Danmarks hyggeligste Havefest er klar med god dansk mormormad og musik i øjenhøjde 

Lørdag den 15. juni slår det store hyggelyn igen ned i Gullestrups Have og ved Huset i Give, når Give Open Air åbner portene for den store lokale musikfest. Og man er klar med både et par musikalske gengangere og nogle velsmagende nyheder. 

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk  

OPEN AIR: Give Open Air er gennem årene gået hen og blevet varedeklareret som ‘Danmarks Hyggeligste Havefest’, og naturligvis er det musikken, der er i højsædet og de velkendte bands og kunstnere, der er de store trækplastre. 

Men rundt omkring ude på festivalpladsen og nede i Gullestrups Have foregår der også en masse spændende og hyggelige ting, som folk er ganske vilde med. I 2023 gav man debut til den musikalske altmuligmand og velspillende underholdningsmaskine, Henrik Bolding, der virkelig leverede varen i og omkring festteltet på p-pladsen bag ved Huset.  

Bolding is back 

Han spiller alt lige fra Kim Larsen til Beatles plus alt det midt imellem, og han gør det fremragende. Og den gode nyhed er så, at Henrik Bolding vender tilbage med sin guitar og sit enorme repertoire her i 2024.  

Dermed er der lagt op til fællessang på de mange hits og ørehængere, som Bolding gavmildt øser ud over sit publikum, og han er i sig selv efter denne skribents mening alene entrebilletten værd.  

Noise og 80’er telt 

Nu vi er ved musikken i jord- og øjenhøjde, så skal det også nævners at DJ Noise naturligvis også er klar igen. Den dynamiske DJ har gennem årene fyret den max af i Sportsbaren og har virkelig sat ild til danseskoene ved teltets gæster. 

Selvfølgelig er DJ Ris Ras også klar i 80’er teltet med sit festlige, kulørte musikshow, så når der er pause på den store scene i den gamle skolegård ved Huset, er der masser af andet godt musikalsk gods at komme efter.  

 

 DJ Ris Ras spiller op i 80'er teltet som altid. Foto: Jim Hoff

Mormor-deller 

Uden mad og drikke duer havefesten ikke, så der er naturligvis en række boder/udskænkningssteder, hvor man kan få lidt godt til ganen og halsen. Det handler om god, dansk mad. Det nye koncept hedder ‘Mormors Deller’, og inden der er nogen, der får morgenkaffen i den gale hals og misforstår titlen, så er der altså tale om et salgssted, hvor den står på frikadeller med kartoffelsalat – meget relevant menu til Danmarks Hyggeligste Havefest. 

Hvad med en Jägermeister? 

Så går vi over i den mere flydende afdeling, hvor der også er en nyhed på plakaten. Der hvor Open Airs infovogn har stået i en håndfuld år, kommer der en ‘Jägermeister Bar’, og infovognen rykker så ned i skovområdet i haven. Det er vel det, man kan kalde en ret populær opgradering af “det spirituelle niveau” på selve festpladsen foran musikscenen.