Det er lysten, der driver værket: Give Revyen gør det igen!

I 2023 vendte Give Revyen tilbage med et brag af en forestilling efter flere års kunstnerisk hi. Animeret af denne succes og selve lysten til bare at underholde folk vender holdet nu tilbage her i marts 2024 med den populære lagkagerevy. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

UNDERHOLDNING: Holdet bag Give Revyen 2024 er godt i gang med forberedelserne til dette års revy, der løber af stablen fredag den 15. og lørdag den 16. marts på Diagonalkroen i Give. Der forfattes og skrives på livet løs i disse dage og uger, så der er godt gang i den i det kreativ-humoristiske maskinrum.  

Vores LokalAvis har talt med Birgitte Schrøder og Finn Knutzen fra revyholdet ved en af holdets samlinger på Søndermarkskolen.  

- Det bliver som sidste år en klassisk lagkage-revy. Arbejdstitlen er “Vi gør det igen!”, og der er som så ingen rød tråd i revyen. Vi leverer en række gags, en del satire plus et par indslag med mere eftertænksom refleksion over nogle aktuelle samfundstemaer. Dertil kommer jo en masse sang og god musik, som vi havde stor succes med sidste år, fortæller Birgitte og Finn.  

Udskiftning i truppen 

Apropos sang og musik så er der naturligvis genvalg til det forrygende revy-band samt de herlige “syngesild”, der i den grad klædte setuppet sidste år.  
Birgitte og Finn kan berette om lidt udskiftning i truppen i forhold til comeback-holdet i 2023.  

- En af syngepigerne fra Odense er ude, Viggo Nørtoft og Lulu Graver er stoppet, og så er Knud Buhl kun med i ét nummer, idet han er optaget af revyen i Jelling. Til gengæld har vi så fået Bodil Albrechtsen, Kirsten Knutsen og Vibeke Grann og hendes to døtre, Ida og Winnie ind i flokken. Alt i alt står vi med et lidt yngre hold i år - og det er en fin udvikling, pointerer Birgitte med et sigende smil over mod sin revymakker.  

Revyens "syngesild" er med igen på scenen i år. Foto: Jim Hoff

Billetsalget starter torsdag den 18. januar 

Det er Birgitte Schrøder, der har den overordnede titel som instruktør. Hun kan her trække lidt på Karin Kjesma, mens Finn uden at rødme gerne påtager sig rollen som holdets praktiske gris, som er med til at binde det hele sammen. Og så er han også billetchef, en vigtig post i forhold til at få gang i salget af billetter.  

- Vi åbner for billetsalget torsdag den 18. januar klokken 15.00 - både online og på Diagonalkroen. Vi vil være fysisk til stede på kroen i tidsrummet 15.00 - 17-00. Billetterne kan også købes via kroens hjemmeside under events (se links sidst i artiklen, red.). I forhold til sidste år er det sådan, at hvis man ønsker at bestille mad før revyen, så foregår det uafhængigt af revybilletsalget. Her skal man bestille buffet og bordreservation via kroens hjemmeside, forklarer Finn.  

Han kan berette om pæn forhåndsinteresse for billetterne til de to forestillinger. Der kan være 150 tilskuere pr. forestilling henholdsvis den 15. og 16. marts. Begge forestillinger starter klokken 20.00.  

Livsbekræftende at underholde andre mennesker

 I forhold til teksterne, så har holdet nogle forfattere, der leverer en del materiale, men overordnet set er det teamwork, når der produceres materiale til revyen. 

- Når vi er samlet, brainstormer vi på en række emner og ideer. Nogle har ideer med hjemmefra, nogle har skrevet et udkast osv. Nogle tager udgangspunkt i deres egen tilværelse, andre gange kommer vi helt op i helikopteren. Grundlæggende er det ikke svært at finde skribenter, og hele processen med at skabe materiale er rigtig god her i teamet, fortæller Birgitte og Finn.  

De understreger, at det er i den grad, er lysten til at underholde folk, der driver værket.  

-Det fordrer vores livskraft at underholde andre mennesker. Det er sjovt, og for os er det meget lystbetonet at underholde. Og så har den store succes med revyen i 2023 været med til at give en masse gejst, så vi går ind til denne her revy med stor gejst og glæde, lyder det simultant fra de to revyveteraner.  

Hvis du vil købe billet til fredagsrevyen den 15. marts, finder du linket HER 

Hvis du vil købe billet til lørdagsrevyen den 16. marts, finder du linket HER 

Revyen er en klassisk lagkagerevy med masser af sjove gags og finurlige personligheder på scenen. Måske vi genser denne charmerende herre. Foto: Jim Hoff