Avishistorisk dag: På jomfrurejse med de første 19.000 printudgaver af Vores LokalAvis

Torsdag den 25. maj var en stor – og historisk – dag for de to iværksættere Søren Grunnet og Jim Hoff. Denne dag kunne de drage til et trykkeri i Ikast og overvære trykningen af den allerførste printudgave af Vores LokalAvis, egnens helt nye avismedie. En flot kulmination på længere tids benhårdt arbejde.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE-EGNEN: De havde lidt mere travlt end normalt torsdag eftermiddag hos trykkeriet OTM i Ikast. Her skulle der nemlig bankes 19.000 eksemplarer af en 72 sider stor lokalavis gennem systemerne – og det var ikke en hvilken som helst avis.

Det var en historisk førsteudgave af Give-egnens nye lokalavis ”Vores LokalAvis”, der i den ene enden af systemet gik som pdf-filer og via printplader ind i det store teknologisk vidunder af et trylleri for så til sidst at dumpe ud som færdigtrykte aviser i den anden ende.

De to bagmænd bag det nye lokale medie, Søren Grunnet og Jim Hoff, havde på dagen taget turen til OTM i Ikast sammen med fru Grunnet og avisens ene grafiker, Christel Fjeld Christensen, for dels at overvære den imponerende trykkeproces og dels for first hand iført cykelstyrbrede stolte smil at modtage de første ’jomfruelige’ aviser, der kom ud af trykken

OTM klarede opgaven med at trykke de 19.000 eksemplarer af den 72 sider store avis på godt to timer. Foto: Jim Hoff

Ros fra trykkeriet: Flot avis!

Det var Per Mortensen, mangeårig drifts- og salgschef, der modtog den håbefulde delegation denne historiske sidste torsdag i maj 2023. Og han var faktisk benovet over den opgave de to gutter fra Give havde sendt hans vej.

- Denne her opgave er faktisk i den store ende af vores produktionsopgaver. Det er virkelig flot, at I har fået sat en avis på hele 72 sider sammen. Ikke mindst set i lyset af den negative udvikling, som de trykte medier, og hermed også ugeaviserne, generelt befinder sig i, lød det anerkendende fra Per Mogensen, inden han gav det mere og mere stolte selskab den fulde guidede tur gennem trykkeri, pakkeri og det teknologiske maskinrum.

Der skulle som sagt trykkes 19.000 eksemplarer, som i uge 23 skulle uddeles i postkasserne hos husstandene i Give og det område, vi kender som gamle Give Kommune, hvor også postkasserne i byer som Brande, Billund og Bredsten er en del af målgruppen for den nye avis.

Lige en hurtig varedeklaration, hvis nogle af vores læsere nu sidder og kommer i tvivl om konceptet for Vores LokalAvis.

Avisen er en online-avis med en 3-4 daglige nyheder lagt op på hjemmesiden på voreslokalavis.dk. Hver mandag udkommer vi også med en e-avis, og to gange om året, i juni og november/december, udgiver vi en trykt avis.

Tog to timer at printe 19.000 eksemplarer

Tilbage til OTM, hvor Grunnet og Hoff som noget af det første fik stukket to friskbagte udgaver af 1. udgaven af Vores LokalAvis i hænderne – et stort øjeblik der naturligvis blev foreviget på kamera. Fint motiv, ok råmaterialet kan vi så ikke gøre så meget ved, smiley.

Per Mogensen kunne fortælle, at det alt i alt tager i omegnen af to timer fra avisen ryger ind som pdf-fil til den i den færdigtrykte udgave klar til pakkeriet.

- Vi tager i starten nogle sider ud for at checke farverne og kvaliteten, og her kan vi så løbende justere ind, hvis vi mener, der er noget, der skal forbedres. Vi er meget hands on på de forskellige projekter, for vi opererer med en stor faglig stolthed her, og mange af os har været her i mange år, så det at levere kvalitetsprodukter er en rendyrket kultur her hos OTM. Lige netop jeres avis her skal trykkes ad to omgange, fordi, den er over 64 sider, så det giver lidt ekstra arbejde – men det er alt i alt herligt at få lov til at levere så fint et avisprodukt, som vi står med her, siger Per Mogensen, der har 37 års erfaring i branchen.’

Der var i alt 6 personer involveret i projekt ”Vores LokalAvis”, tre i trykkeriet og tre i pakkeriet. Det krævede lige en ekstra mand pga., at avisen skulle trykkes over to omgange.

 Per Mogensen, drifts- og salgschef hos OTM, bladrer avisen igennem med Søren Grunnet, adm. direktør hos Vores Lokal Avis. Foto: Jim Hoff

Den enorme opbakning har givet masser af benzin på motoren

Efter den meget informative og spændende rundtur på det hæderkronede trykkeri fik de to nybagte avisejere en stak med 500 aviser med hjem til manuel uddeling i Gives butiksliv dagen efter. Og her blev den nye avis modtaget med både begejstring og benovelse over det 72 sider store og flotte produkt.

- Vi er også selv glade for, at vi tog springet efter at have modtaget så mange opfordringer fra butiks- og foreningslivet samt menigmand om at lave vores egne lokale avis tilbage i starten af året. Den enorme opbakning vi har fået fra såvel annoncører og de menige læsere har været overvældende, og det viser os i høj grad, at ´Vores LokalAvis’ og det bagvedliggende koncept er særdeles efterspurgt og gangbart her på egnen. Vi føler virkelig, at det her er folkets avis.

- Derfor må det være anbragt her at sende en kæmpestor tak til alle de annoncører fra butiks, forenings- og erhvervsliv, der har gjort dette ”græsrods-medieprojekt” muligt. Også en kæmpestor tak til de gode folk, der har hjulpet os på vej i processen og hele tiden bakket os betingelsesløst op. Den utrolige velvilje og opbakning hele vejen rundt har virkelig givet os masser af benzin på motoren. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at løfte alle de positive forventninger og hver dag og uge levere et produkt, der på alle måder er Vores LokalAvis, lyder det med glæde og kampgejst i stemmerne fra de to nybagte avisejere.  

 

 Christel Fjeld Christensen har været grafiker på avisen og været den, der har brudt siderne om - og det er hun sluppet rigtig godt fra. Foto: Jim Hoff

 Avisens farver blev checket flere gange under trykkeprocessen, så den står knivskarpt. Foto: Jim Hoff