Ænder, tivoli og musikfestival: Gæt hvem der fylder 100 år til august 2024?

Når man går tur gennem Give Lystanlæg, er til Give Festival eller er til veterantræf - eller på tur med børnebørnene for at snakke med ænderne og lege på legepladsen, tænker man næppe over det, men anlægget er faktisk ved at blive en gammel svend, som næste år runder de 100 år. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

JUBILÆUM: Den 26. august 1924 blev Give Lystanlæg indviet under stor festivitas og folkelig hurlumhej. Og netop både festivitas og folkeligheden har været kendetegnende for de aktiviteter, der gennem årene er løbet af stablen i det smukke anlæg.  

I en årrække blev der afholdt anlægsfest, den helt store årlige begivenhed i Give med masser af folk i anlægget. Stedet har inviteret ind til tivoli, optog og meget mere, og Give Festival, der som bekendt altid har udspillet sig i lystanlægget, har netop fejret 40-års jubilæum.

 

Fester sammen med Give Musikfestival 

- Det er klart, at et 100-års jubilæum skal fejres og markeres på behørig vis. Vi vil derfor invitere til reception og stor fest i Give Lystanlæg lørdag den 31. august henne på det vi stedkendte her i byen kender som “tivolipladsen”. Samme dag afholder Give Festival også deres årlige musikfestival, og de er som sædvanlig at finde på pladsen foran og lige omkring scenen. Der bliver dermed mulighed for at deltage i en dobbeltfest, fortæller Erling Lund fra bestyrelsen i Give Lystanlæg. 

Starter med rundstykker på Torvet 

Erling kan også fortælle, at dagen starter på bedste “anlægsfest-facon”, idet Give Lystanlæg og GIve Handel & Erhverv om formiddagen inviterer på kaffe og rundstykker på Torvet - fuldstændig som i de go’e gamle dage. 
- Efter formiddagskaffen er det tæt på, at man kan gå i anlægget til Give Festival, er jo typisk begynder lige omkring middagstid. Hele eftermiddagen kan man så hellige sig Give Festival, inden vi inviterer til reception og efterfølgende stor jubilæumsfest, siger Erling.  

Jubilæumsbog på vej 

I forbindelse med 100-års jubilæet er Mathias Arico i gang med at skrive en jubilæumsbog i stil med den han skrev i forbindelse med Thyregod Svømmeklubs jubilæum.  

- Skulle man ligge inde med fotos, sjove anekdoter og historier eller gamle avisartikler fra anlægget gennem tiden, må man rigtig gerne komme her ned på kontoret i Vestergade 23 med dem. Jo mere, desto bedre – og det kan alt sammen være med til at berige Mathias’ bog, som vi ser meget frem til at præsentere for folk, siger Erling.  

Der vil løbende komme mere information ud om, hvordan selve receptionen og festen forløber. Men nu kender folk dato og sted - så ind og sæt et stort kryds i kalenderen, folkens.