Crazy Dog Days endnu vildere her i 2023-udgaven: Kæmpefest på Lilleskov Slot ved Dacia Cup

I 2022 samlede Lotte Horhmann og hendes team omkring 300 K9 Biathlon løbere til Crazy Dog Days på Lilleskov Slot ved Thyregod, og her i 2023 var det hele endnu mere crazy, idet hele 756 løbere/hunde over to dage stillede til mål i det der nok er det teknisk sværeste K9 Biathlon løb nogensinde – og alle involverede havde bare et brag af en fest.

Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

THYREGOD: Efter et helt års stærkt forarbejde med masser af ihærdigt benarbejde kunne Lotte Hohrmann lørdag den 3. juni klokken 9.15 med et stort smil byde velkommen til Dacia Cup på Lilleskov Slot ved Thyregod, skulle 756 deltagere over to dage dyste i disciplinen K9 Biathlon, et spektakulært forhindringsløb i svært terræn med hund i snor.

Op til eventen havde Lotte og hendes mand, Torben, samt en række gode medspillere formået at udbrede kendskabet til sporten via gæsteoptrædener i Herning til et cykelløb og i Herning Messe Center til European Dog Show. Derudover er der blevet gjort et ihærdigt stykke benarbejde både internt i hundekredse samt i sponsorverdenen relateret til hundeverdenen, så det var et særdeles flot setup, der ventede både deltagere og gæster denne lørdag/søndag i den første weekend i juni.

På pladsen ved det smukke bjælkehus på Ågårdvej var der linet både en masse stande og boder op, og inde i haven var der også massevis af boder, ligesom plænen bag huset også udgjorde en del af selve den bane, som hund og mennesker skulle gennemføre.

 Lotte Hohrmann og hendes mand Torben sammen med junior, og de havde alle en fest de to dage Dacia Cup stod på. Foto: Jim Hoff

Sværeste rundbane ever

En rundbane på 2,6 kilometer med Lottes mand, Torben som arkitekt, og en bane der bød på mange bjergtagne overraskelser både i højden, drøjden og dybden for de mange deltagere. Her kunne man både blive godt gammeldags gennemblødt, grundigt forpustet på de voldsomme bjergstigninger i Alpe D’Huez-kategorien, svimmel på de halsbrækkende lynhurtige ’nedkørsler’ – og dejligt møgbeskidt i de herlige mudderhuller, der også skulle forceres på vejen rundt i landskabet og de tidligere brunkulslejre omkring Ågårdvej og Kokborg. 

Vores LokalAvis’ udsendte tog selv turen rundt med kameraet skudklar fra hoften – og det var en skelsættende oplevelse, der kun understreger min store respekt for de dygtige og ihærdige K9-løbere. At gennemføre denne svære, kuperede, våde og udfordrende rute med omkring i alt 60 forhindringer med en glad vovhund i den anden ende af en snor – det er helt vildt. Kære K9-løbere, I har min allerstørste respekt og beundring – denne sportsgren fortjener virkelig al den eksponering den overhovedet kan få.   

 

 Internationalt stævne

Nogle skulle gennemløbe banen tre gange, andre blot en, men fælles for dem alle var en dyb benovelse over banens sværhedsgrad og det ganske kuperede terræn, Lotte og Torben havde valgt at bruge som platform for løbet.

Løbet, som lød navnet Dacia Cup efter stævnets hovedsponsor, blev afviklet i det flotteste sommervejr, og stemningen var over de to dage rigtig god og familiær. Både blandt de tobenede og de firbenede.

-Det gik bare helt fantastisk. Alt klappede rent organisatorisk, og vi blev forskånet for de helt store ulykker. Vi havde en, der brækkede håndleddet  ved et hændeligt uheld, et par forstuvede ankler og nogle smårifter på hænder og en enkelt i panden. Men der var ingen sure miner, alle var glade og smilede, og der var bare den her dejlige familiære stemning, hvor man tager sig af hinanden og snakker sammen på kryds og tværs af nationaliteter og hunderacer. Så jeg er bare en topglad pige, og stolt af, at vi kunne trække så mange folk til Thyregod denne weekend, lyder det fra en glad og begejstret Lotte Hohrmann.

