Dagslys og frisk luft i 40 år: Dannebrog blafrede lystigt over Campus Thyregod 

Kært fødselsdagsbarn har mange navne, således også fødselaren i Thyregod uge 16, hvor Thyregod Bygningsindustri og Velux kunne fejre 40-års fødselsdag under det samlende navn, Campus Thyregod. Produktionen stod stille i en times tid, mens den store dag blev fejret med taler, pindemadder og alkoholfri vin. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalaavis.dk  

THYREGOD: I omegnen af 300 mennesker fra produktion og ledelse var torsdag eftermiddag samlet i en af produktionshallerne hos TBI /Velux i Thyregod. Ikke for at lave ovenlysvinduer, men for at fejre, at virksomhedens afdeling i Thyregod nu i 40 år har produceret netop ovenlysvinduer og andre fine produkter, der bringer lys ind i folks tilværelse.  

Der var linet op med ståborde og borde med lækre pindemadder, alkoholfri vin og sodavand, da fødselsdagsgæsterne ankom. Virksomheden havde i dagens festlige anledning indstillet produktionen en times tid, så alle kunne være med til at fejre Campis Thyregod, som afdelingen i Thyregod har valgt at kalde sig. 

Vicepresident Søren Busk var første mand på talerstolen, og han roste ånden og arbejdskulturen hos Campus Thyregod. Foto: Jim Hoff

Unik ånd og teamwork i højsædet 

Det handler om, at selv om virksomheden består af flere forskellige afdelinger, der er poppet op gennem de 40 år, så skal man føle sig som én samlet enhed – og derfor navnet Campus Thyregod.  

Første mand på talerstolen var Vice President Søren Busk, og han huskede tilbage på dengang han stod på linjen og diskuterede faghandværk med TBI-legende Ib Hansen. 

-Ib var jo som I alle ved en behagelig og rar mand, så vi fin en god snak. Her blandede rutinerede Erling Knudsen, som I jo nok ved var en bestemt herre med sine helt egne meninger og modet til at udtale dem, sig så i debatten. Et par uger senere kom Erling så forbi igen og kommenterede på mit arbejde: Ja, der kan du jo bare se. Du skulle have lyttet til mig i stedet for! 

-Og netop sådan er ånden her. Åben og ærlig, I udgør et fantastisk og unikt team. Her føler man sig altid velkommen, I tager godt hånd om hinanden og virksomheden, så stort tillykke herfra med de 40 år, lød det fra Søren Busk.  

Har lavet 7 millioner vinduer på 40 år 

Herefter indtog den lokale duo, produktionschef Kim Diabelez og teknisk chef Martin Schmidt, podiet og mikrofonen.  

-Normalt siger man ved en årsdag som denne, at man er 40, fed og færdig, men det er ikke tilfældet her. Her hedder det 40 og fit for fight. Vi står med en virksomhed der har været gennem en masse forandringer gennem tiden med hensyn til materialevalg, og vi har produktudviklet støt og stabilt. Det er her i Thyregod, at vi kører nye produkter ind, som vi så videresender til vores kolleger rundt omkring i vores mange produktionsenheder. På den både spiller vi her i Thyregod en stor rolle i koncernen, og det sker takket være jeres store engagement her hos Campus Thyregod. 

-Vi har nu i 40 år skaffet en masse mennesker masser af dagslys og frisk luft, faktisk har vi produceret hele 7 millioner vinduer her på TBI, hvilket svarer til 980 fodboldbaner dækket af vinduesglas eller som vi siger her ude på landet: 700 hektar vinduer, der er da alligevel en slat, lød det fra de to herrer, der sluttede af med at udbringe sne skål for dagens fødselar - og den stafet tog samtlige godt 300 forsamlede fødselsdagsgæster hurtigt til sig og hilste muntert tilbage.  

 

Produktionschef Kim Diabelez og teknisk chef Martin Schmidt, holdt en "duet-tale", hvor de roste dagens fødselar for at være fyrre og fit for fight. Og klar til fremtiden. Foto: Jim Hoff

Personlige input til den historiske tidslinje.  

Så var der dømt snakke down memory lane, pindemadder ad libitum, og som en sjov gimmick havde kreative folk hængt en tidslinje op med markante begivenheder i TBI/Velux’ 40-årige historik i Thyregod. 

Her kunne medarbejderne, både de nuværende og de mange tidligere medarbejdere, der var mødt op i dagens anledning, gå over og skrive sig på med navn/begivenhed, så man på denne fikse facon fik en meget personlig og historisk interessant tidslinje.

Og lige netop det punkt satte gang i endnu flere nostalgiske tilbageblik og røverhistorier med den klassiske værkstedshumor som underlægningsmusik.  

Medarbejderne kunne påføre historiske bemærkninger på væggen med den historiske tidslinge - og det var der mange, der benyttede sig af. Foto: Jim Hoff

Faktaboks 

Velux Gruppen er en international virksomhed, der producerer og sælger ovenlysvinduer, lystunneller og ovenlyskupler samt tilbehør til samme. Virksomheden er et datterselskab af VKR Holding A/S, der desuden rummer en gruppe af virksomheder, som blandt andre Velfac, og Rationel Vinduer. 

Velux Gruppen har 16 produktionsselskaber i 9 lande og salgsselskaber i 35 lande. Der er beskæftiget omkring 11.000 medarbejdere. Velux Gruppen har hovedsæde i Hørsholm. 

Navnet Velux er sammensat af de to latinske ord Ve (ventilation) og Lux (lys). 

Velux Gruppen står bag Model Home 2020 projektet og er desuden en del af Active House Alliancen.