Citrondrengen er tilbage: Udgiver album nr. 20 – og ønsker lytterne ”Go’ Tur”

Kurt Pedersen, bedre kendt som Citrondrengen, er klar med sit nyeste udspil ”Go’ tur”. Det er den lokale musikers 20. udgivelse siden 1976. Et album, der har været 3 år undervejs. Hvorfor det har taget 3 år, kan du læse mere om her.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

UNDERHOLDNING: Så kan du godt finde cd-afspilleren frem igen. Citrondrengen, Kurt Pedersen, fra Give er nemlig klar med sit nyeste udspil ”Go’ tur”. Et album med 15 numre på dansk og engelsk og en god blanding af nye og ældre evergreens, heriblandt en virkelig smuk og hjertefølt udgave af Albertes klassiker, ’Lyse Nætter’. (Nu kommer fuglene igen)

Og så må man bare sige, at lydspor nr. 2 på cd’en, ’Man kan vel ikke gøre for, at man har charme’ totalt indrammer dette Citrondrengens udspil nr. 20.

Forsinket pga. coronaen

Et udspil det grundet forsinkelser og diverse aflysninger med musikere og lydstudiet har tager 3 år at producere. Albummet er vanen tro produceret af Søren Them fra Dolphin Studio i Holsted – hvor vi igen bliver præsenteret for den velkendte sprøde vellyd fra Søren Thems kompetente producerfingre.

- Det har været en lang proces denne gang, men endelig er jeg klar med mit album nr. 20. Jeg har brugt mange forskellige og virkelig dygtige musikere, blandt andet Frank Thøgersen, der er trommeslager i Kandis. Stilen er den velkendte med en blanding af danske og engelske sange med numre helt fra 1927 og fra Bjarne Lillers repertoire, fortæller Kurt Pedersen.

Solhjulet på coveret - mere Give bliver det ikke

Coveret på cd’en kan ikke blive mere Give – det er nemlig Solhjulet, der pryder coveret sammen med en gul 2 CV – og så er vi ligesom kørende. Det er Qvist Grafisk i Give, der har lavet coveret – så også her er det 100 procent lokalt.

- Jeg kontaktede Skulpturbyen, og de sagde god for, at jeg måtte bruge Solhjulet på mit cover. Jeg synes jo, at Solhjulet netop er det, Give er kendt for. Jeg oplever ofte, når jeg er ude at spille, at når jeg fortæller, at jeg er fra Give, så siger folk ”nå ja, det er jo byen med det der Solhjul”, fortæller Kurt.

Spiller masser af live koncerter

Den 71-årige musiker er still going strong og er ofte ude at spille live for publikum.

- Jeg nyder det virkelig, og nu har jeg fået gang i en masse jobs, hvor jeg får mulighed for også at spille i dagtimerne for det lidt ældre publikum på plejehjem. Jeg er stadig ude til små privatfester osv. Og det passer mig fortrinligt. Folk er så glade, taknemmelige og positive, så det er bare en fornøjelse. Og derfor har jeg ingen planer om at gå på pension, konstaterer Kurt med et stort smil.

Den nye cd, der officielt blev udgiver den 24. august, kan købes hos Billeskovs PC i Give, og man kan også købe den af Kurt. Han har en stak cd’er med, når han er ude at spille, så her kan man sagtens få sig et eksemplar af ”Go’ tur”.