Anna rækker igen ud til sine landsmænd: Ukrainsk velgørenhedsarrangement i Thyregod

Søndag den 7. januar afvikles der et velgørenhedsarrangement i Thyregod, hvor der er fokus på humanitær hjælp til Ukraine. Det er den ukrainske kvinde, danskgifte Anna Larsen, der endnu engang rækker en hjælpende hånd ud til sine krigsramte landsmænd. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

THYREGOD/UKRAINE: Krigen raser stadigvæk i Ukraine, hvilket den har gjort siden februar 2022. Det har efterladt flere områder i Ukraine i krigsramt tilstand med kummerlige og umenneskelige forhold for befolkningen til følge, og på det grundlag er der vokset en masse humanitære hjælpetiltag frem her i lokalområdet.  

En af de personer, der virkelig har trukket stort læs i forhold til humanitær bistand til Ukraine, er Anna Larsen fra Thyregod. Hun er fra Ukraine og dansk gift og har stort siden dag ét fra krigens start skaffet en masse fornødenheder til sine krigsramte landsmænd. 

Nu arrangerer hun så et ukrainsk velgørenheds-arrangement søndag den 7. januar i multisalen ved Thyregod Fritidscenter. Begivenheder løber fra klokken 10.30 til klokken 15.30.

 Anna Larsen fik en masse gode sager fra FDF'ernes loppemarked i Give - og den proppede lastbil kørte derefter til Ukraine med sagerne. Privatfoto

Madsalg, tombola og auktion 

- Der vil på dagen blive salg af mad, kaffe og kager, ligesom der også kan købes malerier, souvenirs, smykker og meget mere. Fra klokken 10.30 til 14.00 åbner vi tombolaen, hvor man kan både købe lodder og samtidig støtte det gode formål, fortæller Anna Larsen.  

Hun kan også fortælle, at man klokken 14.00 vil køre en auktion, hvor der kan bydes på helt unikke partier. Derudover vil der være en lille udstilling og en workshop om fremstilling af skyttegravslys.  

- Vi håber på bred og stor opbakning til det, vi håber på, bliver en rigtig hyggelig dag med en god stemning. Målet er jo samle penge ind til vores næste forsendelse af humanitærhjælp til Ukraine. Og hvis man nu af forskellige årsager ikke kan komme til arrangementet, men stadig vil støtte os, kan man gøre dette ved at overføre et beløb til mobilepay box 7328LA, forklarer Anna Larsen.