Børn tilbage i tiden: Liv og glade gamle dage på museet

Godt og vel 100 børn indtog 1. november det lokale museum i Give, hvor det handlede om at sende børnene tilbage i tiden til dengang, oldefar gik i korte bukser ude på landet, og hvor der var en hest foran ploven 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BØRNELIV: Museum Give var på den anden ende 1. november, men det var på den festlige og gode måde. Her havde man besøg af i omegnen af 100 glade børn i den livssultne og nysgerrige alder.  

Børnene kom fra Firkløverskolen, Søndermarkens børnehus og Grønborgvejens Børneunivers, og de skulle deltage i et fælles aktivitetsarrangement, som Museum Give laver i samarbejde med UCL i Jelling. Sidstnævnte instanst stillede da også på dagen med flere hjælpere, der var en del af dagens undervisning/aktiviteter.

- Vi afholder aktivitetsdagen i fejring af udgivelsen af bogen ”Bondebørneliv i gamle dage” udgivet ved UCL, der omhandlede aktiviteter for børn i 5-9-årsalderen, udviklet og afprøvet blandt andet på Museum Give i forbindelse med projektet ”Dannelsesbroen”, fortæller museumsinspektør Rune Clark, der selv var en del af dagens infotainment, da han gav den som den strikse lærer i den gamle skolestue  

Handler om at skabe en god dag for børnene 

Det primære formål med denne fine aktivitetsdag var dog at skabe en hyggelig dag for børnene, og det projekt lykkedes museets altid engagerede og motiverede i høj grad med i samarbejde med børnehaveklasselærerne og pædagogerne.  

Børnene, der var på museet i 3 timer, blev delt op i nogle grupper, hvor de på skift skulle deltage i forskellige aktiviteter. Aktiviteterne bestod af filtning, male på sten, stafetløb/finde ting ved den gamle købmandsbutik, sparke til dåse i museumshaven, fodre svin på bondegården som i gamle dage, en tur i den gamle skolestue og papirfletterier.  

Børnene var engagerede og levede flot ind i de forskellige opgavetyper, godt guidet på vej af de voksne. Og herligt at se museet sprudle og boble af aktiviteter på denne måde - det giver så god mening med denne fine kobling til byens skole og institutioner.  

Der er masser af pædagogiske og sociale gevinster at hente for børnene sådan en fin formiddag i oldefar og oldemors fodspor her på heden.

Du kan se flere fotos fra den fine dag HER