Denne 12-års fødselsdag er historisk: Fary Lochan frigiver sin første 12-års whisky

Normalt er det skik og brug, at man fejrer runde fødselsdage, men sådan er det ikke i whiskyens verden. Her er en 12-års fødselsdag at sammenligne med en 50-års fødselsdag, og derfor slår de gode folk på Fary Lochan dørene op den 18. november, hvor der er release af 12-års whisky og Åbent Hus 

FARRE: Lørdag den 18. november er der fest hos Fary Lochan i Farre. Dannebrog vil blafre livligt denne dag – for der er nemlig en helt bestemt begivenhed, der skal fejres efter alle kunstens regler. Det handler om en 12-års fødselsdag, og det er hverken Thomas, Morten, Anne-Birgitte eller Tine, der runder denne skarpe milepæl. Der har de været mange gange. 

Næh, der er tale om at Fary Lochan den ne historiske dag udgiver sin første 12-års whisky. Noget af en milepæl idet lokale whisky-destilleris historie, og et historisk nedslag, der naturligvis skal fejres på bedste vis. 

Der inviteres til fest fra klokken 12.00 til 15.30, hvor den står på gratis smagsprøver, vor der under hele eventen er gratis udskænkning af whisky, gin & tonic, øl, vin og sodavand. 

Whisky-landskamp 

- Derudover tilbyder vi selvfølgelig også en gratis rundvisning på destilleriet, hvor man kan blive klogere på produktionen, kedlerne, tøndelageret og kælderen og høre alle de finurlige anekdoter om Fary Lochan. Man kan også bare vælge at stå og sludre lidt om dansk whisky sammen med os og vores medvært, den store whisky-entusiast og sportsjournalist, Thomas Gravgaard, der også holder en ganske særlig '12-års whiskysmagning' på dagen, fortæller Thomas Smidt-Kærby der er kommunikationsansvarlig hos Fary Lochan. 

- Vi kalder smagningen en "12 års landskamp". For vi skal smage på 5 forskellige whiskyer fra 5 forskellige lande. Ens for dem alle er alderen. Alle 5 whiskyer er 12 år gamle. Men vi smager på dem blindt, og først til sidst løfter vi sløret for hvilken 12-års whisky, der gemmer sig i glassene, tilføjer Thomas med et skævt smil. 

Jysk tapas 

Uden mad til drikkene duer helten som bekendt ikke, så der er på dagen sørget for ’mobil jysk tapas’, bedre kendt som alt godt fra pølsevognen. Her er det Brian Jensen, der er på plads med sin pølsevogn, Danmarks måske bedste, ”Hos Jensen”, hvor man kan købe sig en ristet med det hele. 

Der vil også blive drysset ud med rund hånd af hygge i form af god musik og generel god stemning på det meghyggelige destilleri, hvor det over gode spirituelle varer i den grad også handler om hjerteblod. 

Dagens program ser i store træk således ud: 

Klokken 12.00 er der velkomst ved Thomas Smidt-Kjærby, og derpå frigivelse af 12-års whisky inkl. gratis smagsprøve. 

12.15-13.15: Rundvisning for de interesserede 
13.30-14.45: 12 års whiskysmagning med Thomas Gravgaard 
15.30: Butikken er åben 

Her kan man lige slå vejen forbi butikken og gøre en god handel, inden man tager hjem. Der er særligt gode priser på dagen til alle - og man kan selvfølgelig også købe den nye 12-års whisky. Var der nogen der sagde eminent mandelgave eller fortrinlig julegaveidé? 
 
Der er 35 pladser, og man kan købe sin billet HER