Bond og Barbie leverede stjernestøvet: Fantastisk opbakning til sommerfesten i Kollemorten

Uge 30 blev der afholdt sommerfest i Kollemorten, hvor der var rammesat events på tre forskellige dage. Arrangørerne kan glæde sig over en virkelig flot opbakning alle dage samt et virkelig flot optog, hvor deltagerne i den grad havde ladet fantasien spille.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

KOLLEMORTEN: Ingen tvivl om at arrangørerne af dette års sommerfest i Kollemorten var trætte, da de søndag mødte op til oprydning på festpladsen ved Kollemorten hus. Men de var også glade, for alle deres anstrengelser op til og under sommerfesten havde i den grad båret frugt.

Der var nemlig rigtig flot opbakning til alle tre events, der kørte tirsdag, torsdag og lørdag, hvor der stod henholdsvis bankospil, helstegt pattegris og stor lørdagsfest med morgensang, konkurrencer optog og aftenfest på menuen.

Keld Bøgelund Rising, der er formand for sommerfestudvalget i Kollemorten, var da også en glad og tilfreds herre, med en noget slidt stemme, da han søndag midt under oprydningen på festpladsen kunne berette om den flotte opbakning.

 

 Masser af kollemortenborgere af huse

- Vi har haft en rigtig god uge med flot opbakning til de forskellige aktiviteter. Tirsdag mødte der 205 frem til bankospil; så mange har vi vist aldrig været før. Torsdag til helstegt pattegris og musikalsk underholdning ved Henrik Bolding var der igen fuldt drøn på, idet der mødte hele 258 borgere frem. Det kunne vist også godt ligne en ny rekord. Rigtig fint og rigtig god stemning, lyder det med begejstring i Kelds slidte stemme.

Lørdag morgen var der inviteret til morgenkaffe og morgensang, og her bidrog Øster Nykirke og Vonge kirkers kor til den gode stemning med deres sang. Her dukkede der hele 175 morgenfriske borgere op.

Superfint, men så trak der mørke skyer op over den lokale sommerfest. Det traditionelle optog skulle løbe af stablen klokken 12.00, men allerede klokken 11.15 begyndte det at stå ned i stænger over den gamle Hærvejsby.

Fremragende optog fra Bond til Barbie

Ikke optimalt for optoget, men som ved et himmelsk trylleslag lukkede vejrguderne ned for sluserne 7 minutter i 12.00 – og så kunne optoget gå sin vante rute i tørvejr – om end asfalten var lidt vandpytteramt hist og pist.

Og det blev et rigtig flot indslag, hvor de mange deltagere i det store og flotte optog virkelig havde lagt sig i selen for at give tilskuerne rundt langs vejen i byens gader noget sjovt og flot at kigge på. På trods af det lidt dramatiske vejr op til optoget var der godt med folk på fortovene, og de kunne stifte bekendts skab med James Bond med venner, Barbie med veninder, pirater, Tour de Kollemorten. Jonas Vingegaard kører for Jumbo Visma, og Kollemortenknægten Morten Nørtoft kører for Jumbo Visma, så det indslag gav vanvittig god lokal  mening.

Det gjorde indslaget med Kollemortenudgaven af traktortræk også, og derudover mødte vi også et cowboyindslag samt et rørende indslag med ukrainske Anatolii Yukymenko, der pt. bor i Kollemorgten, og som var med til at bygge verdens største fragtfly. Han tog turen rundt i sin knaldrøde el-kabinescooter.

Allerførst i optoget så vi en musikalske dynamitduo, der leverede ørehængere ad libitum turen rundt. Knap så ædruelige rygter fra Kollemorten vil vide, at der var tale om en stram lokal udgave af Rugsted & Kreutzfeldt.

 Barbie bankede Bond

Keld Bøgelund Rising kan fortælle, at optoget blev vundet af den knaldlyserøde kække Barbie-bande i rækkens voksen/børn-mix, mens de stramme sild og seje gutter i James Bond setuppet gjorde rent bord i voksenrækken.

- Heldigvis klarede vejret op, så alt var godt igen til aftenfesten. Her var der lidt over 100 til spisning, mens der var lidt over 200, der deltog i selve aftenfesten. Dejligt at folk kunne sætte sig ud og hygge sig, for der var godt nok lummert inde i teltet. Men igen var stemningen rigtig fin, så det har bare været en stor fornøjelse hele ugen, lyder det fra Keld Bøgelund Rising.

Hatten af for borgerne, de frivillige og arrangørerne i Kollemorten – flot at man her kan skabe så flot og velbesøgt en festuge. Lad dette være inspiration til andre byen her på vores egn.

Du kan se flere fotos fra optoget HER