Vingegaard ikke den eneste dansker, der kører i gult i dag i Paris: Torben fra Give er også med

En lørdag formiddag i maj kunne man næsten ikke se Ikærhallen for bare morgenfriske gulklædte cyklister. Flere forbipasserende bilister fik uden tvivl associationer til Tour de France, men dagens cykelflok er så meget mere end op- og nedture i Alperne. Det handler nemlig om velgørenhed, når de gæve gule guttermænd- og kvinder fra Team Rynkeby tramper i pedalerne. Denne dag var der træningstur med start i Give med lokale Torben Nielsen som vært.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

VELGØRENHED: ”Vi maler byen rød”, lyder titlen på en af Birthe Kjærs mange populære dansktophits, men havde hun været til stede på p-pladsen ved Ikærhallen denne lørdag formiddag i maj, havde hun uden tvivl ændret farven til gul.

For netop gul var det klart dominerende farveindtryk, da Team Rynkeby Trekanten med lokale Torben Pedersen som vært og tovholder i startområdet, afholdt en af deres ugentlige træningsture. 

30 ryttere klædt i knaldgult på lige så knaldgule cykler friskede godt op i det lidt morgenkedelige småkølige gråvejr denne lørdag formiddag, dagen derpå for mange konfirmander og deres forældre, og med tanke på, at de alle godt vidste, at forude lå en udfordring på 75 kilometer gennem kuperet terræn og ventede på dem, så var humøret virkelig tårnhøjt.

Torben Nielsen fra Give har kørt for Team Rynkeby Trekanten siden september 2022, og han havde sørget for, at en af holdets træningsture lørdag formiddag fik start i cykelbyen Give. Foto: Jim Hoff

Og så kom Team Rynkeby endelig til Give 

Torben Nielsen, der også er aktivt medlem hos Give Cykelklub gennem mange år, blev en del af Team Rynkeby Trekanten i september 2022, da han gerne ville byde ind i forhold til det velgørende formål. 

- Jeg har været aktiv cykelrytter i mange år, så det lå jo lige til højrebenet at blive en del af Team Rynkeby. På den måde kan man både holde sig i gang på cyklen og være del af et rigtig godt fællesskab, hvor man er med til at samle penge sammen til børnecancerfonden og børnelungefonden. På den måde støtter vi syge børn, og det er jo et rigtig godt formål, pointerer Torben Nielsen.

Han har været med på en del af Team Rynkeby Trekantens træningsture, som oftest tager udgangspunkt i andre større byer som Kolding, Fredericia og Horsens. 

- Så var det jeg tænkte, at Give altså også er en stor cykelby, så jeg fik det arrangeret, at vi fik flyttet en træningstur her til Give. Og så skal den jo have gas, så jeg har fået fat i en stor startportal og har sørget for, at der er kaffe og kage til os allesammen, når vi kommer tilbage fra turen. Synes jo nok, at der skulle gøres lidt ekstra ud af det, når vennerne endelig kommer her til Give, lyder det fra Torben med et stort smil, mens de 29 andre Rynkeby-ryttere gør klar til start.

Folketingsmedlem Kenneth Fredslund kørte forrest på motorcykel og guidede dagens flok på 30 Team Rynkeby-ryttere sikkert gennem den 75 kilometer lange rute. Foto: Jim Hoff

Med folketingsmand i spidsen 

For ligesom at toppe begivenheden havde Torben på dagen skaffet en prominent herre til at stå i spidsen for dagens kortege. Det viser sig nemlig, at det lokale folketingsmedlem, Kenneth Fredslund Ebbesen (DanmarksDemokraterne) er hoppet i læderdragten og på motorcyklen for at guide cykelrytterne sikkert gennem dagens rute. 

Og lad os lige slå fast med det samme: Der blev drejet både til højre og venstre, smiley.

- Vi skal ud på en 75 kilometer lang rute, der tager os gennem en del bakket terræn, vi kommer til Hammer Kirke, gennem Vrads Bakker ved Bryrup og runder da også lige terrænet ved Rørbæk Sø. 

Alt i en alt en fantastisk smuk tur, nu hvor alt er ved at springe ud, siger Torben, der sender en trak til Kjeld Rye fra GCK for at have lagt en rigtig fin rute.

