Årets spiller i Give Fremad: Nu slipper jeg endelig for at høre på min onkel

Krudt i støvlerne, masser af power, en flot fysisk pakke og hårdt arbejdende. Det er nogle af de etiketter, som der hæftes på Årets Spiller i Give Fremad. Hvem det er, finder du nok hurtigt ud af her i artiklen, men vi kan da sige så meget, at der er en grund til, at han altid kører på fuldt optankede batterier. 

Af Jim Hoff og Give Fremad – jimhoff@voreslokalavis.dk   

ÅRETS SPILLER:  I forbindelse med Give Fremads fodboldafslutning på Diagonalkroen var de klassiske kåringer også en del af den ellers sandsynligvis ret så fugtige menu. Overordnet set blev 2023 en historisk flot sæson for Give Fremads seniorafdeling, der kunne bogføre 3 oprykninger.  

Kvindeholdet maltrakterede deres serie 2-række og hentede en stensikker oprykning til serie 1, serie 2-gutterne væltede også deres række og sikrede sig en flot oprykning til serie 1, mens klubbens flagskib, jyllandsserie 2-holdet via en oprykningsdyst i Tønder indløste billet til jyllandsserie 1.  

På bagkant af denne fortrinlige sæson kan det næppe undre ret mange, at afslutningsfesten havde alle forudsætninger for at “gå hen og blive lidt vild”.  

Nuvel, de bulletiner pressen har fået fra festen, angående festens vildskabsbarometer, egner sig ikke til tryk, men det gør derimod meddelelsen om, hvem, der blev årets spiller i klubbens herreseniorafdeling. Og det forsøger vi så lige at omgærde med lidt mystik her i starten – om det virker vides ikke, slet ikke hvis fol er gode til at afløse fotos, smiley. 

Hamrer mål ind på samlebånd 

Lad os begynde rejsen frem mod navnet på denne prægtige unge mand. Hans mor hedder Ulla, faderen hedder Bo, og den unge mand kan se tilbage på et ophold på fodbold college i USA. 

Hvis vi kigger lidt ind i den interne beskrivelse i klubben af den unge mand, hedder det: 

-Det kan siges om spilleren her, at han har ydet et ekstraordinært stykke arbejde indenfor kridtstregerne, og der hersker ingen tvivl om hans indflydelse på holdet og resultaterne. Han har smadret rækkerne, siden han stemplede ind på klubbens førstehold! 

- Han hamrer mål ind på samlebånd, han kan assistere sine medspillere, og han har en enorm power, som modstanderen ofte slår sig på, lyder de flotte ord.

 Fokuseret, stærk i duellerne og målsøgende. Årets spiller på Give Fremads JS 1 oprykkere er holdets topscorer (for 3. sæson i træk) Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

Kælne spark 

Og dermed kan vi jo godt begynde at udelukke en del spillere alene på dét med evnen til at “hamre mål ind”, smiley.  

Derudover beskrives denne spiller som en gut med en ‘flot fysisk pakke, som han kombinerer med lækre kælne spark og en type, man ikke skal give for meget plads at drible på’ .

Vi ved, at han holder med FC Midtjylland og at har et stort lys i den tidligere landsholdsspiller og nuværende Viborg-træner, navnebror Jacob Poulsen. Måske han også ville have det ok med at blive sammenlignet med Cristiano Ronaldo- 

52 mål i 63 kampe 

Tilbage til beskrivelsen fra klubben, hvor man pointerer, at fyren her er typen, modstanderen ofte har et ekstra øje på, men det hjælper lige lidt. Han skal nok gøre livet surt for dem! Til gengæld forsøder han tilværelsen for sine holdkammerater, når han trækker den grønne trøje over hovedet. Det viser denne fine statistik: 

I 13 kampe i år er det blevet til 12 mål. I alt har han spillet 63 kampe for klubben og præsteret et Harry Kane-agtigt målindsætning på 52 kasser på kontoen. I efteråret 2023 har han leveret 9 assists.  

Lokal gut der giver alt for den grønne trøje 

Med de tal kan man kun undres over, at højere rangerende klubber ikke for længst har snuppet ham gutten her – og nå jo, der har bestemt også været bud efter denne velsmurte målmaskine fra højere rangerende klubber. Men her er klubben meget klar i spyttet:  

Til alle interesserede klubber: I kan spare opkaldet og jeres tid. Spilleren her er lokal og giver alt for den grønne trøje, og han har ingen intentioner om at forlade klubben, lyder den slagfaste melding fra grøn kommandocenter. 

Men ok, nu er vi jo i Jylland, hvor en god handel aldrig fornægtes, så transfervindue ikke helt smækket i. 

- Hvis den saudiarabiske prins smider milliarderne på bordet, og giver en lukrativ kontrakt til ham og hans makkere, så er vi villige til en snak, hedder det. 

Ikke helt tilfreds med egne præstationer 

Og dermed er vi nået frem til den afgørende veltimede bold i dybden, hvor vi afslører navnet på Årets Spiller i Give Fremad 2023, og det er naturligvis Jakob Kristensen, der henter denne fortjente hyldest og anerkendelse. 

En glad, næsten rørt, mister Torjäger stillede velvilligt op til et lyninterview on site, som vi siger i branchen.  

-2023 har budt på 27 kampe, hvori du har 20 assister og 25 mål. Det kan man vel kun være tilfreds med? 

- Både og. Det er jo flotte tal. Men når man tænker tilbage på sæsonen, som der lige er gået, så kunne tallene godt have været bedre.” 

Årets spiller, Jakob Kristensen, her sammen med cheftræner Kasper Bach-Jensen i den fantastiske Elvis guldjakke. Privatfoto

Kun solide saudiarabiske dollars kan lokke Kristensen på fodboldmæssige afveje 

Topscorer og titlen som årets spiller 2023. Var det forventet? 

- Topscorertitlen var der aldrig nogen tvivl om at jeg ville få. Men årets spiller 2023? Det er jo altid svært at sige, hvem der er årets spiller, især når man spiller på hold et hold med så meget kvalitet. Jeg er bare beæret over at være kåret som årets spiller i 2023. Nu slipper jeg også for at høre fra min onkel (Claus Knudsen, red) som vandt den i 2001. 

-Når man har præsteret dine stats i flere sæsoner, så er der bud fra højere rækker. De kan vel ikke lokke dig væk fra Give? 

- En god kontrakt i Saudi Arabien er vel svær at sige nej til. Men ellers så er det i Give Fremad jeg hører til, lød det afsluttende svar fra den unge elektriker, mens flokken i samme moment løftede glassene for en gedigen forlængelse. 

Altså medmindre de rykker på papirarbejdet i oliestaterne og finder de helt store dollarsedler frem – og det skal være rigtig mange af dem.