Byens bedste børnekræmmermarked: Aldrig har der været så mange boder i SFO’en

Det kan godt være, at SFO’en og klubben ved Firkløverskolens Ikærafdeling i disse uger og måneder er under pres grundet meldingen om, at den skal flytte over på skolen. Men det forhindrer ikke de ansatte og børnene i at sprudle og lave nogle fede events. Læs her om et helt fantastisk kræmmermarked.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BØRNELIV: SFO’en i Give har fået etableret en god tradition med at afholde børnekræmmermarked, hvor børnene kan sælge deres legetøj, bamser, gamle rulleskøjter osv. En genial mulighed for at få tømt lidt ud i lageret af gammelt legetøj – og samtidig en mulighed for at tjene lidt håndører til sparegrisen.

En af de faste tovholdere, pædagog Laila Beltoft, kan berette om en fantastisk 2023-udgave af kræmmermarkedet. Også selvom hun havde lidt bange anelser, idet vejrguderne ikke direkte var på SFO’ens hold denne dag.

- Til trods for en kæmpebyge var der alligevel mødt 122 glade og forventningsfulde børn op og et halvt hundrede forældre, alle klar til at handle, lyder det fra en begejstret Laila.

Rekordstort antal boder

Hun kan berette om et rekordstort antal boder, idet der var hele 70 stande, hvor børnene kunne sælge og købe.

- Da salgsklokken ringede ind, væltede det ind med børn med penge i lommerne, pungene og endda også i strømperne. Og jeg skal da lige love for, at der blev handlet. Hold nu op der blev handlet. Udbuddet var stort, der var alt lige fra kæpheste til bamser og barbie-dukker, fortæller Laila og tilføjer:

- Der var et leben i hele gården ved SFO'en, der blev spyttet i håndflader, nogle spyttede faktisk ret meget, der blev grinet, og der blev pruttet - om priserne altså.

Nogle af børnene ankom med mange ting, og nogle gik hjem med endnu flere ting, end de kom med. Det var business as usual – og dermed kan det godt være, at børneværelset var mere fyldt, end da kræmmermarkedet gik i gang.

Succes på trods af de mørke skyer

Laila Beltoft noterer sig med både stolthed og glæde, at man kan få sådan et arrangement op at køre på trods af de mørke skyer, hun nok mener, hænger over SFO’en og klubben.

- Der er som sagt mange rørte vande i forhold til flytning af SFO’en, men én ting er sikkert.  Kræmmermarkedet kommer igen til næste år, og som et barn fra 4. klasse udtalte som dén affære:

- Vi gør det igen næste år, om så det bliver på et af skolens lokummer!"

- Så alt i alt endnu et fantastisk arrangement planlagt af fantastiske ildsjæle, nemlig de ansatte i SFO og klub. Jovist, det kan godt være vi går en tid i opbrud og udfordringer i møde, men traditionerne, dem holder vi fast i, konstaterer Laila med stålfast stemmeføring.