Det sociale er i højsædet 

Den 30 mand/kvinde store gule cykelkortege bestod både af erfarne cykelryttere som Torben og andre, der først er hoppet op på racercyklen 1. februar. 

- Der er plads til alle her. Bare man er dedikeret til sagen og har en klar ide om, hvad det er, man kan og vil byde ind med. Vi har det rigtig godt sammen, og som du kan se, så giver vi altid hinanden en krammer, når vi mødes. Det sociale er virkelig i højsædet her, og her i vores godt 30 mand store gruppe kender vi hinanden på kryds og tværs. Her er vi alle lige, uanset om man er direktør, tidligere borgmester eller mekaniker, understreger Torben.

Som rutineret cykelrytter med kronisk gode ben, godt humør og stor vilje til at hjælpe andre, er han faldet godt ind i Team Rynkeby Trekanten. 

- Vi hjælper altid hinanden, når vi er ude at cykle. Når man har cyklet i mange år får man en vis rutine i at få tingene til at glide, og vi hjælper gerne med en hånd i ryggen lidt gode råd og fysisk/psykisk opbakning, når nogle af vennerne kæmper lidt med tingene. Vi har også flere forskellige udvalg som et sponsorudvalg, et udvalg til børneløb og et udvalg der tager sig af sociale ting – og helt overordnet på landsplan er det jo vores samlede formål at samle penge ind til gode formål, siger Torben.

Humøret er godt og højt, når cykelrytterne hos Team Rynkeby Trekanten mødes til deres træningsture. Foto: Jim Hoff

Fra Kolding Storcenter til Eiffeltårnet på 7 dage – på cykel 

Apropos økonomi, så oplyser Team Rynkeby på deres hjemmeside, at det i sæsonen 2022/23 koster 20.932 kroner at deltage på Team Rynkeby. I proisen får man en carbon-cykel, cykeltøj, hoteller med dobbeltværelser og halvpension.

Når dagens 75 kilometer er vel overstået hedder ruten så ”75 kilometer kage – og kaffe”, tilbage ved start/målområdet i Give. Til dagens farverige event har centerleder Martin Schmidt igen-igen vist sin store velvilje og samarbejdsevne og givet cykelrytterne fri adgang til toiletforhold osv.

 - Det er bestemt ingen selvfølge, Når vi kører træningsture fra andre byer, mødes vi oftest af en lukket hal, så stor tak til Martin Schmidt for hans hjælpsomhed, lyder det anerkendende fra Torben.

Det helt store mål er naturligvis sommeren cykeltur til Paris. Den 8. juli samledes Team Rynkebyrytterne ved Kolding Storcenter for at drage afsted mod den franske hovedstad for at køre de cirka 1300 kilometer til Eiffeltårnet.

- Vi kører 160-190 kilometer hver dag, så det er vigtigt, at vi er i ret god form, inden vi drager afsted. Derfor træner vi da også fast to gange om ugen- Selvfølgelig er det benhårdt. Mens det står på, men vi har virkelig også en masse fantastiske oplevelser sammen – her tæller det sociale virkelig rigtig meget i det samlede kilometerregnskab, pointerer Torben Nielsen.

15. juli ankom Torben Nielsen og hans holdkammerater fra Team Rynkeby Trekanten til Paris efter en god uges kørsel fra Kolding til den franske hovedstad. Privatfoto

Kørte 77.9 millioner ind i 2022 

Så triller de 30 knaldgule racercykler frem til startlinjen. De sidste briefinger leveres, og så trykkes der på startknappen.

Cyklerne ruller adstadigt ud på Torvegade med kurs mod bakkerne ved Hammer Kirke og Øster Nykirke Sogn – og det er lige før at snakketøjet er mere på arbejde end end bentøjet her i starten.

Det bliver der nu nok laver om på, når de første knolde viser sig ude i horisonten. Hvis det bliver lidt for hårdt det hele, kan rytterne jo bare tænke på, at man i 2022 på landsplan samlede hele 77.9 millioner kroner ind til det gode formål.

Den slags positive tanker giver nok lidt ekstra blod til benene og frisk ilt til lungerne. 

Og ellers skal Torben nok lige komme forbi med en hjælpende hånd i ryggen.