykelrally på Tusindfrydvej i Give. Foto: Jim Hoff

Tour de France-stemning 

Der var masser af folk, det mindede faktisk lidt om opløbstrækningen på Champs Elysses i Paris ved Tour de France. Alt imens vi ventede på startsignalet, øvede de små cykelhelte sig muntert på vejene og bakkerne omkring startstedet, så de var klar til de to ruter, der foregik på de cykelsikre stier omkring Blomsterparken. 

Der var både FDF’ere og ikke- FDF'ere, der hoppede på jernhestene for at samle penge ind til foreningen, og da løbet blev skudt i gang klokken 18.30, var der udskrevet 55 startnumre. Feltet bestod af et bred samsurium af lige fra små cyklister på små trehjulede cykler til stålsatte voksne på både racercykler og gejlede damecykler.  

 

Der var opvarmning på bakken overfor startstedet, og denne herlige unge mand var bare så klar til det store cykelløb. Foto: Jim Hoff

Målsætningerne opfyldt 

Et flot felt, der havde stor opbakning fra det topmotiverede publikum, der piskede de godt fightende pedaltrampere frem runde efter runde. 

Der skulle cykles i en time i alt, og Lasse Brandt Thomsen fra FDF-ledelsen kan berette om et på alle måder godt løb. 

-Der var 55 cyklister, der cyklede penge ind. Vi har samlet ind til bålgrej, blandt andet gryder, popcorn net, pandekage-pander og andre bålting. Og da det hele var gjort op, viste det sig, at vi har vi har samlet penge nok ind til, at vi fint kan få købt det bålgrej vi ønsker os. 

Dermed en succes på alle parametre for de lokale FDF’ere, der både leverede en fin event og hentede de midler hjem, man havde drømt op.  

 Du kan se masser af fotos fra Tour de FDF Give HER