Damerne først: MES på vej med fibernet til 1200 husstande i Give

Den it-teknologiske supermotorvej, fibernet, er på vej til 1200 husstande i Give. Det er Midtjyllands Elektricitetsforsyning (MES), der ultimo august går i gang med at grave i Give syd, hvor det første område med det lynhurtige forbindelser bliver Pigernes Kvarter. Ved ankomsten til Give har MES også valgt at støtte det nye idrætscenter med 250.000 kroner.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: I starten af august vil der blive sat gang i en gang målrettet gravearbejde i Give Syd, hvor MES indledningsvist går i gang med at etablere fibernet i det nye boligområde omkring Bregnhovedvej, der blandt andet omfatter Pigernes Kvarter, Bregnhoved Have og Kilebo.

Det oplyser direktør Maybritt Skriver Mortensgaard og bestyrelsesformand i MES Kay Laursen, der begge var til stede med en stand, da GISK søndag afholdt en midtvejsfejring i forhold til etableringen af det nye idrætscenter i Give.

- Det er den overordnede plan, at der skal rulles fibernet ud til cirka 1200 husstande startende i Give Syd. Vores net vil blive tilgængelig for fire udbydere Altibox, Stofa (Norlys Digital), Fastspeed/Jetnet og Kviknet/Ewii, og kunderne har helt frit valg mellem disse udbydere. Det vil være gratis at tilslutte sig vores fibernet, fortæller Kay Laursen og Majbritt Skriver Mortensgaard.

Det er andelshavernes selskab

Det er vigtigt for Kay Laursen at understrege, at selvom MES godt nok ligger i Brande, så er selskabet bredt funderet med stor rækkevidde.

- Vi er et andelsselskab, hvor el-forbrugerne er andelshavere, og vi dækker fra Sdr. Omme i vest til Kollemorten i øst og fra Gludsted i nord ned til Billund Lufthavn. Det er vigtigt at understrege, at det er brugernes selskab uanset om man bor i Give, Thyregod eller Brande. Vi vil gerne have noget mere lokal synlighed, og derfor vil vi snart gå i gang med at ’stemme dørklokker’ her i Give, hvor vi fortæller om os selv og de ting, vi står for, siger Kay Laursen.

I forhold til det kommende fibernet-projekt i Give er der stor optimisme hos MES, idet Majbritt og Kaj kan berette om en lang række positive tilkendegivelser fra beboerne i det aktuelle område i Give.

Donerer kvart million til det nye idrætscenter i Give

Apropos midtvejsfejringen, så kunne Kay Laursen og Majbritt Skriver Mortensgaard fortælle, at MES har doneret en kvart million til den nye motoriksal i det nye idrætscenter. De penge kommer fra MES’ Vækstpulje, hvor det for MES handler om at give tilbage til deres andelshavere, der jo alle ret beset er medejere af selskabet  

- Blandt andet giver vi tilbage til lokalsamfundet og støtter op om forskellige projekter, der kommer området til gode. Det kan både være små og store beløb, så længe det er indenfor vores fokusområde. Vi har udover at støtte idrætscentret her i Give også for nylig støtter multibanen i Thyregod, og vi går også ind og støtter Thyregod med deres padeltennis-projekt. Så vi er meget bevidste om at støtte lokalt, og så er vi tilbage ved snakken om synlighed og tilstedeværelse, siger Kay Laursen.

 

Repræsentanterne for MES kunne ved midtvejsfejringen af det nye idrætscenter i Give præsentere gæsterne for et kort, der viser hvor selskabet planlægger at gå ud med fibernet. FOto: Jim Hoff

Personlig kontakt med potentielle nye brugere

Ifølge oplysninger på MES’ hjemmeside kan man søge midler til projekter indenfor områder som uddannelse og forskning, energirenovering og klimaforbedringer, nye arbejdspladser, bevarelse af kulturarv, idræt og kultur og alment velgørende formål.

- Vi dækker ret bredt, men det skal understreges her, at vi ikke giver penge til politiske og religiøse formål, pointerer Kay Laursen

Man finder ansøgningsskemaet til Vækstpuljen HER: https://mes.dk/vaekstpuljen/

Tilbage til fibernetprojektet, hvor Maybritt og Kay glæder sig til at komme i gang i Give.

- Vi vil som sagt gå i gang med at kontakte husstandene både personligt, og der vil også blive delt en række flyers ud i postkasserne, Ikke mindst i forbindelse med, at vi går i gang med gravearbejdet, vil folk få besked i god tid, så de ved, hvad der er gang i.

De forventer, at man er færdig omkring august 2024 plus minus en måned eller to alt efter vejrforholdene. Senere vil det blive meldt mere specifikt ud, hvornår man går i gang i hvilke områder.