Der var helt eventyrligt: Flot skolekomedie til skolefesten i Givskud

Skolefest i Givskud er lig med skolekomedie, og sådan har det været i mange år. Også her i 2024, hvor 5. og 6. klasse på skolen havde arbejdet målrettet med både kulisser, lys og lyd og selve skuespillet, så det kunne præsenteres torsdag aften den 8.februar.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE SKOLELIV: Torsdag aften blev spotlightet i Givskudhallen tændt rettet mod scenen og en flok spændte elever fra skolens 5. og 6. klasse. Foran scenen sad en række topspændte og forventningsfulde forældre og familie til de unge skuespillere, der med sommerfugle i maven gjorde klar til at fremføre skuespillet “Eventyrligt”.  

Afdelingen med lys og lyd, Oskar, Maren, Jeppe og Filip, sad klar knivskarpe og fokuserede ved kontrolbordet, og skuespillets instruktør, lærer Tina Møberg, havde taget plads ved scenekanten og sad klar som suffløse og teknisk vejleder.  

Og så var det showtime! 

 

Eventyr med masser af moderne tilsnit 

Som den kvikke læser nok har bemærket via titlen på skuespillet, så blev tilskuerne hvirvlet ind i eventyrenes univers – som dog havde undergået et moderniseret tilsnit. 

Vi mødte nemlig festlige, farverige og farlige typer som Ækel 1,2 og 3, Krøbling, Gylpe og Sabotage cheerleader. Spydkvinden kiggede også forbi sammen med Trold, Gale Ralf, Dorthe Sladder, og ikke mindst dulle-trioen Bimbo, Barbie og Babydoll. 

Et broget galleri af skurke og helte/heltinder, der via en eventyrlig rejse gennem en masse prøvelser, intriger og mandsmod endte med at alle, næsten da, levede lykkeligt til dagens ende – selvom der var et par ‘dødsfald’, hvor det som i ethvert godt computerspil var muligt at trække på en lang liste af ekstra liv.  

Alle slyngler og luskebukse fik kam til deres hår, og vi ved jo, at når enden er god, så er alting godt! 

Begejstret publikum 

Stor ros til de topmotiverede elever på scenen. De gav den virkelig gas og levede sig flot ind i deres roller, uanset om det var den farlige trold eller den forførende Babydoll. Mon ikke selveste HC fra Odense ville have været stolt over denne fine præstation. 

En præstation, der også henrykkede publikum, der dagen efter skuespillet på Facebook leverede den ene buket fortjente roser efter den anden til hele holdet.  

Elevernes lærer, Tina Møberg, kunne fortælle, at de havde været i gang siden december måned med forberedelser til “Eventyrligt. 

 

Flot teamwork 

-I december måned havde vi skaffet 6 skuespil hjem. Dem gennemgik vi, og så valgte eleverne det stykke, de gerne ville spille. Da vi så gik i gang i skole efter juleferien, har vi i dansktimerne i januar måned øvet på skuespillet. I ugen her op til selve skolefesten, er der så blevet lavet kulisser og øver ekstra meget, så vi kunne blive helt klar, fortæller Tina.  

Flot teamwork af hele holdet, og dejligt at se, at skolerne her på egnen er gode til at fastholde gode traditioner som skolefest med skolekomedier/skuespil. Det er en berigelse for både eleverne, deres lærere/pædagoger og de folk, der møder op til skolefesten og overværer elevernes anstrengelser.  

 Du kan se en hel masse fotos fra skolekomedien i Givskud HER