 

- Det var sgu' da pissehårdt

Dacia Bronze Cup var også et kvalifikationsstævne til Gold Cup og DM, så der var også noget på spil for den mere ambitiøse del af deltagerflokken. Der deltog løbere fra Danmark, Sverige, Holland, Tyskland, Estland, Norge, USA og Den Dominikanske Republik, og de var ifølge Lotte stort set alle sammen forbløffede over rutens beskaffenhed.

- De troede alle, at der var tale om en helt flad rute, da vi jo ligger på en flad mark, hvor der er blevet dyrket kartofler. Men de blev klogere da kom ind i skoven, hvor der tidligere var en brunkulslejr. Her har de mange udgravninger givet en masse slugter og stejle stigninger og nedture, så der var nok at se til rent fysisk og teknisk for løberne. Selv eliteløbere, der normalt løber 1 kilometer på 3 minutter fik et chok og måtte bruge 5 minutter pr. kilometer. ”Det var sgu’ da pissehårdt”, sagde en af dem, da han kom i mål med et stort grin, lyder det fra Lotte med et endnu større grin.

Stor lokal involvering

Arrangementet var også spækket med en masse lokale foreninger og frivillige, der var på plads med boder, og som også gav en hånd med som frivillige og den vej rundt var med til at sætte Thyregod så flot på landkortet. Spejderne, svømmeklubben, borgerforeningen var nogle af de gode lokale kræfter reporteren mødte på sin vej rundt, og de var alle begejstrede for det flotte arrangement på Lilleskov Slot.

- Det har hele tiden været vigtigt for os at involvere lokalsamfundet omkring os. Her kan vi trække på samme hammel og finde hinanden i et stærkt fællesskab, hvilket bare give så god mening. Vi har cirka 100 frivillige, hvilket flere af vores gæster var benovede over. Men det handler om at behandle de frivillige ordentligt. Vi giver således donationer til spejderne og svømmeklubben for deres deltagelse, og spejderne tjente også ekstra penge til klubkassen, idet de stod for p-pladsen. De meldte da også ud bagefter, at de er klar til en ny tørn i 2024, hvor vi med forbehold for ændringer forventer at afholde denne fantastiske by- og egnsfest igen i den første weekend i juni, fortæller Lotte.

 

Fra 3 til 79 år

Løbets yngste deltager var blot 3 år, mens den ældste var lokale Mona Pedersen på 79 år – det sidste er intet mindre end imponerende. Også imponerende at et par fra USA, hvor kvinden er af dansk herkomst, havde taget turen til Thyregod for at deltage – og de slog fast at de helt sikkert kommer igen til næste år.

Apropos imponeret, så var en stabschef fra Forsvaret på plads, for han havde fra nogle af sine folk, at de vilel deltage som en del af deres træning.

- Da han først havde set ruten og set hvor hårdt hans folk havde arbejdet, bøjede han sig i støvet – og dermed er vores K9 Biathlonløb er på Lilleskov Slot officielt godkendt som en del af Forsvarets træning. Og hvor fedt er det ikke lige – det betyder, at Forsvaret i 2024 helt sikkert stiller med endnu flere folk. I det hele taget tror vi, at 2024 bliver endnu større end i 2023 – og vi glæder os allerede helt vildt til igen at blive centrum for denne fantastiske sportsdisciplin, lyder det forventningsfuldt fra Lotte med en meget, meget slidt stemme efter en fantastisk weekend i hundenes og ikke mindst fællesskabets tegn.

Du kan se massevis af fede billeder fra Dacia Cup HER