De unge kan godt: Eleverne styrede slaget ved sidste skoledag før jul

Tirsdag før juleaften sprang eleverne på Firkløverskolens Søndermarksafdeling ud som arrangører af sidste skoledag. Det var skolens elevråd, der var var tovholdere på en fin 2023-afslutning, der stod i motionens og latterens tegn. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk    

DE GODE UNGE: Det duftede ret meget af VM i bold og The Julekalender i skøn forening, da man tirsdag den 19. december entrerede Søndermarkshallen. Hallen var fuld af en række toptunede unge mennesker fra 7. til og med 9. klasse, der i dagens lune anledning havde fundet shortsene og indendørsskoene frem.  

Det var sidste skoledag i 2023 for eleverne på Søndermarkskolen, og i stedet for at tæske de sidste tyske modalverber på plads, havde man valgt at gribe dagen an set i elevhøjde.  

Det var nemlig elevrådet på skolen, der suverænt stod for dagens indhold, afvikling og forløb. Og elevrødder havde lagt et program, dr kaldte både på den høje puls, de skæve smil og hyggegenet.  

Det stærkt besatte dommerbord havde godt styr på sagerne gennem hele turneringen. Foto: Jim Hoff

Julebold med Fjollehoveder og Tissetrolde 

Der stod simpelthen julefodboldsturnering på programmet – med en klar opfordring fra arrangørernes side til, at fodboldkrigerne på de i alt 13 deltagende mandskaber eleverne skulle være klædt ud. Efter bedste evne og de muligheder den formulering giver for fortolkninger.  

Den opfordring havde en del taget til sig, mens andre på det mere diskrete plan havde valgt at stille op klædt ud som anonyme dansk- og matematiklærere, smiley! 

Der var lavet en pigeturnering, hvor holdene hed UWU Girls, Muskelmændene, Tissetroldene, Nissebanden, Taberne og De Flyvende Kartofler, mens holdene hos drengene excellerede i navne som Saudi FC, Shababsne V.”, PGO, FC GKK, Anders’ Alphaer, Jannis Børn og Fjollehovederne.  

Her så mange frem til en drømmefinale mellem Tissetroldende og Fjollehovederne men sådan gik det desværre ikke.  

Forrygende danseshow 

Efter det indledende puljespil fra 8.30 til 11.00 stod der pause på programmet, hvor elevrådet stod klar med salg af æbleskiver, sodavand, juice og chips. Efter denne energi- og teenagermålrettede dynamitmenu, stod der kunst, bevægelse og ynde til høj musik på menuen, idet udvalgte ballerinaer af 7. og 8. årgangspigerne leverede en forrygende danseopvisning.  

Efter denne hæsblæsende opvisning gik man over til finalespillet, og afslutningsvist var der præmieoverrækkelse med dertil hørende jubel, buuuh-råb og velmente klapsalver.  

Løjerne lukkede af med oprydning og nedtagning af bander i hallen, hvorefter de respektive klasser gik ud i deres klasser for at ønske hinanden god juleferie.  

Glimrende dag, glimrende program og dejligt at se, at de unge gerne vil, kan og må få lov til at tage ansvar – og gøre det rigtig godt. Ros til de unge mennesker ved dommerbordet. De havde totalt kontrol over det hele, og naturligvis også ros til dagens dommer, lærer Kim Waldemarsen, der havde overskud til både at dømme kampene og lave fis med de mange kække tilskuere.  

 

Det var sjovt, hyggeligt og med masser af action på drengen, da eleverne afviklede ”julebold” på Søndermarksolen. Før jul. Fotos: Jim Hoff