95 børn levede drømmen: Gik i skole i Givskud Zoo i tre dage

Givskud Skole har en genial beliggenhed blot 150 meter fra selveste Givskud Zoo. Ikke mindst når man tager i betragtning at dyreparken med glæde åbner sig for den lokale skole med henblik på at give børnene en spændende og informativ undervisning. Og det nød alle skolens elever godt af mandag-onsdag i uge 20.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE SKOLELIV: Hvem ville som skoleelev ikke drømme om at gå i skole i Givskud Zoo og bruge alle de herlige dyr og deres univers som undervisningsplatform. Det behøves de ikke drømme om på Givskud skole, her er det et faktum og hverdagskost, at skolens elever og lærere/pædagoger kan benytte denne fantastiske dyrepark i undervisningsmæssig øjemed.

I de første tre dage i uge 20, op til kristihimmelfartsferien, var samtlige 95 børn samt 8 voksne samlet til undervisning og en række fine sociale aktiviteter i den lokale dyrepark.

- Vi møder hver dag klokken 8-00, og så har vi fælles morgensang efterfulgt af en oplæsningsseance, hvor vores største elever læser op for de mindste elever. Så tager vi afsted til Givskud Zoo, hvor vi spiser madpakker og så går vi eller si gang med dagens forskellige opgaver og gøremål, fortæller Camilla Johnsen Dahm, der er tilknyttet førskoledelen.

Så blev der lige tegnet et par dinosaurer. Foto: Jim Hoff

De store underviste de små

Hun er på dagen for avisens besøg på plads i området med brillebjørnen, hvor børnene dygtigt og kompetent tegner på livet løs. Her produceres der brillebjørne med blyanter og papir til den store guldmedalje, og nogle af de små kunstnere viser stolte deres mesterværker frem for fotografen.

- De tre dage, hvor vi er herovre, er skolen låst helt af, og vi kan helt selv bestemme hvilke aktiviteter, vi har gang i. Her i vores gruppe havde vi ulvedag tirsdag og i dag onsdag har vi brillebjørnedag. Tirsdag over middag var det 4.—6. klasse der stod for en række aktiviteter og noget undervisning, som resten af skolens elever skulle deltage i – og det var rigtig fint. Mandag formiddag var det Givskud Zoo, der stod for noget formidling om dyrene her i parken osv. Rigtig fint og informativt, siger Camilla.

Store faglige gevinster

Anna Clausen, der er skolens naturfagslærer, fortæller også, at eleverne onsdag over middag skal ud på en rigtig spændende opgave: Fotosfari.

- Det handler om, at eleverne får nogle spørgsmål om nogle dyr. Det er bygget op som et stjerneløb. For eksempel ’find et dyr der er 2 millioner år gammel’. Så skal de ud til dinosaurerne, tage et billede af dem og så vende tilbage til start og vise os billedet. Og så er det ud på næste opgave. De har også fået opgaver, hvor de skal ud og søge oplysninger om dyrene, og disse oplysninger skal de så indtale på deres diktafon/telefon og komme tilbage og afspille dem for os, fortæller Anne.

Ud over de mange faglige gevinster der er at hente på de her tre dage i dyrenes tegn, får børnene også knyttet en masse gode relationer på tværs af klasser/årgange.

Der var brillebjørne på skemaet hos førskolebørnene - og det slap de fint fra. Foto: Jim Hoff 

Sociale relationer på skemaet

- Vi er jo en lille skole, så det er vigtigt, at de små og store elever finder sammen og har det godt sammen. Og det kan vi dyrke ekstra meget de her tre dage. Og vi kan virkelig mærke, at det giver rigtigt godt med de her dage og den måde at lave undervisning på, konstaterer Anna, mens vi lige defilerer gennem odderanlægget, hvor en håndfuld større elever er i gang med at arbejde.

Derefter er der dømt pause med dertil hørende madpakkespisning og godt med frikvartersmotion på de store trampoliner og de andre fine legeredskaber. Her stiller eleverne sig igen til rådighed for fotografen med saltoer og brede smil.

Jovist, det er bare herligt at gå i skole i den lokale zoologiske have. Hvad dyrene tænker er svært at sige, men mon ikke de også hygger sig med det herlige besøg.

Her et link til fotoalbum

 

Så er nogle elever tilbage med telefoner/diktafoner med info om en masse dyr. Anna Clausen godkender pigernes tilbagemeldinger uden problemer. Foto: Jim Hoff