Bulls eye: Daniel Thyge Thybøl er ny landstræner for dartlandsholdet

Det er en vaskeægte Giveknægt, der nu har sat sig for bordenden, når det danske herrelandshold i dart skal ud at dyste mod andre nationer.  27-årige Daniel Thyge Thybøl er netop blevet udnævnt til landstræner, og han får den mangeårige landsholdsspiller Per Laursen som assistent 

SPORT: Det bliver den tidligere Giveknægt og tidligere juniorlandsholdsspiller i dart, 27-årige Daniel Thyge Thybøl, der bliver ny landstræner for herrelandsholdet. Daniel har i sine unge dage slået sine folder i SFO’en og ’Fritteren’ i Give som kompetent og ambitiøs dartspiller og har i en årrække været tilknyttet Sdr. Omme Dartklub, ligesom han også kommer med en bred ballast som instruktør på Dansk Dart Unions (DDU) trænerkurser. 

Daniel Thybøl afløser Søren Byø, der har været landstræner i 10 år, og fra DDU lyder det, at man ser frem til, at Daniel Thybøl starter som landstræner. 

- Daniel kommer med nye kompetencer og dagsordner og med et makkerskab / assistentforhold med den mangeårige landsholdsspiller Per Laursen, der tiltræder som assistent for Daniel. Det kommer til at handle om nytænkning og ny energi for internationale resultater. Det solide fundament, der skal bygges på, bliver nye spændende talenter og velkendte elitespillere, hedder det i en udtalelse fra DDU 

Ydmyg og stolt 

Selv siger den 27-årige tidligere Givemand, at han ser frem til at tiltræde stillingen som landstræner for det danske herrelandshold i dart med både stolthed og ydmyghed, og at han ser meget frem til samarbejdet med Per Lursen.  

- Jeg har altid haft enormt stor respekt for Pers bedrifter og tilgang til dartsporten, og det var derfor en selvfølge, da jeg for flere måneder siden spurgte Per, om han kunne være interesseret i at indlede et samarbejde. Jeg er sikker på, at Pers enorme erfaring vil komme til gavn for både mig og de landsholdsaktuelle spillere, lyder det anerkendende fra Daniel Thybøl. 

Meget aktiv indenfor dartverdenen 

Han er et stort aktiv indenfor den danske dartverden, hvor han kommer med en bred erfaring og opererer på flere platforme. Daniel er som tidligere skitseret, tidligere juniorlandsholdsspiller i dart, og han har siden 2016 været fast instruktør på Dansk Dart Unions trænerkursus.  

Han er også uddannet darttræner i Junior Darts Corporation (JDC), og er på den baggrund også den eneste i Danmark, der er anerkendt som officiel darttræner af Professionel Darts Corporation (PDC). 

I marts 2023 stiftede Daniel DartCoach.dk. Med det formål at kunne tilbyde dartspillere en unik mulighed for at udvikle deres dartspil.  

- Som dartcoach specialiserer jeg mig i teknik, træningsprogrammer og mentaltræning, og tilbyder både individuelle og kollektive coachingsessioner, foredrag samt udarbejdelse af træningsprogrammer der er skræddersyet til den enkelte dartspiller, fortæller Daniel.  

Stor respekt for sin forgænger 

Men ikke nok med det, for ved siden af at køre DartCoach.dk er Daniel også stifter og ejer af nyhedshjemmesiden Dartnyheder.dk. Rent civilt er den driftige herre uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra Aarhus Universitet. Han underviser i dag i den danske folkeskole. 

Som sagt tilgår Daniel det nye landstrænerjob med stor ydmyghed men også med stor respekt for sin forgænger på posten.  

-Det er mig magtpålæggende at udtale min store respekt for min forgænger, Søren Byø, som gennem 10 år har udrettet et fornemt og prisværdigt arbejde i bestræbelserne på at professionalisere det danske elitemiljø. Søren var den rette mand på det rette tidspunkt, og selvom jeg ikke vil gøre alt ligesom Søren, så er vores ambition naturligvis den samme: At de danske elitespillere på sigt skal være internationalt konkurrencedygtige, siger den nye landstræner. 

Daniel Thyge Thybøl (th.) , her sammen med sin assistenttræner, Per Laursen, er ny landstræner for det danke hellelandshold i dart. Privatfoto

Landsholdet skal profileres endnu mere 

Han er selvfølgelig klar med nogle af overskrifterne for fremtidens herrelandshold. En af overskrifterne er, at der fremover vil blive foretaget et intensiveret samarbejde mellem landstrænerteamet og de landsholdsaktuelle spillere når det kommer til rådgivning om stævne-, turnerings- og træningsaktivitet.  

- Det er herudover en ambition, at det danske herrelandshold skal profileres endnu stærkere, end det har været tidligere. Vi skal være markant bedre til at nå ud til offentligheden på både sociale medier og i dagspressen, og det skal være en selvfølge, at de danske landsholdsspillere betragter sig selv som landsholdsspillere, uanset om de har landsholdstrøjen på eller ej. De danske landsholdsspillere skal udvise både professionalisme og ordentlighed, og landsholdet skal være en rollemodel for resten af DDU’s medlemmer, fastslår Daniel. 

Han ser nu frem til at påbegynde forberedelserne til de nordiske mesterskaber i Island i maj måned samt EM i Slovakiet til september.  

- Det helt store mål er dog at levere et godt resultat ved VM i Sydkorea i 2025, konstaterer Daniel. 

Work-life balancen skal afstemmes 

Med alle de her ting på tallerkenen er det helt logisk, at Dartnyheder.dk ikke kan fortsætte i samme format som tidligere. Vi skal lige have varedeklareret, at landstrænerjobbet ikke er lønnet, så Daniel er stadig afhængig af sit job som folkeskolelærer, ligesom han også sætter sin familie meget højt i forhold til tidsforbrug og kvalitetstid. 

- Fremover vil Dartnyheder.dk, som tingene står lige nu, være mindre aktiv end hidtil, og indholdet vil være anderledes. Fokus vil i endnu højere grad end tidligere være centreret om international dartsport, men man må forvente, at landstrænerposten vil være min førsteprioritet, hvor jeg i stærkt samarbejde med Per og DDU’s eliteudvalg vil gøre mit bedste for at kunne gå i Søren Byøs fodspor som en landstræner, der efterlod det danske herrelandshold bedre, end han modtog det, lyder det målbevidst fra Daniel.