Åbner 1. april: Kenneth bliver Gives nye kørelærer

Efter at byens legendariske kørelærer gennem en menneskealder, Bent Rasmussen, gik på pension i december 2023, har det efterladt et hul i byen, der stod uden køreskole i 4 måneder. Men nu åbner Kenneth Nørlund Eriksen pr. 1. april sin helt egen køreskole i Give med base fra hjemadressen i Grønborgparken.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

ERHVERV: Rigtig mange kender ham som samaritter, førstehjælpsinstruktør, brandmand, frivillig hos Røde Kors og medlem af Riders With Heart, men nu kan 45-årige Kenneth Nørlund Eriksen tilføje endnu en titel til sit cv: Kørelærer. Det bliver en faktuel kendsgerning, når han 1. april slår dørene op for Kenneth Nørlunds Køreskole, som får base fra privaten i Grønborgparken 3.  

Ideen til at springe ud som lokal kørelærer er løbende opstået, mens Kenneth har passet sit job som førstehjælpsinstruktør og kørelærer under uddannelse hos Learnmark i Horsens. Tidligere arbejdede Kenneth hos IBF i Give og var glad for selve arbejdet, men de skæve arbejdstider, fik ham til at skifte til Learnmark, hvor han tilbød sig som førstehjælpsinstruktør.  

Ny arbejdsgiver: Kunne du ikke tænke dig at blive kørelærer? 

-Under jobsamtalen hos Learnmark spurgte de mig, om jeg kunne tænke mig at blive kørelærer, for man manglede storvognskørelærere. Den var jeg med på, og da en af forudsætningerne for at blive storvognskørelærer er, at man tager uddannelsen til personbilskørelærer, gik jeg i gang med det. Jeg har selv betalt denne uddannelse, mens Learnmark betaler uddannelsen til storvognskørelærer, fortæller Kenneth.  

Tanken om at blive kørelærer i Give var ikke helt fremmed for Kenneth, der blev uddannet kørelærer i maj 2023. 

-Jeg gik på det tidspunkt og overvejede at indlede et samarbejde med daværende kørelærer i Give, Bent Rasmussen, for jeg havde hørt, at han ville stoppe. Men det nåede aldrig at blive til noget, da Bent stoppede i december 2023. Grunden til at jeg så alligevel er sprunget ud i det her job, hænger også sammen med, at jeg ved at drive en køreskole kan holde mine kompetencer ved lige, mens jeg uddanner mig til storvognskørelærer - og så er det også en spændende personlig udfordring at prøve sig af som selvstændig.  

 

Kenneth har omdannet sin hyggelige hjemmebiograf i garagen til teorilokale, hvor eleverne kommer til at sidde komfortabelt i fede biografstole. Foto: Jim Hoff

Rolig opstart 

Det er ikke meningen, at Kenneth skal leve af at være kørelærer, idet han fortsætter på fuld tid hos Learnmark. Derfor tager han også kun hold ind på 3 til 6 elever, og når han starter op med sit første hold i teorilokalet i garagen, så er det med 2 elever på stolesæderne, så der er pt. 1 ledig plads.  

-Det er rigtig fint at starte op i det stille, så jeg lige kan komme godt ind i tingene og få oparbejdet nogle rutiner med alt det administrative, hvor der er mange ting, der skal falde på plads. Har man 3 elever, så giver det adgang til ‘kravlegården’, og har man 6 elever, så er der adgang til køreteknisk anlæg. Og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg har masser af erfaring med at undervise, idet jeg har været førstehjælpsinstruktør siden 2011. 

Stadig på fuld tid hos Learnmark 

-Der er jo også et marked for en ny kørelærer her i Give, men jeg vil gerne understrege, at det slet ikke bliver som i Bents tid, hvor han havde massevis af elever. Jeg passer som sagt mit job på Learnmark, som jeg er rigtig glad for, og ved at have teorilokaler her i min ombyggede hjemmebiograf ude i garagen, er jeg heller ikke økonomisk afhængig af køreskolen. Så det er en meget interessebetonet beskæftigelse, som jeg som sagt også kan drage erfaringer af i forhold til min uddannelse til storvognskørelærer.  

-Og en behagelig sidegevinst er jo, at nu er det mig, der ved alt om kørsel og trafik, så nu behøver min kone Anja ikke mere passe sit “job” som co-driver, lyder det med glimt i øjet fra Kenneth, mens fruen i huset lige tøver en kende med at svinge kaffekanden for anden gang ved den melding. 

Masser af køretimer i Vejle 

Skolevognen er Kenneth og Anjas privatbil, en Peugeot 2008, en almindelig familiebil, som kan sammenlignes med de biler størstedelen af befolkningen kører i til hverdag. 

- En Peugeot 2008, 1,2 Vti crossover er en familiestationcar, som ikke har urealistisk stærk motor, eller urealistisk meget ekstraudstyr samt en realistisk størrelse på køretøjet, og er derfor, efter min mening, et ideelt valg som skolevogn, pointerer Kenneth.  

Langt det meste af kørslen vil foregå i Vejle, idet det jo også er her, eleverne skal til køreprøve. Kenneth vil snarest bede om lov til at sidde på bagsædet til nogle køreprøver, så han inden han sender sine første elever til køreprøve kan få en fornemmelse af, hvilke ruter der køres, og hvilke ting, som man som bilist under uddannelse skal være opmærksom på.  

 

 1. april åbner Kenneth Nørlund Køreskole, og de første elever skal have den første teoritime den 3. april. Foto: Jim Hoff

Køretimer om eftermiddagen 

Her og nu handler det om at få gang i teoritimerne, og så skal eleverne som det første ud at prøve at køre bil for første gang. Det bliver i kravlegården på køreteknisk anlæg i Vejle, og først når den disciplin er vel overstået, kan de med Kenneth på passagersædet slippes ud i trafikken. 

-Jeg henter gerne eleverne ved deres bopæl, når vi skal ud at køre, Der vil for det meste blive tale om eftermiddagskørsel, da jeg lige skal have fri fra arbejde klokken 15.30, inden vi kan tørne ud. Det kan sikkert også passe ind nogle dage at jeg kan hente eleverne på deres uddannelsessted, hvis det rent praktisk passer ind, siger Kenneth.  

Her i starten henvender han sig primært til nye bilister, men på sigt vil han også hjælpe folk med at generhverve deres kørekort, ligesom det også er meningen, at Kenneth vil tilbyde trailerkørsel. Det sidste er lige på bedding.  

Det kan heller ikke udelukkes, at den inkarnerede motorcykelentusiast hen ad vejen vil tilbyde motorcykelkøretimer, men lige her og nu bliver det ikke aktuelt, da kravene til en motorcykelskole er ganske store. Det kræver blandt andet, at man har 5 motorcykler, der skal investeres i samtaleanlæg, dragter, hjelme osv.  

-Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang 

Helt grundlæggende går Kenneth ind til sit nye liv som selvstændig erhvervsdrivende med den tilgang, at han ikke vil sælge sin fritid på den konto, Der skal stadig være tid til familien og til at dyrke den store fritidsinteresse, at køre landet tyndt sammen med Anja på motorcykel, ligesom han også tager ud med Røde Kors MC’erne i Give, hvor man giver udsatte børn og unge en oplevelse ved, at give dem en køretur på en motorcykel. 

-Familie og fritid skal vægtes højt stadigvæk, men når det er sagt, så glæder jeg mig helt vildt. Det er da lidt grænseoverskridende at starte op som kørelærer, men det er også en spændende udfordring, som jeg ser frem til at gå i gang med, konstaterer egnens nye kørelærer med et stort smil.