Den hyggelige handelsby: Give Handel & Erhverv førte folk flot gennem Black Friday

Det blev en rigtig god og hyggelig Black Fridayaften i Give i regi af Give Handel og Erhverv tilsat fine indslag fra foreningslivet. Vejret artede sig på bedste vis, så folk mødte talstærkt op og pyntede både i bybilledet og satte gang i kasseapparaterne i butikkerne.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BYLIV: Fredag lidt over middag blev Give-egnen for alvor kørt gennem vaskehallen, da de himmelske porte åbnede sig og velsignede land og by med en haglbyge af nordpolske dimensioner. Ildevarslende takter før den helt store handelsaften, Black Friday, skulle skydes i gang om aftenen.  

Masser af rynker i panden hos de lokale butikker, men rynkerne blev afløst af brede smil og massevis af lettelses-suk, da det isblæsende inferno sidst på eftermiddagen transformerede sig til en tør, vindstille og kølig novemberaften. Særdeles kundevenligt.  

Det glimrende meteorologiske setup, de mange gode tilbud, de fine konkurrencer og den fine og hyggelige stemning i byen var lige nøjagtigt de ingredienser, der skulle puttes ned i den store handelsgryde, så det hele kunne ende op med en rigtig og, velsmagende Black Friday-menu.  

Maiken Nørtoft og Claus Villumsen foretog hele 4 udtræækninger af gavekort for i alt 20.000 kroner Her er det Linda, der er den heldige vinder af et gavekort. Foto: Jim Hoff

20.000 kroner til folket 

Butikkerne sørgede selv for en række højdepunkter i form af stribevis af superfine tilbud, og Give Handel & Erhverv (GHE) havde traditionen tro gang i en masse gavekort, hvor der via 4 særdeles velbesøgte og populære udtrækninger blev givet 20.000 kroner ud i gavekort til byens butikker.  

Første udtrækning startede klokken 17.00 foran Give Tøjcenter GHEs Black Friday-udvalg, Maiken Nørtoft og Claus Villumsen i spidsen. Vanen tro var det, sagt med smil på læben og glimt i øjet, de sædvanlige vindere, der tonede frem af menneskemængden - og det blev der grinet en del af, alt imens temperaturerne var nede og flirte ret kraftigt med frysepunktet. 

Det oprindelige Black Friday-koncept, som naturligvis stammer fra USA, har mistet sin oprindelige identitet, hvor der var fuld knald på handelskedlerne fra klokken 20.00 til midnat. Nu hedder det Black Week, Black Month og jeg skal komme efter dig.  

Udtrækningen 20.30 foregik i bunden af Vestergade og trak igen masser af folk. Foto: Jim Hoff

Masser af liv i gaden 

Men selv om butikkerne i Give, og andre byer, er hoppet med på den galej, så formår man alligevel i ‘Jyllands måske hyggeligste handelsby’ at fastholde en del af det oprindelige aftenkoncept, hvor der skabes en rigtig fin stemning med masser af liv og folk i gaden.  

Det lokale foreningsliv er i forskellige afskygninger på plads med boder og pavilloner, der spilles musik fra Torvet, der er en stor hoppeborg til børn med astronautpotentiale, kaffeboder, 250 gratis burgere, og så rykker Falckstationen med hele pivtøjet og en række store blinkende køretøjer, som jo også er med til at skabe en masse visuelt guf i bybilledet (bilerne, ikke mændene, smiley).  

Og sandelig om der ikke midt i det hele pludselig dukkede en frisk og finurlig ballonklovn op, der lavede ballondyr a la carte til de mange børn, der havde taget far og mor med på julegavehandel denne aften. Rigtig fint indslag.  

Give Open Air var også på plads, og her fik man, ud over at skabe aftenens klart største kø, solgt de 250 tilbudsbilletter til 399 kroner på 23 minutter og 28 sekunder. Gobs, Kandis og Queen Machine – det er det folket vil ha’.  

 

 De 250 billige Open Air-billetter blev revegt væk på 23 minutter. Foto: Jim Hoff

“Dejligt at se masser af kunder i butikkerne igen” 

Hanne Lund, der er formand for GHE, kan også se tilbage på en “rigtig fin Black Friday-dag", som hun kaldet det.  

- Vi har en rigtig positiv fredag. Lige fra butikkerne åbnede klokken 10.00, var der kunder i butikkerne, og det fortsatte dagen og aftenen igennem. Her vil jeg gerne sende en stor ros til Black Friday-udvalget, Claus og Maiken, der virkelig havde sat et fint program sammen med massevis af fine aktiviteter, der var med til at skabe en god og hyggelig stemning i byen.  

- Vi havde dog lige en lille krise, da alt lyset i byen forsvandt ved aftensmadstid, men her rykkede Verdo hurtigt ud og fik det hele til at køre på skinner igen, så ros til dem for hurtig handling, siger Hanne Lund.  

Storm efter stilheden

Hun er naturligvis på GHEs medlemmers vegne glad for, at både dagen og aftenen gik helt som ønsket, og at butikkerne fik taget fint hul på julehandlen.

Det er jo traditionelt således, at kunderne i 14 dage 3 uger før Black friday holder en del igen med dankortet, for så at spare på krudtet til det helt store handelsbrag med de mange tilbud på Black Friday.  

Stilhed før stormen, kan man kalde det – og lige i det her tilfælde var det bestemt en kærkommen storm, der denne aften ramte Give

Modsat den frække stormende haglbyge, der stak snuden frem om eftermiddagen.  

Du kan se masser af foto fra Black Friday i Give HER

Byen havde besøg af den flinke ballonklovn, der lavede ballondyr ad libitum til børnene -fint idé. Foto: Jim Hoff