Blomsterbænke i fuldt flor - Så går forskønnelsen af Give Midtby i gang

Efter nogle års forsinkelse grundet corona, krig i Ukraine og inflation går den faktuelle forskønnelse af bymidten i Give ind i en konkret og ganske grøn fase. I denne uger stilles blomsterbænke op i byen, og fredag afholdes der en “gæt-hvor-mange-bænke” konkurrence med flødeboller i den anden ende. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BYFORSKØNNELSE: Så er der godt nyt omkring bymidten i Give. Nu går den forskønnelse i gang, der har været på tegnebrættet i tre år. Og det handler om en grøn forskønnelse.  

Det fortæller Margit Baunsgaard, indehaver af tøjbutikken Fancy. Og det gør hun på vegne af det udvalg, hun har siddet i sammen med Mette Strandgaard Laursen, Nytorvs Bageri og Susanne Lykke fra Give Udviklingsråd. 

-Nu bliver det endelig konkret. Vi har fået den lokale tømrer Thomas “Tot” Nørgaard til at fremstille en række bænke i træ af douglasgran – og i enderne af bænkene er der lavet plads til beplantning af blomster og planter, så man både får nogle flere siddepladser i byen og får noget mere grønt ind i bybilledet. Vi har selv i udvalget gået nogle ture gennem bymidten og sammen med Camilla Jørgensen fra Vejle Kommune. Byudvikling & Arkitektur, fundet placeringerne til bænkene, der fordeler sig i Vestergade, på Torvet og i Østergade, fortæller Margit.  

Hun kan også fortælle, at der vil blive placeret en hængekøje ved Allégade, og at der vil blive sat en række siddestubbe op i forbindelse med de nye blomsterbænke.  

Camilla Jørgensen er lige nu ved at "brændemærke" de fine nye bænke og siddestubbene med logoet fra Vejle Kommune - så folk ikke er i tvivl om en eventuel ejendomsret. Foto: Jim Hoff

Tæl bænke og vind flødeboller

Lige her og nu kan (må) avisen ikke fortælle, hvor mange bænke der er, fordi antallet vil fredag eftermiddag indgå i en skattejagt i byen.  

- Her kan man i tidsrummet 14.00-16.00 gå rundt i byen og tælle bænke, og når man mener, at man har det rette antal, kan man gå ind til bageren eller ind i Fancy og aflevere sit gæt, Rammer man rigtigt, er der flødeboller sponsoreret af Camilla Jørgensen (læs: Vejle Kommune), fortæller Margit. 

Med tilkomsten af de grønne oaser i byrummet kan borgerne nu helt konkret se, at de midler, Vejle Kommune frigav for 4 år siden til netop byforskønnelse, endelig får ben at gå på - eller nærmere bænke at sidde på.  

Vi kan også afsløre her, at man kan indvi byvisionsprojektet "Ungestedet" ved Søndermarksskolen i slutningen af oktober - et projekt, der også var genereret af borgernes ønsker. 

Af andre projekter på (vente)listen finder vi de markerede stiruter til henholdsvis Give Campingplads og Museum Give, og de to ting skulle efter sigende være i pipeline til at blive effektueret til foråret.  

Så kan vi vist ikke sige det mere fleksibelt og diplomatisk, smiley!